قصه تکراری زباله، این بار در فریدونکنار

قصه تکراری زباله، این بار در فریدونکنار فریدونکنار از آسیب‌پذیر‌ترین شهرهای استان مازندران در رفع معضل زباله است و به نظر می‌رسد اراده‌ای برای برطرف شدن این معضل وجود ندارد. به گزارش ایسنا، یکی از موضوعاتی که در چند سال گذشته جامعه ایران را با خود درگیر کرده بحث زباله‌ها و چاره‌اندیشی برای دفن، تفکیک […]

قصه تکراری زباله، این بار در فریدونکنار

فریدونکنار از آسیب‌پذیر‌ترین شهرهای استان مازندران در رفع معضل زباله است و به نظر می‌رسد اراده‌ای برای برطرف شدن این معضل وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، یکی از موضوعاتی که در چند سال گذشته جامعه ایران را با خود درگیر کرده بحث زباله‌ها و چاره‌اندیشی برای دفن، تفکیک یا بازیافت آن بوده، اما این موضوع هنوز در کشور و به ویژه در مازندران به راه‌حل درستی نرسیده است.

در مازندران روزانه بیش از ۳۱۰۰ تن زباله تولید می‌شود که این میزان با احتساب زباله تولیدی گردشگران در برخی از فصول سال تا دو برابر افزایش پیدا می‌کند.

با توجه به گردشگرپذیر بودن فریدونکنار و دارا بودن دریا، تالاب و زمین‌های کشاورزی فراوان، مشکل زباله می‌تواند آسیب جدی به محیط‌زیست این شهرستان وارد کند.

حسین‌منفردی، فرماندار فریدونکنار با اشاره به معضل دپوی زباله در این شهرستان، اظهارکرد: متولی اصلی زباله شهرداری است و فرمانداری برای برطرف کردن این مشکل هماهنگی لازم را با دستگاه‌ها انجام می‌دهد.

وی خاطرنشان‌کرد: با توجه به این‌که این مشکل در سراسر استان مازندران شایع است با جلسه در استانداری قرار بر این شد تا نسبت به این موضوع اقدام ملی صورت گیرد.

فرماندار فریدونکنار با اشاره به مشکل اصلی دپوی زباله در این شهرستان، گفت: نبود مکان مناسب در فریدونکنار از مشکلات اصلی برای دپوی زباله است.

منفردی تصریح‌کرد: یکی از راهکار‌ها در بحث رفع مشکل زباله تهیه دستگاه بازیافت، مانند کمپوست است اما این اقدام تاکنون در فریدونکنار انجام نشده است.

وی با اشاره به این‌که طرح ساماندهی زباله‌ها در روستاهای فریدونکنار، آغاز شده است، یادآورشد: روستای بنه‌کنار به عنوان پایلوت این طرح آغاز شده و به خانواده‌ها عدم تولید زباله، تفکیک و تبدیل به کمپوست آموزش داده می‌شود.

فرماندار فریدونکنار با بیان این‌که این طرح هنوز در شهر اجرایی نشده است، گفت: با توجه به این‌که این طرح‌ها هزینه‌بردار است و هیچ اعتبار خاصی برای آن در نظر گرفته نشده هنوز در شهر به مرحله اجرا نرسیده و هزینه طرح در روستا به عهده دهیاری است.

منفردی خاطرنشان‌کرد: زباله فریدونکنار آنقدر زیاد نیست که این شهر به تنهایی اقدام به خرید دستگاه بازیافت کند و برای تهیه این دستگاه باید چندین شهر به صورت مشترک اقدام کنند، چرا که هم برای شهرستان و هم برای شرکت‌های پسماند به صرفه باشد.

نماینده مردم فریدونکنار و بابلسر در مجلس نیز با بیان این‌که اراده کافی در مسؤولان شهری درباره رفع معضل زباله در فریدونکنار وجود ندارد، اظهارکرد: نداشتن مکان مناسب و یا اعتبار کافی هیچ توجیهی برای برطرف کردن معضل زباله در فریدونکنار نیست و مسؤولان مربوطه باید با جدیت تمام درباره این مسأله اقدام کنند.

ولی‌ا…نانواکناری با اشاره به این‌که به زودی باید زمین مناسب برای دپوی زباله در فریدونکنار فراهم شود، خاطرنشان‌کرد: درباره همین موضوع و در مجلس از وزیر کشور سؤال مطرح شده که وی باید پس از حضور در صحن مجلس پاسخ شفاف نسبت به این مسأله داشته باشند تا معضل زباله در فریدونکنار و بابلسر برطرف شود.

آن‌چیزی که در حال حاضر گره کور بسیاری از مشکلات در شهر فریدونکنار است، عدم یکپارچگی مسؤولان اجرایی است که باید حداقل نسبت به موضوع زباله‌ها این شیوه تغییر پیدا کند و با عزم جدی این معضل برطرف شود.

 

زباله در فریدونکنار آنقدر به یک مسأله بحرانی تبدیل شده است که سلامت مردم و محیط‌زیست را به خطر انداخته است و امیدواریم مسؤولان بتوانند با تفکر بهتری نسبت به مسایل و مشکلات اقدام کنند.