تزریق مشترک عامل اصلی ابتلا به ایدز

تزریق مشترک عامل اصلی ابتلا به ایدز طبق جدید‌ترین آمار اعلامی وزارت بهداشت، ۳۶هزارو۳۹ تن مبتلا به اچ‌آی‌وی در کشور شناسایی و ثبت شده‌اند و تزریق مشترک در مصرف‌کنندگان مواد، همچنان در صدر علل ابتلا به این بیماری قرار دارد. به گزارش ایسنا، نگرانی از شیوع بیماری ایدز در میان زنان و تغییر الگوی انتقال […]

تزریق مشترک عامل اصلی ابتلا به ایدز

طبق جدید‌ترین آمار اعلامی وزارت بهداشت، ۳۶هزارو۳۹ تن مبتلا به اچ‌آی‌وی در کشور شناسایی و ثبت شده‌اند و تزریق مشترک در مصرف‌کنندگان مواد، همچنان در صدر علل ابتلا به این بیماری قرار دارد.

به گزارش ایسنا، نگرانی از شیوع بیماری ایدز در میان زنان و تغییر الگوی انتقال آن از تزریق مشترک به روابط پرخطر، مدت‌ زیادی است مطرح شده و دستگاه‌های مسؤول ضمن هشدار نسبت به آن، راهکارهای مختلفی را نیز پیشنهاد می‌دهند؛ مبحثی که «آموزش» در آن نقش اصلی را دارد و در عین حال به عنوان مهم‌ترین چالش این حوزه نیز شناخته می‌شود.

ایران متعهد شده است که تا سال ۲۰۲۰، ۹۰ درصد موارد مبتلا به این بیماری را شناسایی کند، ۹۰ درصد افراد شناسایی شده تحت درمان داروهای ضد رتروویروس قرار گیرند و ۹۰ درصد افراد تحت درمان، بار ویروس در بدن‌شان به قدری کاهش یابد که قدرت انتقال به سایرین به حداقل ممکن برسد.

در هر حال بنابر اعلام پروین افسرکازرونی، رییس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت، آخرین آمار ابتلا به این بیماری مزمن در کشور ۳۶۰۳۹ نفر تا پایان خردادماه ۹۶ است؛ آماری که طبق اظهارات مسؤولان وزارت بهداشت تنها ۳۰ درصد موارد مبتلا را شامل می‌شود و ۷۰ درصد آنها شناسایی نشده و از ابتلای خود آگاهی ندارند.

کازرونی درباره آخرین آمار ابتلا به این بیماری عفونی در کشور، اظهار کرد: براساس نظام جامع مدیریت داده‌های الکترونیک اچ‌آی‌وی کشور، تا پایان خرداد ۱۳۹۶ مجموعاً ۳۶۰۳۹ نفر مبتلا به اچ‌آی‌وی شناسایی، ثبت و گزارش شده‌اند که ۸۴ درصد آنان را مردان و ۱۶ درصد را زنان تشکیل می‌دهند. ۵۲ درصد موارد ثبت شده نیز در گروه سنی ۲۱ تا ۳۵ سال هستند.

به گفته وی، براساس این نظام گزارش‌دهی از کل موارد شناخته شده تعداد ۹۷۶۴ نفر فوت ثبت شده‌اند و ۱۴۶۵۶ نفر نیز وارد مرحله ایدز یا همان اچ‌آی‌وی پیشرفته شده‌اند.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۶۵ تا کنون در کشور به ترتیب تزریق با وسایل مشترک در مصرف‌کنندگان مواد با ۶۵٫۸درصد، رابطه جنسی با ۱۹.۶ درصد و انتقال از مادر به کودک با ۱.۵ درصد جزو علل ابتلا به اچ‌آی‌وی در بین تمام موارد بیمار بوده‌اند. راه انتقال در ۲۱٫۴ درصد از این گروه نامشخص مانده است. البته راه انتقال ۰٫۷ درصد از این موارد مربوط به خون و فرآورده‌های خونی در سال‌های پیش از اجرای سیاست پالایش صددرصدی خون سالم توسط سازمان انتقال خون بوده است.

 

رییس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت همچنین اضافه کرد: الگوی راه انتقال و درصد ابتلای زنان و مردان در سال‌های اخیر تغییر کرده است؛ به‌طوری که از میان تمام موارد شناسایی و گزارش شده در ۳ ماه اول سال جاری، ۳۳ درصد موارد ثبت شده را زنان و ۶۷ درصد آنها را مردان تشکیل می‌دهند. راه احتمالی انتقال در ۳۲٫۷درصد موارد، اعتیاد تزریقی، ۴۷٫۹ درصد، روابط جنسی، دو درصد از مادر به کودک و در ۱۷٫۴درصد راه احتمالی ابتلا بیان نشده است. همچنین هیچ مورد ابتلای جدیدی از طریق خون و فرآورده‌های خونی ثبت نشده است.