وزیر نفت خبر داد تضاد منافع درواگذاری خارج از مناقصه لایههای نفتی پارس جنوبی به مرسک وزیر نفت در خصوص انتقادات به وزارت نفت از روند کند مذاکرات قراردادی گفت: مذاکرات قراردادی در حال انجام است؛ در طرح توسعه لایههای نفتی پارسجنوبی مذاکرات به خوبی پیش رفت؛ اما به دلیل خرید شرکت دانمارکی مرسک از […]
وزیر نفت خبر داد
تضاد منافع درواگذاری خارج از مناقصه لایههای نفتی پارس جنوبی به مرسک
وزیر نفت در خصوص انتقادات به وزارت نفت از روند کند مذاکرات قراردادی گفت: مذاکرات قراردادی در حال انجام است؛ در طرح توسعه لایههای نفتی پارسجنوبی مذاکرات به خوبی پیش رفت؛ اما به دلیل خرید شرکت دانمارکی مرسک از سوی توتال با مشکل بزرگ دیگری روبهرو شدیم.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت نفت، بیژن زنگنه روز گذشته در حاشیه امضای تفاهمنامه تأمین پایدار خوراک پالایشگاه فجر جم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شرکت انرژیگستر سینا (متعلق به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی) از چندی پیش متقاضی شد خروجی پالایشگاه جم (اتان) را از ما تحویل بگیرد؛ به این صورت که مولکولهای سنگین گاز بالاتر (+C۲) را که بسیار باارزش است و میتواند خوراک پتروشیمی شود، جدا کنند.
وی با بیان این که از پیشنهاد مطرح شده از سوی بنیاد مستضعفان استقبال کردیم، گفت: با توجه به این که مدت زیادی از زمان تولید در میدانهای نار و کنگان به عنوان تأمین کننده خوراک پالایشگاه گازی فجر جم میگذرد و تولید آنها رو به کاهش است؛ باید در باره این موضوع مطالعه بالادستی انجام شود تا از وضع تأمین خوراک این پالایشگاه مطمئن شویم و سپس در باره ادامه فعالیتها برنامهریزی صورت گیرد.
وزیر نفت با اشاره به امضای دو تفاهمنامه شرکت ملی نفت و شرکت ملی گاز با شرکت انرژیگستر سینا (متعلق به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی)، تصریح کرد: یکی از تفاهمنامهها به منظور بررسی نحوه تأمین خوراک کامل پالایشگاه فجر جم و دیگری به منظور تفکیک خوراک یا خروجی و جداسازی مولکولهای سنگین است.
زنگنه، مدت زمان مطالعه این تفاهمنامه را ۶ ماه اعلام کرد و افزود: در هر دو مورد توافق شده است که از مشاوره شرکتهای بینالمللی استفاده شود.
وی ادامه داد: پس از مشخص شدن نتایج مطالعات باید بر پایه این مطالعات و با پیشنهادی که بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی ارایه میدهد برای تاسیساتی که در آینده شرکت انرژیگستر سینا ایجاد خواهد کرد در زمینه طراحی مفهومی توافق حاصل شود.
زنگنه افزود: انشاا… تخصیص خوراک به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی مشخص شود تا سرمایهگذاری را برای احداث واحدهای تفکیک و پتروشیمی آغاز کند.
مرسک از دور مذاکرات حذف نشده است
وی در خصوص انتقادات به وزارت نفت از روند کند مذاکرات قراردادی گفت: مذاکرات قراردادی در حال انجام است؛ اگر میخواهید قرارداد امضا کنیم بعد بگویند چرا با خارجیها امضا میکنید از هم اکنون بگویند؛ یعنی یک عده به ما فشار میآورند که چرا تأخیر میکنید و یک عده هم فشار میآورند که چرا امضا کردید؟
زنگنه درباره مذاکرات طرح توسعه لایههای نفتی پارسجنوبی گفت: مذاکرات طرح توسعه لایههای نفتی پارسجنوبی به خوبی پیش رفت؛ اما به دلیل خرید شرکت دانمارکی مرسک از سوی توتال با مشکل بزرگ دیگری روبهرو شدیم؛ و این موضوع ما را کمی دچار اشکال کرد زیرا دو طرف (پیمانکار توسعهدهنده سمت ایرانی و قطری لایههای نفتی پارسجنوبی) شرکت توتال میشد؛ بنابراین این موضوع روند مذاکرات را با مشکل روبهرو کرد.
