نبود استاندارد جدی برای ساختمان‌های سبز

رییس بخش انرژی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام کرد نبود استاندارد جدی برای ساختمان‌های سبز رییس بخش انرژی، نور و آکوستیک مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اشکالات قوانین و دستورالعمل‌های حوزه انرژی گفت: قوانین و آیین‌نامه‌های موجود در بخش انرژی مشکلات خاص خود را دارند و در واقع حتی […]

رییس بخش انرژی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام کرد

نبود استاندارد جدی برای ساختمان‌های سبز

رییس بخش انرژی، نور و آکوستیک مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اشکالات قوانین و دستورالعمل‌های حوزه انرژی گفت: قوانین و آیین‌نامه‌های موجود در بخش انرژی مشکلات خاص خود را دارند و در واقع حتی اگر بتوان گفت این قوانین تضادهایی با هم ندارند، اما با هم متفاوت هستند و همگرا نیستند.

به گزارش صما، بهروزمحمدکاری، دبیر علمی سومین همایش ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی با بیان این مطلب اظهارداشت: به این معنا که اجرای یکی از این قوانین و ضوابط، لزوماً به اجرای یک قانون دیگر در بخش انرژی کمک نمی‌کند و قوانین در جهت تقویت همدیگر نیستند.

وی با انتقاد از این‌که تعدادی از این قوانین به صورت کارشناسی نشده وضع شده است، تصریح‌کرد: به همین دلیل اجرای آنها با مشکل مواجه است و اگر در تهیه این قوانین از بدنه کارشناسی بیش‌تر استفاده می‌شد، شاید اشکالات و ایرادات کمتری داشتند. اما به هر حال باید با این قوانین کنار بیاییم و کار کنیم.

وی در خصوص راهکار پیشنهادی برای حل این مشکل عنوان‌کرد: باید یک طرح و برنامه‌ای تدوین شود و بر مبنای آن سیاست‌گذاری و اقدامات گام به گام انجام گیرد. چرا که در حال حاضر قوانین به صورت ناگهانی نوشته می‌شود و در پی وضع این قوانین، شرایط جدیدی ایجاد می‌شود که با این رویه به جایی نمی‌رسیم و باید حالت پایداری و ثبات در حوزه قوانین انرژی ایجاد شود.

کاری همچنین با اشاره به یک چالش دیگر در این حوزه گفت: موضوع دیگری که بسیار مشکل‌ساز شده، تعدد تعامل‌گران و مسؤولان نهادهای تعیین‌کننده است و در نتیجه به دلیل نبود یک نهاد واحد برای هماهنگی، امور آن‌طور که باید به صورت هماهنگ در ارگان‌های مختلف پیش نمی‌رود.

ساختمان سبز، یکی از مؤلفه‌های آیین‌‌نامه اجرایی صرفه‌جویی مصرف انرژی

رییس بخش انرژی، نور و آکوستیک مرکز تحقیقات در ادامه سخنان خود همچنین در خصوص استاندارهای مطرح شده در حوزه ساختمان‌های سبز بیان‌کرد: فعلاً استاندارد جدی در مورد ساختمان‌های سبز وجود ندارد.

کاری در این رابطه افزود: در حال حاضر اگرچه اقدامات مختلفی در نهادهای مختلف در بخش ساختمان‌های سبز انجام شده، اما استانداردهای اجباری یا آیین‌نامه و ضابطه‌ای که در این زمینه خط بدهد و تعیین‌کننده و الزام‌آور باشد، وجود ندارد.

وی با اشاره به ضعف‌های موجود در این بخش تأکیدکرد: در این مورد هم هماهنگی بین نهادهای مختلف وجود ندارد و تا زمانی که این تعامل و هماهنگی در بین ارگان‌های اصلی وجود نداشته باشد، نتیجه مطلوبی در بخش بهینه‌سازی مصرف انرژی و ساختمان‌های سبز به دست نمی‌آید.

این مسؤول در عین حال در پاسخ به این‌که آیین‌‌نامه اجرایی صرفه‌جویی مصرف انرژی در ساختمان‌ها که طی روزهای اخیر به تصویب رسید، تا چه حد می‌تواند ضمانت اجرایی داشته باشد، گفت: این آیین‌نامه مربوط به آیین‌نامه ماده ۱۸ و ویرایش جدید مبحث ۱۹ است و در بخش ساختمان‌های سبز خروجی خاصی ندارد.

وی در این راستا ادامه‌داد: اگرچه در مورد رده‌بندی انرژی در ساختمان‌ها اقداماتی انجام شده، اما در مورد آیین‌نامه ساختمان‌های سبز اقدام جدی انجام نشده و اولین بار است که در بخشی از آیین‌نامه اجرایی صرفه‌جویی مصرف انرژی، به ساختمان‌های سبز پرداخته شده است.

کاری خاطر نشان کرد: در واقع یکی از مؤلفه‌های آیین‌نامه مذکور مربوط به ساختمان سبز است، اما به‌طور تمام و کمال با ساختمان سبز در ارتباط نیست.

 

گفتنی است؛ سومین همایش ملی «ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی» در روزهای ۲۰ و ۲۱ آذرماه سال‌جاری با همکاری مشترک مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و مجتمع رسانه‌ای راه و ساختمان، در محل سالن پاکدامن مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار می‌شود.