بودجه ۹۷ از امروز در دستور کار دولت

سخنگوی دولت اعلام کرد بودجه ۹۷ از امروز در دستور کار دولت گروه اقتصاد کلان- معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر این‌که آخرین اصلاحات بودجه ۹۷ در سازمان برنامه و بودجه انجام شده است، گفت: از امروز یکشنبه لایحه در دستور کار دولت قرار می‌گیرد. به گزارش مناقصه‌مزایده محمدباقرنوبخت درجلسه […]

سخنگوی دولت اعلام کرد

بودجه ۹۷ از امروز در دستور کار دولت

گروه اقتصاد کلان- معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر این‌که آخرین اصلاحات بودجه ۹۷ در سازمان برنامه و بودجه انجام شده است، گفت: از امروز یکشنبه لایحه در دستور کار دولت قرار می‌گیرد.

به گزارش مناقصه‌مزایده محمدباقرنوبخت درجلسه شورای برنامه‌ریزی استان البرز افزود: باید مصوبات هیأت دولت در خصوص پیش‌نویس لایحه بودجه سال ۹۷ را نهایی کرده و در وقت مقرر که ۱۵ آذر است، به مجلس ارایه دهیم.

نوبخت با تأکید بر این‌که ۱۱ موضوع متفاوت در لایحه بودجه سال ۹۷ لحاظ کرده‌ایم، گفت: این لایحه بنا به ضرورت‌ها، بودجه‌ای متفاوت از سنوات گذشته است. معاون رییس‌جمهوری با تأکید بر این‌که در ۴ سال دولت یازدهم کشور با ۱۵۷ میلیارد دلار درآمد نفتی اداره شد، گفت: آمار و ارقام موجود در کشور در۳۰ سال گذشته مشاهده شده به ما کمک می‌کند تا از ظرفیت‌های کشور مطلع شویم.

رییس سازمان برنامه و بودجه همچنین گفت: ۲۰ درصد سهم استان‌ها نسبت به روال جاری افزایش می‌یابد و ۱۷۹ طرح ملی به استان‌ها واگذار می‌کنیم. وی با تأکید بر این‌که استان البرز استان مهمی برای دولت است و برای بودجه سال آینده به صورت مشخص ارقام متفاوتی نسبت به امسال خواهد داشت، گفت: ارتقای شاخص‌های اقتصادی بالغ بر ۳۲ میلیارد و ۹۷۴ میلیون است و برای ۵ پروژه مهم برای سال ۹۷ نیز در حد ۱۳ میلیارد تومان اعتبار ویژه داریم.

وی افزود: کل اعتبارات مورد نیاز سال آینده استان ۷۷ میلیارد و ۶۱۱ میلیون تومان است و در کنار آن ۳۹ میلیارد تومان برای پروژه‌های ملی در نظر گرفته می‌شود. نوبخت خاطرنشان‌کرد که به منظور گسترش اعتبارات ملی بخش قابل توجهی از اعتبارات ملی برای جلسه شورای برنامه‌ریزی لحاظ خواهد شد.

وی افزود: در افزایش اختیارات استان البرز، به سازمان برنامه بودجه استان تفویض می‌کنیم تا با نظر استاندار تصمیم‌گیری صورت گیرد، این اقدامات برای سال ۹۷ در بودجه لحاظ شده است. نوبخت اضافه‌کرد: تخصیص اعتبارات سال گذشته و اختصاص بیش از صددرصدی مصوبات سفر رییس‌جمهوری به البرز پیگیری و در ادامه تخصیص اعتبار بیش‌تر در سال ۹۷ پیگیری می‌شود.

وی افزود: مصوبات دو پروژه ملی و ۵ پروژه استانی وقتی استانی تازه تأسیس می‌شد باید جدا از اعتبارات مصوب ملی و استانی، برای زیرساخت‌ها به ویژه زیرساخت‌های اداری در نظر گرفته می‌شد. در جلسه قبل از تشکیل شورا تأکید کردم این مهم پیگیری شود.

بودجه‌ریزی عملیاتی شتاب می‌گیرد

همچنین در خصوص موضوع بودجه یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: در بودجه همچنان بحث وابستگی به نفت را داریم و نمی‌توانیم بگوییم حذف شود اما باید در نظر داشته باشیم که یک روزی از نفت جدا شویم.

علی‌کاظمی‌باباحیدری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به این‌که کمیسیون برنامه و بودجه کمیسیونی است که همه وزارتخانه‌ها و نهاد‌ها به نوعی با آن در تعامل بوده باید ارتباط داشته باشند، اظهارداشت: در حال حاضر هیأت رییسه کمیسیون دستورکاری را مصوب کرده که هم خواسته خود نمایندگان و هم وزارتخانه‌هاست تا هر وزارتخانه‌ای بخش مستقلی داشته باشد. یعنی در هر بخش گزارش‌ها را به صورت مستقل دریافت کرده و اگر سؤالاتی هم وجود داشته باشد، هر بخش به صورت مستقل آن را بررسی کند.

او با اشاره به وضعیت بحرانی صندوق‌های بازنشستگی عنوان‌کرد: تا امروز در کمیسیون بحث‌های خوبی در زمینه صندوق‌های بازنشستگی داشتیم؛ صندوق بازنشستگی تأمین‌اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری گزارش‌های خود را ارایه کرده‌اند. صندوق توسعه ملی نیز گزارش خود را در این زمینه ارایه کرده است.

باباحیدری افزود: در حال حاضر برنامه کمیسیون برنامه و بودجه، حول این محور متمرکز است که بودجه‌ریزی به سمت عملیاتی شدن پیش رود و مشاهده کنیم هر ارگانی و هر نهاد عملیاتی چگونه عمل کرده است تا بحث‌های حاشیه‌ای کم شده و بودجه شفاف‌تر شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با تأکید بر این‌که مشکلات و چالش‌های مهمی در بودجه سال ۹۷ وجود دارد، گفت: هرچند در یکسال و نیم اخیر شاهد ثبات اقتصادی در کشور هستیم، ولی رونق اقتصادی را نمی‌بینیم؛ اگر رونق اقتصادی وجود داشت، میزان اشتغال‌زایی بیش‌تر بود، از سویی تولید ما قوی‌تر و بیکاری کم‌تر می‌شد، درحالی که این نشانه‌ها دیده نمی‌شود.

 

وی عنوان‌کرد: برای حل بحران صندوق‌های بازنشستگی لازم است که در بودجه سال آینده راهکارهایی اندیشیده شود، البته بخشی از این راهکار در غالب بودجه عملیاتی محقق خواهد شد؛ بنابراین باید توجه داشت که هر بخش چه توان و چه میزان بودجه نیاز دارد.