جام جهانی به ایران لبخند میزند؟ جمعه خوشبختی! با نزدیک شدن به زمان قرعه کشی مسابقات جام جهانی فوتبال در روسیه، انواع و اقسام پیشبینیها، نظرسنجیها، ابراز علاقه، احتمالات و… را درباره همگروههای احتمالی ایران شاهد هستیم. به گزارش «ورزش سه»، در اینجا میخواهیم به شما کمک کنیم تا با توجه به سبک فوتبال ملی […]
جام جهانی به ایران لبخند میزند؟
جمعه خوشبختی!
با نزدیک شدن به زمان قرعه کشی مسابقات جام جهانی فوتبال در روسیه، انواع و اقسام پیشبینیها، نظرسنجیها، ابراز علاقه، احتمالات و… را درباره همگروههای احتمالی ایران شاهد هستیم.
به گزارش «ورزش سه»، در اینجا میخواهیم به شما کمک کنیم تا با توجه به سبک فوتبال ملی پوشانمان و همچنین توقعی که از تیم ملی دارید (صعود از مرحله گروهی- فرصت بازی مقابل تیمهای بزرگ یا هر چیز دیگری)، بدانید چه تیمی برای همگروه شدن با شاگردان کی روش در جام جهانی روسیه مناسبتر خواهد بود؟
۱-همگروهی با دو تیم بزرگ و مدعی (گروه مرگ)
تصور کنید تیم ملی فوتبال کشورمان در گروه مرگ رقابتهای جامجهانی قرار گیرد. با سرگروهی یکی از تیمهای آلمان، برزیل، آرژانتین و یا فرانسه. آن وقت دو حالت ایدهآل برای صعود ایران در شرایطی که کمترین فشار برای صعود را تحمل میکند به وجود میآید. این در حالی است که حضور در گروه مرگ و بازی مقابل تیمهای بزرگ، بدون نتیجهگیری هم میتواند لذتبخش و همراه با کسب تجربیات بزرگی باشد.
*حالت اول، ایران شگفتی ساز بزرگ
تیم اول گروه با امتیازات کامل به مرحله حذفی رقابتها راه یابد. در این حالت بازی با تیم سید چهار میتواند بهترین فرصت باشد. در صورت پیروزی بر این حریف و متوقف کردن بازنده بازی بزرگ گروه، در صورت داشتن تفاضل گل مناسب امکان صعود با ۴ امتیاز فراهم میشود. ناگفته پیداست که در چنین شرایطی با کسب دو پیروزی و ۶ امتیاز میتوان راهی مرحله بعدی بازیها شد. چیزی که نیاز به شگفتیسازی بزرگی دارد. اتفاقی که البته در گروههای مرگ سابقه داشته است. (جامجهانی گذشته و گروه هلند- شیلی- اسپانیا- استرالیا را به خاطر بیاورید که شیلی به عنوان تیم سید سوم چگونه توانست مدافع عنوان قهرمانی را حذف کند).
گروه احتمالی در این وضعیت: برزیل از سید یک- انگلیس از سید دو- صربستان از سیدچهار
*حالت دوم، ایران ۳ امتیازی
حالتی که تیم اول ۷ امتیازی شود. در این شرایط گرفتن یک تساوی از سرگروه که بهتر است تیم گلدان دوم یعنی یکی از تیمهای اسپانیا، انگلیس یا حتی اوروگوئه باشد (به این دلیل که بازی آخر مرحله گروهی ما مقابل این تیمها خواهد بود و شاید تا آن موقع صعود تیم این سید قطعی شده باشد) میتواند به صعود ایران حتی با کسب ۳ تساوی و مجموع ۳ امتیاز بینجامد! در این شرایط چشم مان برای صعود باید به افت فاحش سرگروه (شکست در روز اول، تساوی مقابل ما و پیروز نشدن در روز آخر) و البته درخشش تیم گلدان ۴ هم باشد. این تیم باید مقابل ما و تیم گلدان دو بازنده باشد و تیم سید یک را متوقف کند.
گروه احتمالی در این وضعیت: آرژانتین از سید یک- اسپانیا از سید دو- صربستان از سیدچهار
چرا قرار گرفتن در گروه مرگ ایده آل است؟! چون بازی مقابل تیمهای بزرگ انگیزه بازیکنان تیم ضعیفتر را به شدت تقویت میکند و ضمناً بازیکنان هیچ فشاری برای برد روی خود احساس نمیکنند. سد محکم دفاعی تیم کیروش در چنین گروهی بیشترین بازدهی را خواهد داشت.
۲-همگروهی با یک تیم قدرتمند (گروه سخت)
صعود از چنین گروهی کار دشواری است. به خصوص اگر تیمهای سید یک و دوی گروه در روز اول با یکدیگر به تساوی دست پیدا کنند. آن وقت در مقابل تیم ما چارهای جز پیروزی نخواهند داشت و با تمام توان به مصاف ما خواهند آمد. تا این گونه شاید ایران حتی در صورت برتری در بازی نخست، نتواند از دو بازی سخت بعدی هیچ امتیازی کسب کند. توجه داشته باشید که تصور غالب این است که فیفا علاقهمند به صعود تیمهای سرشناس تر از گروههای ۸ گانه است!
