یک مقام مسؤول اعلام کرد مقاومت دستگاههای اجرایی در برابر بودجهریزی جدید مشاور سازمان برنامه و بودجه گفت: در مدل بودجهنویسی جدید، به نسبت عملکرد و پروژهها بودجه تخصیص خواهد یافت که به همین دلیل، با مقاومت دستگاههای اجرایی و اعمال فشارها مواجه میشود. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از صدا و سیما، ایرجندیم اظهار […]
یک مقام مسؤول اعلام کرد
مقاومت دستگاههای اجرایی در برابر بودجهریزی جدید
مشاور سازمان برنامه و بودجه گفت: در مدل بودجهنویسی جدید، به نسبت عملکرد و پروژهها بودجه تخصیص خواهد یافت که به همین دلیل، با مقاومت دستگاههای اجرایی و اعمال فشارها مواجه میشود.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از صدا و سیما، ایرجندیم اظهار کرد: بودجهنویسی تکمیل نشده است و پس از بررسی و تدوین به هیأت وزیران ارایه خواهد شد و بعد از تصویب تقدیم مجلس میشود اما هنوز پیگیریها در حال انجام است.
وی افزود: با توجه به اهداف پیشبینی شده و بودجه سال گذشته انبساط منابع و مصارف نسبت به ۹۶ تغییراتی خواهد داشت و پیشبینیهایی برای افزایش تأمین درآمدها از محل فروش نفت و میعانات گازی و مالیات و سایر درآمدها در دستور کار است.
ندیمی در پاسخ به این سؤال که سهم درآمدهای مالیاتی در بودجه ۹۷ به چه میزان خواهد بود، گفت: بودجه امسال در نهایت با ۷ تا ۱۰ درصد اختلاف نسبت به پارسال تنظیم خواهد شد اما چون هنوز قطعی نشده است، برای اعلام میزان دقیق محدودیتهایی وجود دارد که نمیتوان عدد و رقم ذکر کرد.
مشاور سازمان برنامه و بودجه کشور درباره درآمدهای مالیاتی بودجه امسال بیان کرد: در بودجه ۹۶ بیش از ۱۰۰هزار میلیارد تومان درآمد از محل مالیات پیشبینی شده بود که تاکنون بخشی از آن تأمین شده است و امیدواریم تا پایان سال اهداف موردنظر محقق شود.
وی با اشاره به تغییر در بودجهنویسی برای سال آینده گفت: از امسال تغییر جدی در بودجهریزی اعمال خواهد شد و بناست که براساس عملکرد و تعریف پروژه در دستگاههای اجرایی بودجه تخصیص یابد و اولویتها باید مشخص شود که چه فعالیتهایی ضروری است که البته این امر با مشکلات و دشواریهایی نیز همراه خواهد بود.
ندیمی با بیان اینکه بودجهنویسی در سالهای زیاد در کشور مدلی سنتی داشته است، گفت: دستگاههای اجرایی به این عادت کردهاند که هر سال چند درصد نسبت به سال قبل بودجه بیشتری دریافت کنند و الان که مقرر شده براساس عملکرد و پروژهها بودجه دریافت کنند درصدد خواهند بود با رانت و لابیگری سهم خود را از بودجه افزایش دهند و به همین جهت بودجهنویسی به شکل جدید با مشکلاتی مواجه است.
مشاور سازمان برنامه و بودجه کشور تأکید کرد: تلاش میکنیم این مرحله گذار در بودجهنویسی را به بهترین شکل اداره کنیم و البته دستگاهها نیز با اعمال فشارهای مختلف مقاومت خواهند کرد و چالشهای بودجه سال ۹۷ از این لحاظ کم نخواهد بود.
بودجه ۹۷ در چارچوب برنامه ششم توسعه تدوین خواهد شد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: موضوعی که در بودجه سال آینده مورد تأکید قرار گرفته همخوانی و هماهنگی بودجه با سیاستهای برنامه ششم توسعه است.
سید محمد حسینی گفت: در لایحهای که دولت به مجلس ارایه کرد این موضوع مورد توجه قرار نگرفته بود که مجلس با صراحت با آن مخالفت کرد.
