بلاخره سرخابی‌ها با مزایده خصوصی می‌شوند؟

سؤال بزرگ اهالی ورزش از دولت بلاخره سرخابی‌ها با مزایده خصوصی می‌شوند؟ گروه اجتماعی- خصوصی‌سازی سرخابی‌ها؛ رویای دیروز و امروز هواداران استقلال و پرسپولیس. رویایی که سال‌ها است هواداران پرطرفدار دو تیم در پی آن هستند و تاکنون دولت‌های بسیاری وعده خصوصی‌سازی داده ولی موفق به حصول آن نشده‌اند. دو غول فوتبال ایران بی‌شک بهترین […]

سؤال بزرگ اهالی ورزش از دولت

بلاخره سرخابی‌ها با مزایده خصوصی می‌شوند؟

گروه اجتماعی- خصوصی‌سازی سرخابی‌ها؛ رویای دیروز و امروز هواداران استقلال و پرسپولیس.

رویایی که سال‌ها است هواداران پرطرفدار دو تیم در پی آن هستند و تاکنون دولت‌های بسیاری وعده خصوصی‌سازی داده ولی موفق به حصول آن نشده‌اند.

دو غول فوتبال ایران بی‌شک بهترین مکان برای سرمایه‌گذاری هستند و داشتن طرفداران میلیونی اگر با مدیریت صحیح انجام شود نه تنها می‌تواند این دو تیم پر طرفدار کشور را از وضعیت کنونی دربیاورد بلکه به تبع آن می‌توان شاهد قدرت‌نمایی مجدد آنها در سطح آسیا بعد از گذشت ۲۰ سال بود.

در حالی‌که کشورهای آسیایی و به خصوص حاشیه خلیج‌فارس با میلیارد‌ها تومان به صحنه رقابت با تیم‌های ایرانی آمده‌اند، همچنان استقلال و پرسپولیس در خواب به سر می‌برند و مجبورند به واسطه دولتی بودن از منابع محدود استفاده کنند که در این برهه به هیچ وجه کفاف حضور قدرتمندانه در آسیا را نمی‌دهد. مدعای این امر نیز عدم حضور این دو تیم در فینال لیگ قهرمانان آسیا در یک دهه اخیر است.

دولت نیز همواره به خاطر پرطرفدار بودن این دو تیم نتوانسته به نوعی دل از ایشان بکند و همواره آنان را به رغم مشکلات عدیده در اختیار داشته است.

از طرفی حضور ناموفق و جنجالی بخش خصوصی در فوتبال ایران همچون استیل آذین و… باعث شد تا دولت با نگرانی به خصوصی‌سازی سرخابی‌ها بنگرد.

در دولت یازدهم باز هم بحث واگذاری این دو تیم به بخش خصوصی مطرح شد و دولت سازمان خصوصی‌سازی را متولی این امر کرد. این سازمان نیز ۴ بار مزایده برای خصوصی شدن دو غول فوتبال ایران برگزار کرد که در نهایت به سرانجامی نرسید و اهلیت خریداران این دو تیم ثابت نشد تا دولت این دو تیم را به بخش فرهنگی تقسیم و آن را همچنان دولتی نگه دارد.

پس از روی کار آمدن دولت دوازدهم باز هم بحث‌هایی برای خصوصی شدن سرخابی‌ها مطرح شد و سلطانی‌فر از تمایل دولت برای این امر خبر داد.

عبدا…پوری‌حسینی، رییس سازمان خصوصی‌سازی نیز اعلام کرد که نامه نمایندگان مجلس نهم باعث شده بود تا دولت مزایده سرخابی‌ها را کان‌لم‌یکن اعلام کند و این دو تیم را دولتی نگه دارد.

حال یکی از نمایندگان مجلس گفته که دولت در لغو مزایده واگذاری استقلال و پرسپولیس خطای قانونی کرده است.

حمیدرضافولادگر، رییس کمیسیون ویژه اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ با اشاره به قرائت گزارش این کمیسیون در خصوص نحوه اجرای سیاست‌های اصل ۴۴، گفته: متأسفانه بخش‌هایی از اهداف سیاست‌های کلی اصل ۴۴ اجرایی نشده است که نمونه آن ممانعت دولت از برگزاری مزایده واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس است. دولت در این باره اشتباه بزرگ و خطای قانونی مرتکب شده است.

وی توضیح داد: قرار بود ۴ باشگاه استقلال، پرسپولیس، نفت و راه‌آهن از طریق مزایده واگذار شوند که دو باشگاه راه‌آهن و نفت واگذار شد. مزایده باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال ۳ بار برگزار شد ولی در لحظات آخر لغو شد، دولت استنادش این است که این باشگاه‌ها فرهنگی است و چون هنوز بخش فرهنگی در اصل ۴۴ نیامده پس باید از عرصه واگذاری خارج شوند.

وی با تأکید بر این‌که دولت در این رابطه اشتباه بزرگ و خطای قانونی مرتکب شده است، افزود: اگر استدلال دولت را درست فرض کنیم پس چرا ۴ بار مزایده گذاشته است یا این‌که چرا ۴ بار در بودجه ۹۶ در اولویت واگذاری‌ها قرار گرفته است.

رییس کمیسیون ویژه اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ گفت: شرط فدراسیون فوتبال آسیا برای حرفه‌ای‌کردن فوتبال ما خصوصی‌سازی باشگاه‌ها و اصلاح اساسنامه آنها بود. استقلال و پرسپولیس اساسنامه‌شان را به عنوان شرکت سهامی خاص تغییر دادند که براساس آن باید واگذار می‌شد. این اتفاق در شرایطی رخ نداده است که بخش اعظمی از اعتبارات دولت صرف این دو باشگاه می‌شود، آن هم با وجود این حجم از متقاضی و علاقه‌مند که می‌خواهند سهام این دو باشگاه را بخرند.

 

حال باید منتظر ماند و دید که آیا دولت دوازدهم که این بار همراهی مجلس دهم را نیز با خود به همراه دارد، می‌تواند سؤال بزرگ هواداران استقلال و پرسپولیس و حتی جامعه ورزش را پاسخ دهد و بالاخره سرخابی‌ها را خصوصی کند، یا همچنان باید منتظر دولت‌های بعد و وعده‌های بعدی ماند.