وی ادامه داد: شرکت مرسک از روند مذاکرات کنار نرفته است، اما ما با مشکلاتی روبهرو شدیم.
وزیر نفت افزود: افزون بر شرکتهایی که از گذشته برای توسعه لایههای نفتی پارسجنوبی دعوت شده بودند از چند شرکت دیگر هم دعوت کردیم، که بیشتر آنها رد کردند.
از وضع کارکنان مدت موقت ناراضی هستیم
زنگنه در باره وضع کارکنان مدت موقت صنعت نفت و نارضایتی آنان از شرایط گفت: از شرایطی این کارکنان ناراضی هستیم؛ زیرا جمعی از کارکنان وضع خوبی ندارند؛ چند ماه است که در حال مطالعه روی این موضوع بودهایم و همین امروز برای بررسی وضع کارکنان مدت موقت جلسه داریم.
وزیر نفت با بیان این که بررسی و پیگیری وضع کارکنان صنعت نفت تداوم دارد، یادآور شد: رسیدگی به این مسأله کار پیچیدهای است؛ به هر حال زمانی بر مبنای تصمیمهای احساسی، اقدامهایی انجام شد که به این سادگی نمیشود شرایط را اصلاح کرد و در این زمینه با گرفتاریهای زیادی روبهرو هستیم.
زنگنه با بیان این که نیت ما کمک به وضع کارکنان است؛ گفت: این کار فراینده سادهای ندارد بلکه کار پیچیده و سنگینی است که اصلاح آن نیاز بهکار بیشتری دارد.
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره این که گروهی از کارکنان صنعت نفت با سابقه طولانی فعالیت در صنعت نفت وضع نامشخصی دارند، گفت: وضع آنان مشخص است و طبق قانون کار، فعالیت دارند؛ آنان خواهان بهبود شرایط حقوقی خود هستند و این موضوع نیز در حال بررسی است.
مهار چاه ۱۴۷ رگسفید زمانبر است
زنگنه در باره آخرین اقدامها برای مهار چاه ۱۴۷ رگسفید-۲ گفت: همان طور که پیش تر گفته شد، کارها برای مهار آتش در حال انجام است و دو بخش دارد؛ نخست این که حفاری چاههای کمکی را آغاز کنیم و اکنون دکلها برای حفر چاههای کمکی بهمنظور مهار فوران و آتش چاه از پایین (Bottom Kill) برپا شده است و دوم اقدامهایی برای مهار فوران و آتش از سطح و دهانه چاه است که فعالیتهای در حال پیشرفت است، به این صورت که سعی کردهاند محیط پیرامون چاه را پاکسازی کنند و امکانات لازم نیز تأمین شده است.
وزیر نفت تأکید کرد: همه سعی مان این است که همکاران ما با آرامش بتوانند در منطقه عملیاتی رگسفید بدون وقوع اتفاقی، کار کنند. هم اکنون مهارگران تلاش میکنند اگر بتوانند از سطح چاه ۱۴۷ میدان رگسفید-۲ را خاموش کنند و اگر این کار انجام نشد از کف بتوانیم چاه را مسدود کنیم که آن هم به موازات در حال انجام است.
زنگنه در باره زمان مهار آتش چاه گفت: نمیتوانم زمان دقیقی برای این کار اعلام کنم؛ اما تیم عملیات مهار همه تلاش خود را برای کنترل فوران و اطفای حریق چاه ۱۴۷ رگسفید-۲ انجام میدهند.
