ضربه بی‌تدبیری بر پیکر تمدن ۳۰۰۰ ساله

ضربه بی‌تدبیری بر پیکر تمدن ۳۰۰۰ ساله تپه هگمتانه با ۸۶ سال سابقه ثبت ملی، در بین ۵۰ محوطه باستانی نامزد ثبت جهانی قرار دارد اما این روز‌‌ها به محلی برای تردد خودروهای آهن‌فروشان همدان تبدیل‌شده و تهدید می‌شود. به گزارش مهر، تپه باستانی هگمتانه با وسعت حدود ۴۰ هکتار در دل بافت قدیمی شهر […]

ضربه بی‌تدبیری بر پیکر تمدن ۳۰۰۰ ساله

تپه هگمتانه با ۸۶ سال سابقه ثبت ملی، در بین ۵۰ محوطه باستانی نامزد ثبت جهانی قرار دارد اما این روز‌‌ها به محلی برای تردد خودروهای آهن‌فروشان همدان تبدیل‌شده و تهدید می‌شود.

به گزارش مهر، تپه باستانی هگمتانه با وسعت حدود ۴۰ هکتار در دل بافت قدیمی شهر همدان و در حدفاصل خیابان‌های اکباتان، شهدا و بلوار هگمتانه واقع‌شده و با توجه به اشارات تاریخی و برداشت‌های اولیه محققان علوم تاریخ و باستان‌شناسی، به‌عنوان «هگمتانه باستانی» و دربرگیرنده کاخ‌‌‌ها و آثار دوره ماد و هخامنشی معرفی‌شده است.

تپه هگمتانه در طول سالیان اخیر بار‌‌ها مورد حفاری باستان‌شناسان داخلی و خارجی قرارگرفته است و در طول حفاری‌های انجام‌شده آثار ارزشمند و بی‌نظیری همچون لوح زرین، کوزه شکسته، بشقاب نقره‌ای و پایه ستون سنگی یافت شده که اغلب متعلق به دوران هخامنشیان و نیاکان آنها است.

تپه هگمتانه این روز‌‌ها شاید به‌نوعی گفته شود حال‌وروز خوشی ندارد چراکه اجرای طرح شهری وضعیت نه‌چندان مناسبی را برای آن فراهم کرده تا جایی که کارشناسان میراث فرهنگی ثبت جهانیِ هگمتانه را درخطر می‌بینند تپه هگمتانه این روز‌‌ها شاید به‌نوعی گفته شود حال‌وروز خوشی ندارد چراکه اجرای طرح شهری وضعیت نه‌چندان مناسبی را برای آن فراهم کرده تا جایی که کارشناسان میراث فرهنگی ثبت جهانیِ هگمتانه را درخطر می‌بینند.

آبان ماه امسال بار دیگر آزادسازی حریم تپه باستانی هگمتانه به دغدغه جدی فرهنگ دوستان و اهالی میراث فرهنگی و کارشناسان این حوزه تبدیل شد چراکه در طرح‌ریزی تبدیل شش رینگ تاریخی همدان با مرکزیت میدان امام(ره) به پیاده راه و ادامه آن تا نزدیکی محوطه تاریخی هگمتانه، به دلیل مستقر بودن آهن‌فروشان در خیابان اکباتان، مشکلاتی برای این افراد به وجود آمد و دسترسی به بازار آهنگران برای کسبه محدود شد و کسبه این بازار به دلیل نداشتن مسیر ماشین‌رو به استانداری و فرمانداری معترض شدند.

 

در این میان شهرداری همدان برای حل مشکلات یادشده، پیشنهاد داد یک مسیر از داخل سایت تاریخی هگمتانه باز شود که با استقبال روبرو نشد و انتقادهای بسیاری به دنبال داشت اما درنهایت حرف خود را به کرسی نشاند.