هشدار ۱۵۰۰ محقق بین‌المللی در مورد سرنوشت انسان و زمین

هشدار ۱۵۰۰ محقق بین‌المللی در مورد سرنوشت انسان و زمین بیش از هزار و ۵۰۰ محقق از سراسر جهان هشدار دادند که تخریب طبیعت به واسطه فعالیت‌های انسانی، به بدبختی انسان و ویرانی جبران‌ناپذیر زمین منجر می‌شود.  به گزارش ایرنا از روزنامه دیلی‌میل، در این هشدار، محققان از تداوم تهدیدهای فراروی زمین خبر می‌دهند و […]

هشدار ۱۵۰۰ محقق بین‌المللی در مورد سرنوشت انسان و زمین

بیش از هزار و ۵۰۰ محقق از سراسر جهان هشدار دادند که تخریب طبیعت به واسطه فعالیت‌های انسانی، به بدبختی انسان و ویرانی جبران‌ناپذیر زمین منجر می‌شود.

 به گزارش ایرنا از روزنامه دیلی‌میل، در این هشدار، محققان از تداوم تهدیدهای فراروی زمین خبر می‌دهند و می‌گویند تغییر وضعیت اقلیمی زمین، جنگل‌زدایی، کمبود دسترسی به آب آشامیدنی، انقراض گونه‌ها و رشد کنترل نشده جمعیت انسانی همه آینده انسان و زمین را تهدید می‌کنند.

محققان در این نامه که اصل آن در سال ۱۹۹۲ نوشته و به امضای هزار و ۵۰۰ محقق رسید، استدلال می‌کنند که تأثیر فعالیت‌های انسان بر جهان طبیعی به «بدبختی گسترده انسان» و سیاره‌ای منجر شده که به‌طور جبران‌ناپذیری ویران شده است.

حال و ۲۵ سال پس از امضای گزارش مزبور توسط محققانی که اکثر آنها برندگان جایزه نوبل بودند، دیدگاه جامعه علمی جهان درباره آینده زمین ناامیدکننده‌تر شده است.

در هشدار دومی که به تازگی به صورت آنلاین منتشر شده است و در واقع به روزرسانی همان هشدار اولیه است، محققان استدلال می‌کنند که به غیر از سوراخ لایه ازن که اکنون تثبیت شده است، سایر تهدیدهای بزرگی که در سال ۱۹۹۲ به آنها اشاره شده بود، بدتر شده‌اند.

به گفته این محققان، در ۲۵ سال گذشته، از سال ۱۹۹۲ تاکنون میزان آب آشامیدنی قابل دسترس برای هر نفر از جمعیت جهانی ۲۶ درصد کاهش یافته است.

-شمار «مناطق مرده» اقیانوس – مناطقی که حیات دریایی اندکی به دلیل آلودگی و کمبود اکسیژن وجود دارد – به میزان ۷۵ درصد افزایش یافته است.

– حدود ۳۰۰ میلیون هکتار جنگل از بین رفته است که بیش‌تر آنها برای راه‌اندازی زمین‌های کشاورزی بوده است.

– انتشار کربن در جهان و متوسط دمای هوا به‌طور مدام افزایش‌های قابل توجه نشان داده‌اند.

-جمعیت انسانی به اندازه ۳۵ درصد افزایش یافته است

 

و در مجموع شمار پستانداران، خزندگان، دوزیستان، پرندگان و ماهی در جهان ۲۹ درصد کاهش یافته است.