سخنگوی کمیسیون عمران مجلس مطرح کرد شکست سیاست خانهدار کردن مردم با اعطای وام با بهره بالا سخنگوی کمیسیون عمران مجلس، با تأکید بر اینکه سیاست تسهیلاتدهی برای خانهدار کردن مردم به بن بست رسیده است، گفت: وضعیت اقتصادی کشور به گونهای است که مردم توان بازپرداخت سود وام مسکن را ندارند. به گزارش خانه […]
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس مطرح کرد
شکست سیاست خانهدار کردن مردم با اعطای وام با بهره بالا
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس، با تأکید بر اینکه سیاست تسهیلاتدهی برای خانهدار کردن مردم به بن بست رسیده است، گفت: وضعیت اقتصادی کشور به گونهای است که مردم توان بازپرداخت سود وام مسکن را ندارند.
به گزارش خانه ملت، صدیف بدری با تأکید بر ضرورت تغییر سیاستها در خصوص خانهدار کردن مردم، گفت: تسهیلات دهی با نرخ سود بالا سیاستی محکوم به شکست است که تأثیر ناچیزی در کاهش متقاضیان مسکن دارد.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به افزایش سقف تسهیلات اوراق خرید مسکن، افزود: اقداماتی از این دست که دولت با آن در پی کاهش رکود در بازار مسکن است شاید در ابتدا بتواند رونقی در این بازار ایجاد کند اما به علت نرخ بالای سود بانکی این سیاست نیز در نهایت مانند سایر سیاستها به بن بست خواهد رسید.
بدری با تأکید بر اینکه تسهیلات حوزه مسکن بسیار گران قیمت است، ادامه داد: بهطور حتم فرد متقاضی دریافت تسهیلات مسکن از قشر مرفه جامعه نبوده و نیاز به بستههای حمایتی دولت دارد، بنابراین نرخ سودهای بالا و بازپرداخت کوتاه نمیتواند مشکلی از زوجهای جوان و اقشار آسیبپذیر جامعه در تأمین مسکن حل کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تأکید بر اینکه وضعیت فعلی اقتصاد کشور مهمترین عامل به نتیجه نرسیدن سیاستها در زمینه تأمین مسکن برای اقشار مختلف جامعه است، تصریح کرد: فراهم کردن شرایط رشد اقتصادی مهم تر از توانمند کردن مردم با وام و تسهیلات جهت خرید مسکن است، زیرا اگر رشد اقتصادی در جامعه صورت بگیرد ساختوساز از سوی مردم و همچنین بخش خصوصی مانند سالهای قبل رونق میگیرد.
کاهش رکود در مسکن با رونق ساخت و ساز
وی با بیان اینکه با رونق گرفتن ساخت و سازها در کشور رکود در بخش مسکن کاهش چشمگیری خواهد یافت، افزود: در حال حاضر تسهیلاتدهی بانکها برای تأمین مسکن سیاستی برای خانهدار کردن اقشار متوسط و ضعیف جامعه است که با شرایط فعلی اقتصاد کشور بسیاری از اقشاری که جامعه هدف این سیاست هستند، انگیزهای برای دریافت این تسهیلات ندارند؛ زیرا توان مالی خود را در حد بازپرداخت این نوع وامها نمیبینند.
بدری با تأکید بر اینکه دولت باید برای تأمین مسکن و همچنین باز کردن گره کور این بخش در کشور به دنبال راهحل اساسی باشد، افزود: کاهش مشکلات اقتصادی جامعه و توانمندسازی مردم یکی از راهکارهایی است که نیاز به ارایه تسهیلات برای خانهدار کردن مردم را کاهش میدهد از این رو دولت باید هر چه سریع تر بر تقویت مبانی تولید و اشتغال در جامعه اقدام کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه متأسفانه در حال حاضر سود بالای تسهیلات اعطایی بانکها تنها در موضوع مسکن مشکل ساز نشده است، گفت: بازپرداخت سود تسهیلات کشاورزی و… نیز مشکلات عدیدهای برای مردم ایجاد کرده است.
سیاست گذاری صرف دولت، مشکلات بخش مسکن را رفع نمیکند
بدری با تأکید بر اینکه رفع مشکلات پیش آمده برای بخش مسکن با سیاستگذاری صرف دولت قابل حل نیست، افزود: مشکل این بخش باید در کارگروهی ملی متشکل از دستگاههای مربوطه همچون وزارت راه و شهرسازی، مجلس و سایر ارگانهای ذیمدخل با در نظر گرفتن بازه زمانی ۵ یا ۱۰ ساله بررسی و رفع شود.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: یکی از راهکارهای مهم دیگری که دولت میتواند به بهبود بازار مسکن کمک کند تسریع در ارایه لایحه مسکن اجتماعی و ساخت مسکن برای اقشار متوسط و ضعیف جامعه تا به این ترتیب انباشت تقاضا کاهش یابد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.