تغییرات رو به نابودی حیات وحش شاهرود!

تغییرات رو به نابودی حیات وحش شاهرود! رییس حفاظت محیط‌زیست شهرستان شاهرود پیش‌بینی کرد: در صورت تأمین نشدن علوفه مورد نیاز، جمعیت و زادآوری علفخوران بزرگ‌جثه و از جمله قوچ و میش در زیستگاه‌های شاهرود نصف شود. علی‌اکبر قربانلو در گفت‌وگو با ایسنا با اعلام این خبر اظهار کرد: خشکسالی‌های مداوم سبب شده که بخشی […]

تغییرات رو به نابودی حیات وحش شاهرود!

رییس حفاظت محیط‌زیست شهرستان شاهرود پیش‌بینی کرد: در صورت تأمین نشدن علوفه مورد نیاز، جمعیت و زادآوری علفخوران بزرگ‌جثه و از جمله قوچ و میش در زیستگاه‌های شاهرود نصف شود.

علی‌اکبر قربانلو در گفت‌وگو با ایسنا با اعلام این خبر اظهار کرد: خشکسالی‌های مداوم سبب شده که بخشی از زیستگاه‌های این شهرستان از غذای لازم برای تغذیه این حیات‌وحش تهی شود.

وی با اشاره به کمبود شدید علوفه در زیستگاه‌ها افزود: همین امر سبب شده که قوچ و میش‌‌‌‌‌ها برای تأمین غذای مورد نیاز خود به جوامع انسانی و روستا‌‌‌‌ها و باغ‌های حواشی زیستگاه‌ها روی بیاورند تا از برگ درختان تغذیه کنند.

رییس حفاظت محیط‌زیست شهرستان شاهرود در خصوص تأثیر این کمبود غذا در جمعیت این حیات‌وحش گفت: الان فصل جفت‌گیری این حیات‌وحش است و مطمئناً با ادامه این کمبود غذا این روند در زادآوری سال آینده این حیات‌وحش تأثیر مستقیم خواهد داشت.

قربانلو با بیان این‌که گزارش‌های مردم محلی و محیط‌بانان حکایت از این دارد که حیات‌وحش دیده شده بسیار لاغر هستند پیش‌بینی کرد: این وضعیت در سال آتی به نصف شدن زادآوری حیات‌وحش این زیستگاه‌ها و خصوصاً علفخوران بزرگ‌جثه‌ای همچون قوچ و میش بینجامد.

وی با بیان این‌که کل و بزوحشی با توجه به قدرت بالا در زندگی در مناطق صخره‌ای از این مناطق تأمین غذا می‌کنند، اضافه کرد: قوچ‌‌‌‌‌ها و میش‌‌‌‌‌ها از سر ناچاری در گله‌های بزرگ برای تأمین غذا به حوالی مناطق روستایی می‌آیند و همین ممکن است خطراتی برای آنها به همراه داشته باشد. البته همکاران ما مراقبت لازم را انجام داده و با گشت‌های مداوم در منطقه از این حیات‌وحش حفاظت می‌کنند.

قربانلو در خصوص کمبود احتمالی منابع آبی اظهار کرد: خوشبختانه با تلاشی که در این چند ساله انجام شده آب مورد نیاز حیات‌وحش تأمین شده و مشکلی از این بابت ندارند.

 

وی، تخصیص بودجه‌ای برای تأمین غذای حیات‌وحش را خواستار و یادآور شد: متأسفانه اکثر زیستگاه‌های شاهرود که از تنوع جانوری بالایی هم برخوردارند با فقر علوفه روبه‌رو هستند.