سیاست دولت برون‌سپاری و واگذاری معادن به بخش خصوصی دارای اهلیت است

کرباسیان سیاست دولت برون‌سپاری و واگذاری معادن به بخش خصوصی دارای اهلیت است جلسه هم‌اندیشی و بررسی عملکرد مجتمع سرب و روی انگوران با حضور رییس هیأت عامل ایمیدرو، مسؤولان و مشاوران این مجموعه برگزار شد.  به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، در این جلسه که در محل مجتمع انگوران در شهرستان […]

کرباسیان

سیاست دولت برون‌سپاری و واگذاری معادن به بخش خصوصی دارای اهلیت است

جلسه هم‌اندیشی و بررسی عملکرد مجتمع سرب و روی انگوران با حضور رییس هیأت عامل ایمیدرو، مسؤولان و مشاوران این مجموعه برگزار شد.

 به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، در این جلسه که در محل مجتمع انگوران در شهرستان تکاب برگزار شد؛ رییس هیأت عامل ایمیدرو طی سخنانی اعلام کرد: حدود ۳۵۰ تا ۴۵۰ هزارتن فرآوری روی به پشتوانه معدن انگوران داریم و این محدوده با ظرفیت پیشرفت‌های قابل‌توجهی را در حوزه‌های مختلف داشته است. مهدی‌کرباسیان با تأکید بر ارایه گزارش در زمینه استخراج سنگ تراورتن توسط پیمانکار افزود: سیاست دولت در حوزه معدن برون سپاری و واگذاری معادن به بخش خصوصی دارای اهلیت است.

وی در تشریح برنامه‌های ایمیدرو در زمینه مسؤولیت‌های اجتماعی در شهرستان تکاب گفت: ایمیدرو تأمین هزینه احداث واحد درمانی به شرط مساعدت مسؤولان محلی منطقه «دندی» را بر عهده خواهد گرفت و احداث جاده زنجان-تکاب طبق توافقنامه با وزارت راه از دیگر برنامه‌های ما در راستای ایفای نقش در مسؤولیت‌های اجتماعی است.

استفاده از مشاور بین‌المللی

رییس هیأت عامل ایمیدرو ضمن تأکید بر استفاده از توان مشاوران خبره بین‌المللی برای پیشبرد اهداف معدنی، اظهار کرد: مشاوران ما باید با بهره‌مندی از تجارب علمی و تکنولوژی‌های جدید زمینه نیل به رعایت استانداردهای بین‌المللی را رقم بزنند.

کرباسیان همچنین از تشکیل جلسات هم‌اندیشی با دست اندرکاران معدنی کشور برای تأمین ماشین‌آلات این حوزه طی روزهای آتی خبر داد.

برنامه‌های اکتشافی انگوران

در ادامه وجیه‌ا…جعفری، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی نیز با بیان این‌که موضوع ریزش به صورت پایش مستمر رصد می‌شود، عنوان کرد: تسریع در برنامه اکتشافی معادن اطراف محدوده انگوران و اقدامات لازم برای دنبال کردن برنامه شناسایی مواد معدنی جزو برنامه‌های ما خواهد بود.

در ادامه منصور شبانی مدیرعامل مجتمع سرب و روی انگوران گفت: در این مجتمع ۹۰۴ نفر نیروی انسانی مشغول به‌کار هستند.

وی در تشریح فعالیت‌های اکتشافی در معادن انگوران اعلام کرد: استخراج ۱۰۵هزار تن ماده معدنی در یک ماه در سال جاری یک رکورد محسوب می‌شود. به‌طور کلی جلوتر از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته حرکت می‌کنیم و خوشبختانه وضعیت تحقق درآمد‌‌ها بهبود یافته است.

۵میلیون تن ذخیره روباز

شبانی افزود: طبق قرارداد ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار مترمربع باطله‌برداری داشته‌ایم و یک میلیون تن باطله بیش‌تر از برنامه سال به قرارداد اضافه کردیم. همچنین ۵میلیون تن ذخیره ماده معدنی در بخش روباز تا پایان مهرماه امسال داشته‌ایم.

