پیشگیری از رانتی شدن بازار انرژی با نرخ خوراک مناسب گازی رییس سندیکای برق گفت: از آنجایی که وزارت نفت مسؤول تأمین سوخت نیروگاههای حرارتی است در حالیکه مدیریت و سیاست گذاری آن مربوط به وزارت نیرو، در این میان همواره نا هماهنگی وجود دارد. به گزارش مهر، علیبخشی، رییس سندیکای برق ایران با اشاره […]
پیشگیری از رانتی شدن بازار انرژی با نرخ خوراک مناسب گازی
رییس سندیکای برق گفت: از آنجایی که وزارت نفت مسؤول تأمین سوخت نیروگاههای حرارتی است در حالیکه مدیریت و سیاست گذاری آن مربوط به وزارت نیرو، در این میان همواره نا هماهنگی وجود دارد.
به گزارش مهر، علیبخشی، رییس سندیکای برق ایران با اشاره به بررسی کارشناسانه مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و همچنین سندیکای برق پیرامون جدا شدن بخش برق از وزارت نیرو، گفت: بخش عمده تولیدات برق کشور از نیروگاههای حرارتی است، نیروگاههایی که سوخت عمده آنها گاز و البته گازوئیل است.
وی ادامه داد: از آنجایی که وزارت نفت مسؤول تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاههای حرارتی است در حالی که مدیریت و سیاست گذاری آن مربوط به وزارت نیرو، در این میان همواره نا هماهنگی و مشکلاتی وجود دارد.
این فعال بخش خصوصی مدیریت یکپارچه را مهمترین دستاورد جدا شدن بخش برق از وزارت نیرو و الحاق آن به وزارت نفت دانست و تصریح کرد: در حال حاضر مباحثی در ارتباط با تغییر نوع مصرف از حالت گازی به برقی وجود دارد که نیازمند بررسی بیشتر است اما در صورت انجام، بیشک وزارت نفت میتواند متولی مناسبی باشد، چرا که تأمین گاز تمامی بخشها بر عهده این وزارتخانه است. از سویی دیگر صادرات برق یکپارچه میشود.
بخشی درباره شبهات درباره رانتی شدن نیروگاهها همانند برخی از پتروشیمیها توضیح داد: با مد نظر گرفتن نرخ خوراک مناسب میتوانیم از رانتی شدن جلوگیری کنیم. این در حالی است که نرخ خوراک گازی نیروگاههای حرارتی حدود ١١سنت است.
رییس سندیکای برق ایران همچنین به اختلاف قیمت تمام شده هر کیلووات ساعت برق با میزان قیمتی که از مصرف کنندگان دریافت میشود اشاره کرد و افزود: بدهیهای وزارت نیرو بالاست از طرفی منابع مالی کافی برای تأمین پروژه در این وزارتخانه وجود ندارد، بنابراین جدایی این بخش میتواند به نفع آن باشد.
چندی است موضوع جدایی بخش برقی وزارت نیرو و الحاق آن به وزارت نفت و تشکیل وزارت انرژی مطرح شده است، مطلبی که به نظر میرسد، باید از جوانب متفاوتی بررسی شود؛ البته باتوجه به گستردگی بیش از اندازه مأموریتهای وزارت نفت، باید دید این الحاق تا چه حد میتواند عملیاتی باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.