مدیرکل محیطزیست استان تهران خبر داد عدم مدیریت بخش عمدهای از پسماندهای تهران مدیرکل محیطزیست استان تهران گفت: شهرداری تهران باید خط آسمان را رعایت کند، در حالی که متأسفانه این موضوع اصلا رعایت نمیشود. کیومرثکلانتری در گفتوگو با ایلنا درباره مهمترین مشکلات محیطزیستی در شهر تهران گفت: ما در شهر تهران با معضلات متعددی […]
مدیرکل محیطزیست استان تهران خبر داد
عدم مدیریت بخش عمدهای از پسماندهای تهران
مدیرکل محیطزیست استان تهران گفت: شهرداری تهران باید خط آسمان را رعایت کند، در حالی که متأسفانه این موضوع اصلا رعایت نمیشود.
کیومرثکلانتری در گفتوگو با ایلنا درباره مهمترین مشکلات محیطزیستی در شهر تهران گفت: ما در شهر تهران با معضلات متعددی از جمله آلودگی هوا، دغدغه مدیریت پسماندها و پسابها، مسایل مربوط به توسعه صنعتی و ترافیک مواجه هستیم.
او درباره آلودگی هوای تهران با اشاره به قانون هوای پاک تصریح کرد: خوشبختانه قانون هوای پاک اخیراً ابلاغ شده و در این قانون ۲۶ دستگاه وظیفه مستقیم دارند و ما در سازمان حفاظت محیطزیست با تشکیل کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران وظایف ۲۶ دستگاه را احصا و ابلاغ کردیم و سازمان محیطزیست ناظر این دستگاهها است و هر ش۶ش ماه یک بار باید گزارش عملکرد این دستگاهها را به دولت ارایه کند.
مدیرکل محیطزیست استان تهران با تأکید بر اینکه براساس قانون هوای پاک خودورهای استاندارد باید وارد بازار شوند، گفت: خوشبختانه پلیس در این زمینه نیز ورود پیدا کرده و خودروهای دودزا و آلاینده را متوقف میکند و وزارت نفت نیز متعهد شده تا سوخت استاندارد تحویل دهد و سازمان استاندارد و محیطزیست نیز باید بر آن نظارت داشته باشند.
کلانتری با بیان اینکه سال گذشته نسبت به ابتدای دولت یازدهم روزهای سالم دوبرابر شده بود خاطرنشان کرد: این وضعیت نشان دهنده این است که سوخت سالمتر شده و واحدهای صنعتی که از سوخت سنگین استفاده میکردند، در حال حاضر از گاز استفاده میکنند البته در بحث آلودگی هوا مشارکت مردم موضع بسیار مهمی است در صورتی که مردم مشارکت داشته مشکل آلودگی هوا قابل برطرف شدن است. البته باید زیرساختهایی ایجاد شود و دستگاهها باید به وظایف خود عمل کنند و امکانات و تجهیزات را فراهم کنند.
او ادامه داد: ما برای برطرف کردن آلودگی هوا نیازمند همراهی مردم هستیم اگر توصیه میشود شرایط ناسالم است گروههای حساس رعایت کنند باید این مسایل از سوی مردم جدی گرفته شود، ما اعلام میکنیم که بهطور مثال امروز محدودیت برای برخی گروهها وجود دارد، اما میبینیم که ماشینهای تک سرنشین بیشتر میشود، آنچه که ما براساس استانداردها اعلام میکنیم، بعضا مردم همکاری نمیکنند بنابراین به شدت نیازمند فرهنگسازی هستیم.
مدیرکل محیطزیست استان تهران در پاسخ به این سؤال که گفته میشود برجهایی که در غرب تهران ساخته شدهاند، مانع جریان باد در تهران میشود، نظر شما در این باره چیست توضیح داد: شرایط استقرار تهران به گونهای است که ارتفاعات در شمال و شرق آن را احاطه کردهاند و این ارتفاعات باعث میشود تبادل هوا کمتر صورت بگیرد بلندمرتبهسازی قطعاً در حد محدود میتواند تأثیرگذار باشد اما در حد کلان خیر اینگونه نیست اما در همان منطقه بیشک بلندمرتبهسازیها در آلودگی هوا به دلیل ثبات جریان هوا بیتأثیر نیستند.