وی در پاسخ به این سؤال که تاکنون تا چه حد سیاستهای برنامه ششم توسعه محقق شده است، گفت: این برنامه ۸ ماه است که ابلاغ شده است و نمیتوان آماری در این خصوص داد اما طبق ماده ۲۲۱ قانون، دولت مکلف است هر ۳ ماه یک بار گزارشی از دستگاههای ذیربط جمعآوری و به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ارایه کند و در ۳ ماهه اول این اتفاق افتاد و سامانه در این باره راهاندازی شد و اطلاعات رصد میشود.
حسینی با تأکید بر اینکه بودجه ۹۷ بر اساس سیاستهای برنامه ششم توسعه تدوین خواهد شد، گفت: در جدول شماره ۴ ماده ۷ قانون برنامه ششم توسعه دقیقاً درآمدها، سایر موارد اعتباری، هزینه وتملک برای کل برنامه تدوین شده است و دولت نمیتواند از اعداد و ارقام تعیین شده عدول کند و این یک کار جدیدی است که برای اولین بار اتفاق افتاد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: پیشبینیها براساس بودجهها سال گذشته انجام شده و برای مثال میزان درآمدهای مالیاتی نسبت به سال ۹۶ و تراز تجاری غیرنفتی مشخص شده است که دولت باید رعایت کند.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر دولت این موارد رعایت نکرد، واکنش مجلس چه خواهد بود، گفت: در صورتی که دولت تخطی کند هم در کمیسیون برنامه و بودجه و هم در کمیسیون تلفیق و صحن علنی براساس قوانین پارلمانی لایحه را اصلاح خواهیم کرد و تمام تلاش خود را میکنیم تا صددرصد بودجه در راستای برنامه ششم توسعه باشد.
حسینی ادامه داد: البته برخی موارد ناشی از تغییرات شرایط در ساختار اقتصاد جهانی است که بر عملکرد اقتصادی دولت تأثیر میگذارد و موضوعهایی چون قیمت نفت و نرخ ارز براساس شاخصهای داخلی تأمین نمیشود و براساس شرایط اقتصادی جهان و روابط سیاسی ما با کشورهای دیگر تعیین میشود و این موارد را هم باید در نظر گرفت.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در خصوص علاقه دولت برای تبدیل صندوق توسعه ملی به حساب توسعه ملی برای برداشت بیشتر و داشتن اختیارات بیشتر گفت: طبق ماده ۱۶قانون احکام دائمی اساسنامه صندوق توسعه ملی مصوب شد و بحث تبدیل آن به حساب مطرح نیست اگرچه دولت هر جا که نیاز داشته باشد از منابع صندوق استفاده میکند و تا کنون ۳٫۲ میلیارد نیز این محل برداشت و مصرف کرده است.
وی تأکید کرد: کشور گران اداره میشود و از طرفی هزینههای تخلف نیز پایین است و کسی که تخلف میکند در حد یک تذکر احکام برای او صادر میشود که بازدارنده نیست، اگر گزارشی مبنی بر تخلف یا انحراف دولت از تخصیص بودجه به مواردی خارج از راستای برنامه ششم توسعه به ما برسد با توجه به جایگاه نظارتی دولت برخورد جدی خواهیم داشت، حتی استیضاح یا معرفی فرد متخلف به قوه قضاییه نیز صورت خواهد گرفت.
وی درباره اهمیت بخش ریلی و تأکید بر آن در برنامه ششم توسعه گفت: در این خصوص در بودجه ۹۷، یک درصد از درآمدهای نفتی به این بخش تخصیص داده خواهد شد که کار بزرگی است و تلاش میکنیم بودجه سال آینده کاملاً در چارچوب برنامه ششم توسعه باشد.
وی درباره هزینههای بالای دولت گفت: در ۶ ماه نخست سال ۱۱۱هزارو۵۰۰ میلیارد تومان تمام درآمدهای دولت بوده و در عوض ۱۱۱هزارو۹۰۰ میلیارد هزینههای جاری دولت بوده است که اداره کشور با این روند با مشکل بزرگی روبرو خواهد شد و باید دولت کوچک تر شود اما شاهدیم کارمندان دولت کمتر نمیشوند بلکه سالانه به تعداد کارمندان دولتی افزوده میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.