روزگار ناخوش بزرگ‌‌ترین واحد معدنی کشور

روزگار ناخوش بزرگ‌‌ترین واحد معدنی کشور نگاهی به وضعیت شرکت پر حاشیه شرکت آلومینیم ایران (ایرالکو) نشان می‌دهد که این واحد تولیدی چندان راه امید بخشی را طی نمی‌کند و مثل بقیه حوزه آلومینیم نیاز به ساماندهی دارد. به گزارش ایسنا، شرکت آلومینیم ایران (ایرالکو) به عنوان بزرگ‌‌ترین واحد معدنی کشور و از جمله واحدهای […]

روزگار ناخوش بزرگ‌‌ترین واحد معدنی کشور

نگاهی به وضعیت شرکت پر حاشیه شرکت آلومینیم ایران (ایرالکو) نشان می‌دهد که این واحد تولیدی چندان راه امید بخشی را طی نمی‌کند و مثل بقیه حوزه آلومینیم نیاز به ساماندهی دارد.

به گزارش ایسنا، شرکت آلومینیم ایران (ایرالکو) به عنوان بزرگ‌‌ترین واحد معدنی کشور و از جمله واحدهای خصوصی شده صنایع معدنی است که از دیگر واحدهای خصوصی شده مستثنی نبوده و حواشی مختلفی را با خود دارد که از جمله آنها موضوع آلایندگی کارخانه در اراک و اخیراً تشکیل کمیته تحقیق و تفحص در مجلس از این واحد صنعتی است.

با وجود آن‌که آلومینیم یکی از صنایع با مزیت در حوزه صنایع انرژی‌بر است، فعالان این حوزه معتقد هستند که این صنعت متصدی دولتی مناسب و درستی ندارد و این امر باعث شده است احتمال این که صنعت آلومینیم نتواند به اهداف مشخص شده خود در برنامه‌های بلند مدت، مانند اهداف چشم‌انداز سال ۱۴۰۴ برسد را قوت بخشیده است.

در همین راستا شرکت‌هایی مانند ایرالکو نقش مهمی به لحاظ تولیدی در این صنعت بازی می‌کند اما هم‌اکنون این شرکت نیز با مشکلاتی مواج است؛ به‌طوری که در ابتدای آبان ماه امسال با تصمیم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از آنجاکه گفته می‌شود در شورای رقابت حجم قابل‌توجهی از دادخواست‌های حوزه معدن مربوط به آلومینیم و به‌طور خاص دو شرکت آلومینیم المهدی و شرکت آلومینیم ایران (ایرالکو) بوده است، کمیته تحقیق و تفحص از این دو واحد صنایع معدنی در مجلس تشکیل شده و گفته می‌شود موارد شکایت از این دو واحد آلومینیمی مربوط ایجاد انحصار و تخلفات مربوط به قیمت عرضه محصول است.

در این میان یکی از چالش‌های مداوم ایرالکو این است که با واحدهای زیست‌محیطی در اراک داشته است و آن را یکی از عوامل اصلی آلودگی‌های آن منطقه می‌دانند؛ به‌طوری که چندی پیش سیدعلی‌آقازاده، استاندار مرکزی، ایرالکو را نسبت به وعده‌های زیست‌محیطی که داده بود، بد قول توصیف کرد و خواستار تعیین ضرب‌العجل از سوی سازمان حفاظت محیط‌زیست برای این شرکت شد.

این در حالی است که در کش و قوس این حواشی، اخبار به گوش رسیده از جلسه هیأت‌مدیره ایرالکو حکایت از احتمال جابه‌جایی مدیرعامل این شرکت دارد و گفته می‌شود که مهدی‌ثقفی به جای بهمن اخوان به عنوان مدیرعامل ایرالکو معرفی خواهد شد.

 

نگاهی به‌کارنامه ثقفی نشان می‌دهد که گرچه وی اکنون به عنوان عضو هیأت عامل سازمان توسعه و نو‌سازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، مشغول کار است، اما پیش از این مدیرعاملی شرکت آلومینیم المهدی و سنگ‌آهن گل‌گهر را در کارنامه خود دارد که باید دید این تغییر مدیریت با توجه به سابقه وی، آیا می‌تواند بهره‌وری، تعامل بین بخشی و وضعیتی که باعث ایجاد حساسیت مجلس روی این واحد صنعتی شده است را تحت‌تأثیر مثبت قرار دهد.