کلانتری با تأکید براینکه این بلند مرتبه سازیها در کل تهران تأثیر چندانی ندارند تصریح کرد: شهرداری تهران باید خط آسمان منطقه را رعایت کند و متأسفانه در تهران خط آسمان اصلا رعایت نمیشود در حالی که خط آسمان در دنیا تعریف دارد و حتما باید در تهران نیز خط آسمان رعایت شود تا دچار نقض حقوق دیگران نشویم.
او در بخش دیگری از صحبتهایش درباره مدیریت پسماندها گفت: در کلان شهر تهران حدود ۸ هزار تن در روز پسماند عادی به آرادکوه منتقل میشود و بخش عمدهای از این پسماندها انباشته میشوند و مدیریت صحیحی بر آنها نیست و بعضا بوی تعفن و آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی را ایجاد میکنند. ما معتقدیم که مدیریت پسماند در تهران باید به صورت جدی و از مبدا پیگیری کند و توجیه پذیر نیست که پسماند به صورت مخلوط جمعآوری شود و در محلی به وسیله دستگاه و به صورت ناقص تفکیک شوند و آن تفکیک هیچ فایدهای ندارد و باید تفکیک از مبدا صورت بگیرد و زباله خشک از زباله تر جدا شده و زیالهتر برای کود و زباله خشک برای بازیافت استفاده شود.
مدیرکل محیطزیست استان تهران خاطرنشان کرد: ما نیز پیگیر این موضوع هستیم و امیدواریم شهرداری تهران از مقررات مدیریت پسماندها تمکین کند و صرفاً آلودگی را از جایی به جای دیگر منتقل نکند. البته با عزمی که در اعضای شورای شهر و شهرداری تهران در زمینه پسماند وجود دارد مدیریت صحیح پسماند در دستور کار قراردادیم.
کلانتری تصریح کرد: با توجه به اینکه در کل کشور روزانه ۵۰هزار تن پسماند تولید میشود و براساس پیگیریهای رییس سازمان حفاظت محیطزیست قرار است دو میلیارد تومان اعتبار از صندوق ذخیره ارزی در سال آینده برای مدیریت پسماند در کشور در اختیار وزارت کشور قرارداده شود. خوشبختانه با توجه به عزمی که در دولت برای مدیریت پسماند ایجاد شده اختصاص منابع نیز میتواند تأثیرات مثبتی داشته باشد.
او در بخش دیگری از صحبتهایش درباره اراضی اطراف تهران گفت: اراضی اطراف تهران یا ملی هستند یا زمین کشاورزی. زمینهایی که برای کشاورزی است صرفاً میتواند برای کشاورزی یا باغ مصرف شود اما زمینهای ملی از دو حالت خارج نیستند یا در اختیار سازمان حفاظت محیطزیست به عنوان مراتب چهارگانه است یا منابع ملی و در اختیار اداره کل منابع طبیعی است. اگر در اختیار سازمان حفاظت محیطزیست باشد قابل واگذاری نیست و باید با همان کاربری برای زیستگاه و ریههای تنفسی شهر تهران بماند.
مدیرکل محیطزیست استان تهران ادامه داد: اگر زمینی در اختیار اداره کل منابع طبیعی است چنانچه در حوزه آبریز سدهای تهران نباشد ممکن است برای فعالیتهای صنعتی، تولیدی و عمرانی اختصاص پیدا کند اما آن هم تابع یک مقررات خاص است اگر تخریب صورت بگیرد جرم است و مجازات دارد و دستگاههای متولی پیگیری میکنند اگر هم تغییر کاربری اتفاق افتد باید طبق قوانین و مقررات خاص باشد اما ۳۰ درصد مساحت استان در اختیار سازمان حفاظت محیطزیست است و ما آن را برای نسلهای آینده مدیریت و حفاظت میکنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.