امکان حذف یارانه دهکهای بالا و اختصاص آن به پروژههای عمرانی یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلسشورایاسلامی گفت که حذف یارانه ثروتمندان در بودجه سال آینده در دستور کار دولت و مجلس قرار دارد. به گزارش مناقصهمزایده، مهردادلاهوتی اظهارکرد: طبق قانون هدفمندی، ۵۰ درصد از درآمد هدفمندی باید به مردم، ۳۰ درصد به تولید […]
امکان حذف یارانه دهکهای بالا و اختصاص آن به پروژههای عمرانی
یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلسشورایاسلامی گفت که حذف یارانه ثروتمندان در بودجه سال آینده در دستور کار دولت و مجلس قرار دارد.
به گزارش مناقصهمزایده، مهردادلاهوتی اظهارکرد: طبق قانون هدفمندی، ۵۰ درصد از درآمد هدفمندی باید به مردم، ۳۰ درصد به تولید و ۲۰ درصد به دولت اختصاص پیدا میکند اما در سالهای گذشته مغایر قانون عمل شده و شاهد این بودیم که دولت ۳۵ هزار میلیارد تومان از محل درآمد هدفمندی را به یارانه نقدی اختصاص داده و ۱۱ تا ۱۲ هزار میلیارد تومان نیز از بودجه عمومی دولت برای یارانههای نقدی اختصاص پیدا کرده است.
وی افزود: میتوانیم با حذف یارانه دهکهای بالا جلوی پرداخت ۱۲ هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی دولت برای یارانههای نقدی را بگیریم و این مبلغ میتواند صرف کارهای عمرانی شود.
نماینده مردم لنگرود در مجلس تصریحکرد: همچنین میتوان یارانه دهکهای اول و دوم و افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی را قدری افزایش داد، البته هنوز در این زمینه با دولت به جمعبندی نرسیدهایم اما امیدواریم تا پیش از ارایه لایحه بودجه به مجلس در این رابطه تصمیم مشترکی بگیریم.
لاهوتی تأکید کرد که دولت و مجلس حذف یارانه دهکهای بالا و افزایش یارانه دهکهای پایین در بودجه ۹۷ را در دستور کار دارند.
احتمال تغییر ریل اجرای هدفمندی یارانهها در لایحه بودجه ۹۷
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلسشورایاسلامی گفت: در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور احتمال دارد ریل اجرای قانون هدفمندی یارانهها تغییر یابد و به مسیر عمرانی هدایت شود.
هادیقوامی افزود: لایحه بودجه سال آینده در آذرماه به مجلس ارایه میشود و احتمال دارد امسال تغییراتی در سیستم بودجهریزی انجام شود.
وی در ادامه به قانون هدفمندی یارانهها در بودجه اشاره و اظهارکرد: مسیر اجرای قانون هدفمندی در لایحه بودجه سال ۹۷ ممکن است عوض شود و از این وضع موجود جدا شویم.
وی یادآورشد: از سال ۸۹ تا پایان سال ۹۶ بیش از ۳۲۰ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت شده است که ۷۰ درصد آن از محل اصلاح قیمتها و ۳۰ درصد از محل بودجه عمومی بوده است در صورتی که براساس قانون هدفمندی باید ۳۰ درصد به تولید و ۲۰ درصد به دولت اختصاص یابد که این اتفاق نیفتاده و عکس آن عمل شده است.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشانکرد: بنابراین تلاش ما این است که قانون هدفمندی یارانهها در سال ۹۷ به مسیر عمرانی هدایت شود یعنی به همه استانها و مناطق یارانهها مستقیم تعلق بگیرد اما با مصوبات شورای برنامهریزی استان و کمیته برنامهریزی شهرستانها تصمیم بگیرند که این یارانه چگونه هزینه شود.
قوامی ادامهداد: به عنوان مثال شهرستان اسفراین که بنده نماینده آن هستم ۱۳۶ هزار نفر جمعیت دارد و ماهیانه ۷ میلیارد تومان یارانه به مردم این شهرستان پرداخت میشود که با برنامهریزی جدید این مقدار پول را کمیته برنامهریزی شهرستان به اولویتها و زیرساختها تخصیص خواهد داد.
وی تأکید کرد که این بودجه برای عمران مناطق هزینه و در واقع به کالای سرمایهای تبدیل میشود اما وقتی که یارانهها مستقیم به مردم پرداخت میشود در واقع در جیب مردم نابود شده و از بین میرود.
نماینده مردم اسفراین در مجلس گفت: در این شرایط سخت اقتصادی که کشور در حال توسعه است و میخواهیم زیرساخت را درست کنیم باید حتماً اصلاحاتی انجام شود و شیوهای را در هدفمندی یارانهها دنبال کنیم.
قوامی در ادامه به وضعیت هزینهها در کشور اشاره کرد و گفت: اگر به سمت اصلاح سیستمهای موجود نرویم امکان ادامه این شرایط ممکن نیست.
وی افزود: باید به بهرهوری توجه شود و قانون مالیات ارزش افزوده را اصلاح و به سمت دائمی شدن برود. درآمدهای دولت بیشتر متکی به مالیاتها باشد یعنی این که دولت موانع پیش روی شرکت را بردارد تا سود آنها بیشتر شود که این کار باعث میشود مالیات بیشتری نصیب دولت شود.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس ادامهداد: وقتی دولت متکی به درآمدهای مالیاتی شود وابسته به مردم میشود، نهادهای مدنی گسترش پیدا میکند و شفافیت بیشتر میشود آن زمان میتوانیم اقتصاد سالم و مقاومتی را دنبال کنیم.
قوامی در ادامه به تشریح برنامههای این کمیسیون پرداخت و گفت: در حال تهیه گزارشهای از وضعیت بعضی دستگاههای کشور مانند سازمان تأمین اجتماعی و سازمان بازنشستگی هستیم که این گزارشها به صحن علنی مجلس ارایه میشود.
وی پیگیری وضعیت دریافتها و پرداختهای کشور در ۷ ماهه اخیر و موضوعات جاری از دیگر برنامههای جاری این کمیسیون ذکر کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.