رشد ۱۳درصدی صادرات فرش دستباف ایران در نیمه نخست امسال

همسو با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تحقق یافت رشد ۱۳درصدی صادرات فرش دستباف ایران در نیمه نخست امسال  رییس مرکز ملی فرش ایران از رشد ۱۳ درصدی صادرات فرش دستباف در نیمه نخست امسال خبر داد و گفت: پارسال این میزان ۳۹۵ میلیون دلار بود که نسبت به سال ۱۳۹۴ معادل ۹۵ میلیون دلار افزایش داشت. […]

همسو با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تحقق یافت

رشد ۱۳درصدی صادرات فرش دستباف ایران در نیمه نخست امسال

 رییس مرکز ملی فرش ایران از رشد ۱۳ درصدی صادرات فرش دستباف در نیمه نخست امسال خبر داد و گفت: پارسال این میزان ۳۹۵ میلیون دلار بود که نسبت به سال ۱۳۹۴ معادل ۹۵ میلیون دلار افزایش داشت.

به گزارش ایرنا، حمید کارگر در همایش تخصصی «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال فرش دستباف» که در مجموعه تلاش برگزار شد، افزود: پس از ۵ تا ۶سال وقفه صادرات فرش دستباف به آمریکا، پارسال توانستیم به این بازار برگردیم.

وی میزان صادرات فرش در نیمه نخست امسال را ۱۵۳ میلیون دلار ذکر کرد و بیان‌داشت: این میزان نسبت به پارسال ۱۳درصد رشد کرد.

وی فرش دستباف ایرانی را پرچم دوم کشور ایران دانست و گفت: مگر می‌توان به چنین صنعتی در کشور بی‌توجه بود. صنعت فرش در هر شرایطی می‌تواند به کمک اشتغال کشور بیاید.

کارگر ادامه‌داد: صنعت فرش نه آلوده‌کننده محیط‌زیست است و نه وابسته به واردات مواد‌اولیه است. صنعت فرش ارزآور است و پیامدهای منفی در بر ندارد.

این مقام مسؤول در حوزه فرش کشور با بیان این‌که چرا رسانه ملی باید برای تبلیغ این کالا پول هنگفتی درخواست کند، تصریح‌کرد: صدا و سیما نباید نگاه تجاری به فرش داشته باشند. فرش هویت ملی ایرانیان است.

وی گفت: برای حمایت از فرش ضروری است که سازمان امور مالیاتی در تدوین لایحه مالیات بر ارزش افزوده این کالا را از مالیات معاف کنند. نمایندگان مجلس باید معافیت مالیاتی را به این کالا برگردانند.

وی با انتقاد از کسانی که صنعت فرش را با صنایعی نظیر پتروشیمی مقایسه می‌کنند و نتیجه می‌گیرند که سرمایه‌گذاری در پتروشیمی به صرفه‌تر است، گفت: نباید هیچگاه دو کالایی را اینچنین با هم مقایسه کرد زیرا فرش کالایی است که ارزش فرهنگی بالایی را در خود جای داده است و به غیر از ارزآوری هویت ایرانی را به جهان معرفی می‌کند.

تولید درون‌زا و صادرات‌محور از بندهای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است که در سال ۱۳۹۲ ابلاغ شد.

پس از آن، سال ۱۳۹۵ از سوی رهبرمعظم‌انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت و امسال نیز (۱۳۹۶) «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال».