طلب ۱۵ هزار میلیارد تومانی تولیدکنندگان برق وصول نمی‌شود!

طلب ۱۵ هزار میلیارد تومانی تولیدکنندگان برق وصول نمی‌شود! عضو هیأت‌مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق با اشاره به این‌که هیأت تنظیم مقررات که رییس آن معاون وزیر نیرو است قیمت برق در بازار برق را تعیین می‌کند، گفت: بر این اساس تعیین قیمت در بازار به نفع شرکت‌های توزیع بوده و ۳۰ درصد پایین‌تر از […]

طلب ۱۵ هزار میلیارد تومانی تولیدکنندگان برق وصول نمی‌شود!

عضو هیأت‌مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق با اشاره به این‌که هیأت تنظیم مقررات که رییس آن معاون وزیر نیرو است قیمت برق در بازار برق را تعیین می‌کند، گفت: بر این اساس تعیین قیمت در بازار به نفع شرکت‌های توزیع بوده و ۳۰ درصد پایین‌تر از قیمت عمده‌فروشی است.

به گزارش فارس، حمیدرضافیالی در خصوص این‌که آیا تعیین قیمت توسط هیأت تنظیم مقررات بازار برق برخلاف قانون است، گفت: براساس مصوبه شورای رقابت نهاد مقررات‌گذاری و رگولاتوری در برق باید تشکیل و نهاد مستقلی باشد، اما مصوبه شورای رقابت در هیأت دولت رأی نیاورده است.

وی گفت: اگر قرار است در قیمت‌گذاری برق عدالت باشد، اولاً بازار برق باید تابع عرضه و تقاضا باشد و اگر قرار شد قیمت‌ها دستکاری شود، مشکل‌آفرین نشود.

فیالی خاطرنشان‌کرد: در شرایط حاد و خاص اقتصاددانان اجازه می‌دهند که دولت قیمت‌ها را کنترل کند اما در شرایط عادی باید قیمت از طریق عرضه و تقاضا تعیین شود. اما الان در بازار برق ایران این‌گونه نیست.

وی تأکیدکرد: در حال حاضر قیمت برق در بازار توسط هیأت تنظیم مقررات بازار برق ایران برای عمده فروش تعیین می‌شود، در واقع این شرکت‌های خریدار شرکت توزیع برق هستند که اقدام به خرید می‌کنند و عمدتاً به‌گونه‌ای تعیین می‌کنند که با چه قیمتی به فروش برسد.

فیالی در پاسخ به این سؤال که قیمت فروش برق در بازار برق معمولاً پایین است یا بالا گفت: قیمت فروش برق ۳۰ تا ۴۰ درصد پایین است، در برخی اوقات سال در شرایط پیک شاید قیمت برق خوب باشد، اما در مابقی اوقات ۳۰ تا ۴۰ درصد قیمت فروش در بورس انرژی پایین‌تر از عمده‌فروشی است.

وی ادامه‌داد: تولیدکننده برق بخش خصوصی با این قیمت‌ها که عمدتاً هم ۳۰ تا ۴۰ درصد پایین‌تر است به سختی‌‌ها و مشکلات زیادی برمی‌خورند.

فیالی در پاسخ به این سؤال که میزان طلب شرکت‌های تولیدکننده برق از توانیر و یا وزارت نیرو چقدر است، گفت: بخش خصوصی ۶۰ درصد برق کشور را تولید می‌کند پس بخش خصوصی نقش مهمی در صنعت برق دارد و باید این بخش را کمک کرد نه این‌که با قیمت‌گذاری، بخش خصوصی از میدان خارج شود.

 

وی ادامه‌داد: طلب شرکت‌های تولیدکننده برق از وزارت نیرو (شرکت مدیریت شبکه برق ایران که زیر مجموعه توانیر است) عمده است و وصول هم نمی‌شود و در حدود ۱۴ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان است.