رییس اتاق بازرگانی کرمان شورای معادن استانها باید سرنوشت فعالان معدن اعم از خصوصی و دولتی را سامان دهند رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان با بیان اینکه معدن هنوز نتوانسته پیشران اقتصاد استان باشد، گفت: کرمان با وجود داشتن ظرفیتهای فراوان معدنی و تنوع اقلیمی و سایر جاذبههای متنوع هنوز در تولید […]
رییس اتاق بازرگانی کرمان
شورای معادن استانها باید سرنوشت فعالان معدن اعم از خصوصی و دولتی را سامان دهند
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان با بیان اینکه معدن هنوز نتوانسته پیشران اقتصاد استان باشد، گفت: کرمان با وجود داشتن ظرفیتهای فراوان معدنی و تنوع اقلیمی و سایر جاذبههای متنوع هنوز در تولید و درآمد سرانه از متوسط کشور کمتر است.
مهدی طبیبزاده در گفتوگو با فارس با بیان اینکه استان با وجود داشتن ظرفیتهای فراوان معدنی و تنوع اقلیمی و سایر جاذبههای متنوع هنوز در تولید و درآمد سرانه از متوسط کشور کمتر است، اظهار داشت: البته جای تعجب ندارد وقتی در معدن و آن هم در اکتشاف که از اصلیترین مراحل معدن کاری است به دادههای محدود و قدیمی و به اطلاعات پراکنده و تصادفی کاشفان محلی و بومی مناطق اتکا میشود.
وی گفت: استخراج نیز با تکنولوژیهای بسیار قدیمی، نیروهای آموزش ندیده، ماشینآلات فرسوده انجام میگیرد و در فرآوری با نبود تکنولوژیهای جدید که نمیتوان بهرهوری مورد نیاز را داشت، نمیتوان انتظار داشت که معدن بتواند پیشران اقتصادی استان باشد.
ایجاد نهضت فناورانه در استان کرمان لازم و ضروری است
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان تأکید کرد: باید نهضتی در فعالان ایجاد کنیم به نام نهضت فناورانه که هرچند خیلی دیر شده است، اما کمیسیون صنعت و معدن اتاق در این زمینه برنامههایی دارد.
وی عنوان داشت: ۱۵ درصد حقوق دولتی به استان برنمیگردد، معمولاً اگر وجوهی از استان اخذ شود و به خزانه واریز شود و اختیار آن در مرکز باشد، نمیتوان انتظار داشت که با توجه به وسعت مشکلات در وزارتخانهها سهمی به استانها داده شود.
طبیبزاده از برنامههای اتاق برای صیانت از منابع معدنی موجود گفت و ابراز داشت: نهضت فناورانه معدن، اکتشاف اصولی و با تکنولوژی روز، طراحیهای علمی استخراج، استخراج علمی و بهرهورانه، فرآوریهای صحیح در فرآوری و تکمیل زنجیره ارزش معدن از مهمترین برنامههای اتاق برای حفظ وضعیت موجود منابع است.
رسیدن به زنجیره کامل فولاد در گرو رسیدن به ارزشافزوده کامل است
وی با بیان اینکه زمانی میتوانیم زنجیره کامل تولید فولاد را در استان کرمان داشته باشیم که به بالاترین ارزشافزوده برسیم، گفت: برآوردها حاکی از آن است که از این زنجیره فقط ۱۵ درصد ارزشافزوده در تولید بخش فولاد است و ۸۵ درصد مابقی در محصولات است که البته در کرمان تولید نمیشوند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان در همین زمینه گفت: باید به سمت ایجاد واحدهای صنعتی تولید قطعاتی از مس و فولاد برویم تا ارزشافزوده کامل را در استان داشته باشیم.
حضور شورای عالی معادن در استان به کرمان کمک زیادی نمیکند
وی با اشاره به وجود شورای عالی معادن در استان کرمان، تصریح کرد: به نظر نمیرسد این شورا تأثیر اجرایی چندانی داشته باشد، البته ضرری هم ندارد، ممکن است فقط مراحل رسیدگی کار را بیشتر کند.
طبیبزاده مطرح کرد: مگر از این شوراها، کمیتهها و کمیسیونها کم داریم، نتیجه کار چه شده است، ارزشافزوده بخش معدن چه اندازه است، لذا تا تفکر اصلاح نشود شوراها چه نقشی میتوانند داشته باشند.
وی گفت: در شورای معادن استانها که باید سرنوشت فعالین بخش معدن اعم از خصوصی و دولتی را سامان دهند، بخش خصوصی نقشی ندارد و رییس اتاق بازرگانی هم حضور بدون حق رای دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.