عضو سابق هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران معتقد است قیمت طلای جهانی و وضعیت عرضه و تقاضای داخلی در افزایش قیمت سکه در حدود یک ماه اخیر مؤثر بوده است و برای متعادلسازی بازار دولت میتواند از طرح سپرده سکه و سپرده طلا استفاده کند. کاظم دوست حسینی در گفتوگو با ایسنا، گفت: به […]
عضو سابق هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران معتقد است قیمت طلای جهانی و وضعیت عرضه و تقاضای داخلی در افزایش قیمت سکه در حدود یک ماه اخیر مؤثر بوده است و برای متعادلسازی بازار دولت میتواند از طرح سپرده سکه و سپرده طلا استفاده کند.
کاظم دوست حسینی در گفتوگو با ایسنا، گفت: به لحاظ تئوری دو عامل در تعیین قیمت طلا مؤثر است. عامل اول قیمت جهانی طلا است و دیگری وضعیت عرضه و تقاضا در کشور خودمان است که تا حدودی تحت تأثیر فضای روانی قرار دارد.
وی ادامه داد: این فضای روانی در بخشهای مختلف از جمله بازار ارز، سکه، مسکن، بورس تأثیرگذار است که البته با کاهش تنشهای بینالمللی پس از برجام تا حدودی این فشارهای روانی کاهش پیدا کرده است.
مشاور بانک توسعه صادرات افزود: از سوی دیگر بهطور معمول نوسانات فصلی در بازار سکه مؤثر و طبیعی است که بعد از تعطیلات نوروز تقاضای سکه کاهش پیدا کند. از طرف دیگر مقدار طلایی که به سکه تبدیل میشود حایز اهمیت است، چرا که به هر حال جدا از نرخهای جهانی وضعیت عرضه و تقاضا اهمیت دارد.
دوست حسینی با اشاره به اینکه دولت برای متعادلسازی قیمت سکه چه راهکاری را میتواند در نظر بگیرد، گفت: اقدام مستقیم از سوی دولت برای متعادلسازی قیمتها جوابگو نخواهد بود اما پیش از این طرحی از سوی بانکها تحت عنوان سپرده طلا و سپرده سکه مطرح شد که به نوعی شکل قرضالحسنه داشت.
وی افزود: این طرح این امکان را فراهم میکرد تا مردم به جای آن که سکه را در خانههایشان نگهداری کنند که از امنیت کمتری برخوردار است میتوانند سکههایشان را در بانک بگذارند و بانکها به جای آن که مدام سکه ضرب کنند به صورت اعتباری کار کنند و بدهی اعتباری سکهای به مردم داشته باشند.
عضو سابق اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: دولت و بانک مرکزی باید از چنین سیاستهایی استفاده کنند تا بتوانند در زمان لازم در بازار، سکه عرضه کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.