بیشتر اوپکیها موافق تمدید هستند
وزیر نفت در باره نشست عادی وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نهم آذرماه گفت: بیشتر پیشنهادها مبنی بر تمدید کاهش تولید است؛ اما تصمیم نهایی در نشست وزیران نفت و انرژی گرفته میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در صورت تمدید کاهش تولید اعضای اوپک، ایران دوباره از کاهش تولید مستثنی میشود؛ گفت: اگر کاهش تولید تمدید شود؛ مستثنی بودن ایران از کاهش تولید هم تمدید میشود.
زنگنه در پاسخ به گفتههای اخیر درباره قرارداد طرح توسعه فاز ۱۱ پارسجنوبی با کنسرسیومی به رهبری شرکت فرانسوی توتال با بیان این که این اظهارات در باره قرارداد توتال بیمارگونه شده است؛ گفت: قرارداد ایران با کنسرسیومی به رهبری توتال یک قرارداد معتبر است و این قرارداد پیش میرود.
ارزانفروشی گاز به شرکت نروژی نداریم
وزیر نفت در باره ارزان فروشی گاز به شرکت نروژی اظهار کرد: کف قیمت گاز فروخته شده، قیمتی است که به مجتمعهای پتروشیمی عرضه میشود؛ اما قیمت گاز صادراتی به ترکیه، متفاوت است.
وی گفت: البته هر شرکتی بخواهد میتواند با آن قیمت سرمایهگذاری کند؛ اگر عدهای میگویند قیمت فروش گاز به شرکت نروژی پایین است؛ بنابراین ما باید مثلاً حدود ۶۰ متقاضی سرمایهگذاری برای مینی ال.ان.جیها داشته باشیم.
وزیر نفت تصریح کرد: کف قیمت، قیمت عرضه خوراک گاز به پتروشیمیهاست، ضمن اینکه قیمت اعلام شده عمومی است به این معنا که هر شرکتی که بخواهد میتواند با شرایط و ابلاغیهای که ما داریم سرمایهگذاری کند و مختص شرکت خاصی نیست.
زنگنه تصریح کرد: ما صادرات گاز نداریم؛ بلکه گاز را به یک واحد صنعتی میفروشیم و شرکت خریدار است که ال.ان.جی تولید شده را میفروشد.
حضور معاوناول رییسجمهوری در نشست سران جیئیسیاف مسجل شد
زنگنه درباره وضع همکاری ایران با شرکتهای روسیه گفت: ما با تعدادی از شرکتهای روس یادداشت تفاهم امضا کردیم و مذاکرات در این بخش پیش میرود.
وی در پاسخ به این سؤال که روسها اعلام کردهاند تمایل دارند تا ۳۰ میلیارد دلار در ایران سرمایهگذاری کنند، اظهار کرد: شرکت روسنفت این موضوع را اعلام کرده است و ما هم علاقهمند به سرمایهگذاری آنها هستیم اما اکنون در مرحله یادداشت تفاهم هستند و باید به ما پیشنهاد بدهند که با توجه به این که زمان ارایه پیشنهادشان فرا نرسیده است؛ هنوز پیشنهاد خاصی به ما ندادهاند.
زنگنه در باره نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز اظهار کرد: چهارشنبه شب یا پنجشنبه (یکم یا دوم آذرماه) برای شرکت در این اجلاس خواهیم رفت که هم اکنون شرکت آقای جهانگیری، معاون اول رییسجمهوری در این نشست مسجل است.
شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی گاز ایران برای بررسی و مطالعه امکانسنجی تأمین پایدار خوراک پالایشگاه فجر جم با شرکت انرژی گستر سینا (متعلق به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی) در حضور وزیر نفت و رییس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی دیروز (دوشنبه، ۲۹ آبانماه) دو تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.