۷برابر کره به اقتصاد ایران منابع مالی تزریق شده است

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس برای ۴۰ سال گذشته ۷برابر کره به اقتصاد ایران منابع مالی تزریق شده است نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از کاهش رتبه کسب‌وکار ایران گفت: چرا وقتی مالیات می‌گیریم و نفت می‌فروشیم و جوانان خلاق و مستعدی در کشور داریم رتبه کسب‌وکار ما باید تنزل پیدا کند. به […]

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس برای ۴۰ سال گذشته

۷برابر کره به اقتصاد ایران منابع مالی تزریق شده است

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از کاهش رتبه کسب‌وکار ایران گفت: چرا وقتی مالیات می‌گیریم و نفت می‌فروشیم و جوانان خلاق و مستعدی در کشور داریم رتبه کسب‌وکار ما باید تنزل پیدا کند.

به گزارش ایسنا، فریدموسوی در دومین کنگره سراسری نشان شایسته ملی، اظهار کرد: در طول ۴۰ سال گذشته ۷ برابر کره جنوبی به اقتصادمان منابع مالی تزریق کردیم ولی با این مقدار منابع جی‌دی‌پی آنها چه رقمی است و اندازه اقتصاد ما چقدر است. متأسفانه از پتانسیل‌‌‌ها و ظرفیت‌های خود به نحو شایسته و متناسب با خروجی نشان‌های ملی ایران استفاده نکرده‌ایم.

وی ادامه داد: هیچ‌کسی در خصوص اهمیت نشان ملی تردیدی ندارد، ولی آسیب‌شناسی دلیل قرار گرفتن ما در چنین جایگاهی نیاز به اجماع صاحبنظران این حوزه دارد.

این عضو هیأت علمی دانشگاه افزود: متأسفانه علی‌رغم تمام توجهاتی که به بسیاری از مباحث حاشیه‌ای در فضای مجازی می‌شود رتبه ایران در فضای کسب‌وکار و مختصات و ویژگی‌های محیط کسب و کار نادیده گرفته می‌شود به نحوی که جامعه ما نسبت به رتبه یک تیم در لیگ فوتبال حساسیت دارد، ولی روی سقوط ۴ پله‌ای کشور در فضای کسب‌وکار جهانی حساسیتی نشان نمی‌دهد.

وی با طرح این پرسش که چرا وقتی مالیات می‌گیریم و نفت می‌فروشیم رتبه کسب‌وکار ایران افت می‌کند، ادامه داد: متأسفانه کارآفرینان ما با مشکلات متعددی دست به گریبان هستند و این در حالی است که بسیاری از جوانان ما با ایده‌های خلاقانه خود نمی‌توانند استعدادهایشان را نشان بدهند.

موسوی تأکید کرد: متأسفانه در تجارت فرامرزی از بین ۱۹۰ کشور در پله ۱۶۶ قرار داریم و با افت ۵۰ پله‌ای در شاخص پرداخت مالیات مواجه هستیم و سؤال این است که آیا این موارد اجازه می‌دهد که نشان ملی کشوری داشته باشیم.

وی با بیان این‌که هیچ دلیلی جز عشق به وطن کارآفرینان را در کشور ماندگار نکرده است، اظهار کرد: هر چقدر صنعتگر و کارآفرین تلاش خود را به‌کار گیرند محیط کسب‌وکار شایستگی و فضای مناسب را برای حصول نتیجه مطلوب فراهم نمی‌کند.

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با طرح این پرسش که چه کسی مسؤول فضای بعد از تولید و رسیدن محصول از تولید به دست مصرف‌کننده است، خاطرنشان کرد: اگر براساس نیاز مشتری هم تولید کنیم در ساختار بازار لایه‌های مختلفی وجود دارد که هزینه تولید را به مصرف کننده تحمیل می‌کند. متأسفانه حدود ۵۶۰۰ مجوز بین‌دستگاهی در کشور شناسایی شده است و در چنین فضایی می‌خواهیم دولت الکترونیک تشکیل بدهیم.

 

وی در پایان با اشاره به لایحه مالیات بر ارزش‌افزوده در این کمیسیون خاطرنشان کرد: در حال حاضر مشغول بررسی این لایحه هستیم و تلاش می‌کنیم در کنار آن قانون بانکداری را حسب بررسی‌های صورت گرفته و با مطالعه الگوی تحولات دیگر کشور‌‌ها با همکاری دولت دنبال کنیم و فضای مطلوب و مساعدی در کشور ایجاد کنیم که در شأن ظرفیت‌ها و استعدادهای آن باشد.