وی با اعلام این‌که در این مجتمع تا ۵۰ متر ماده معدنی استخراج شده است، عنوان کرد: به حدود ۲۱هزارتن ماده معدنی در حین آماده‌سازی رسیده‌ایم و همچنین ۱۰ هزارتن ماده معدنی فروش رفته است.

مدیر مجتمع سرب و روی انگوران ادامه داد: در بخش محدوده کاری بخش تراورتن، معدن سنگ تراورتن انگوران با ذخیره زمین‌شناسی در حدود ۳۲ میلیون تن در محدوده پروانه بهره‌برداری معدن سرب و روی انگوران واقع شده است و ۱۴ میلیون تن رقم پروانه بهره‌برداری ما است.

وی گفت: طبق آمار‌‌ها ۳۲ میلیون تن ذخیره زمین‌شناسی و ۱۴ میلیون تن ذخیره قطعی در این محدوده شناسایی شده است.

ذخیره طلای زرشوران ۳۰ تن افزایش یافت

همچنین رییس هیأت عامل ایمیدرو در جلسه بررسی عملکرد طلای زرشوران از افزایش ذخیره طلا در این محدوده خبر داد.

کرباسیان، اظهار کرد: میزان تولید طلا طی یک ماه اخیر از مرز ۱۰۰ کیلوگرم گذشت.

وی افزود: کارخانه زرشوران در دوران تحریم و بدون بهره‌مندی از تکنولوژی‌های خارجی آغاز به‌کار کرد و خوشبختانه با توجه به آمارهای اعلام شده به خصوص در زمینه میزان تولید طلا، پیشرفت‌هایی را در این مجموعه شاهد هستیم.

رییس هیأت عامل ایمیدرو با بیان این‌که افزایش ذخیره طلای زرشوران، این مجموعه را در رده معادن با کلاس جهانی قرارداد عنوان کرد: سال گذشته مواد پشت کارخانه تا فرصت استخراج، یک ماه بود اما اکنون این بازه زمانی تا ۱۱ ماه افزایش یافته است.

اجرای برنامه فاز دوم فرآوری طلا

کرباسیان همچنین از اجرای برنامه فاز دوم فرآوری طلا در این محدوده معدنی سخن گفت و تصریح کرد: تحقق این موضوع، افزایش اشتغال را به همراه خواهد داشت و باید توجه داشت میزان اشتغالزایی در صنایع پایین‌دستی بسیار بالاتر از اشتغال مستقیم است.

وی از بهسازی جاده دندی-زنجان با همکاری ایمیدرو و وزارت راه خبر داد و افزود: پیشنهاد می‌شود مجموعه طلای زرشوران با کمک مسؤولان محلی، در ایفای نقش مسؤولیت اجتماعی در شهرستان تکاب ورود کند و در این زمینه ایمیدرو آمادگی دارد تا مساعدت‌های لازم را انجام دهد.

۲۶ میلیون تن کانسنگ زرشوران

در ادامه روانبخش امیری، مدیرعامل شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران نیز گفت: عملیات معدنکاری در زرشوران از سال ۹۳ آغاز شد و روند تولید ماده معدنی از مهرماه شروع شده است.

وی افزود: میزان ذخیره زمین‌شناسی حدود ۲۶ میلیون تن کانسنگ در رده یک، برآورد شده است و دو ماه از آغاز فعالیت پیمانکار جدید می‌گذرد.

امیری با بیان این‌که رفع مشکلات مربوط به جاده معدن در دست اقدام است تصریح کرد: برنامه ما در سال ۹۶ تولید یک هزار کیلوگرم شمش طلا است و تاکنون ۴۰ درصد از برنامه‌های امسال ما محقق شده است.

مدیرعامل شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران اعلام کرد: تناژ مصرفی کارخانه ۱۰۷ تن کانسنگ طلا و ظرفیت تولید سالانه طراحی ۲۰۰۰ کیلوگرم است.

 

وی در پایان تأکید کرد: طلای زرشوران به لحاظ برنامه‌ریزی‌‌ها و دستیابی به هدف‌گذاری‌ها در وضعیت مطلوبی قرار دارد.