۳- سرگروه مدعی، تیمهای درجه۲ سید دو
این حالت شرایط پیچیدهای را به وجود خواهد آورد. اگر مثلاً آلمان سرگروه باشد و هر ۳ بازی مرحله گروهی را برنده شود، آن وقت رقابت برای جایگاه دومی به یک جنگ تمام عیار بدل خواهد شد. کلمبیا، مکزیک و کرواسی تیمهایی هستند که سید دوهایی به ظاهر سادهتر از درجه یکیها اما بدقلق تر از آنها برای پیروز شدن ملی پوشانمان هستند.
برتری بر تیم سیدچهار و شکست مقابل سید یک گروه، رقابت با تیم سید دوم را به یک فینال تبدیل خواهد کرد. تکلیف برنده این فینال گروهی مشخص است اما در صورت تساوی در این دیدار سرنوشتساز، همه چیز به تفاضل گل خواهد کشید. پس بهتر است تیم سیدچهار کیسه گل رقبا نباشد چون بعید است مثلاً ایران با اختلاف بیش از یک یا حتی دو گل در جام جهانی روسیه برنده دیداری باشد.
*گروه احتمالی در این وضعیت: آلمان از سید یک- کرواسی از سید دو- نیجریه از سیدچهار
۴-سرگروه مدعی، تیمهای درجه۳ گلدان دو
در این حالت سرگروه فقط باید مقابل ما بلغزد و دو حریف دیگر را شکست دهد. کاری که آرژانتین ۲۰۱۴ داشت انجام میداد اما مسی اجازه رقم خوردن چنین اتفاقی را نداد! در این حالت ما حتماً باید در دیدار اول خود برنده باشیم، بازی مقابل سرگروه را با یک امتیاز به پایان برسانیم و در دیدار آخر گروه شکست نخوریم. این یعنی صعود بدون شکست و با حداقل ۵ امتیاز که کمی بعید هم به نظر میرسد. ضمنا تیم سیدچهار این گروه نباید بدون امتیاز رقابتها را ترک کند.
*گروه احتمالی در این وضعیت: فرانسه از سید یک- سوییس از سید دو- مراکش از سیدچهار
۵- گروه متوسط (گروه مرگ و زندگی)
اگر از قرار گرفتن در گروه مرگ یا سخت هراس دارید، باید سرگروه تیمی باشید که از مدعیان کسب جام نباشد. تیمی که صعود خودش قطعی نیست. پرتغال و بلژیک چنین سرگروههایی به نظر میآیند. تیمهایی که باید مسابقات شروع شود تا مشخص شود در چه وضعیتی قرار دارند. سرگروه پوشالی یا مدعی پنهان!
۶- سرگروه و سید دوی درجه دو
وقتی مقابل تیمی قرار بگیری که از قبل نمیدانی روی به دست آوردن چه امتیازی میتوانی حساب کنی، کار بسیار دشوارتر خواهد بود؛ چرا که یا استراتژی امتیازی از پیش تعریف شده نیست یا در شرایط مختلف ممکن است دچار تغییر شود. این برای تیمی مثل ایران که روی قدرت دفاعیاش حساب میکند چندان خوشایند به نظر نمیرسد. و این حالت برای ایران گروه مرگ محسوب خواهد شد و کار صعود کمی بعید به نظر میرسد! با این حال حضور در چنین گروهی موجب خواهد شد که هیچ چیز، قابل پیشبینی نباشد؛ چرا که همه تیمها میتوانند در مقابل ایران برنده یا بازنده باشند!
*گروه احتمالی در این وضعیت: بلژیک از سید یک- اروگوئه از سید دو- نیجریه از سید چهار
۷- سرگروه درجه دو و سید دوی درجه سه
روی کاغذ چنین گروهی آسانترین راه برای حضور در مرحله حذفی بازیهای جام جهانی روسیه است. اگر ایران و تیم سید یک، روز اول برنده بازیهایشان باشند، آن وقت میشود به قدرت دفاعی تیم ملی کشورمان تکیه کرد و امتیازات لازم برای صعود را به دست آورد. گروهی امیدبخش که ممکن است باعث شود ایران بیشترین امتیاز را در مرحله گروهی به دست آورد.
*گروه احتمالی در این وضعیت: پرتغال از سید یک- پرو از سید دو- مراکش از سیدچهار
۸- گروه آسان
اگر سرگروه ایران تیمی مانند روسیه یا لهستان باشد که کسی از پیش آنها را صعود کرده به مرحله حذفی نداند، پاناما به عنوان ضعیفترین رقیب ممکن در جام جهانی برای هر تیمی و پرو از گلدان دو با تیم ملی فوتبال کشورمان همگروه شوند، آن وقت این آسانترین گروه ممکن روی کاغذ برای فوتبالیستهای کشورمان به حساب میآید. در حالی که برای صعود از این گروه ممکن است به ۵ یا ۶ امتیاز احتیاج داشته باشیم. امتیازاتی که بعید است بتوانیم به آن دست پیدا کنیم! همچنین حضور در چنین گروه سادهای به تجربه ثابت کرده که چنان توقع از تیم ملی را بالا میبرد که ممکن است مثل جام جهانی ۲۰۰۶ بدترین شرایط ممکن برای تیم ملی فوتبال ایران رقم بخورد.
در واقع احتمال اینکه حضور در این گروه به ظاهر ساده، کار صعود را به سختترین شکل ممکن بکشاند هست! چرا که تیم ایران متخصص بازی دفاعی و استفاده از ضدحملات است نه خیمه زدن روی دروازه حریف و تسلط بر توپ و میدان.
با سنجیدن تمام این شرایط میتوان گفت برگ برنده ایران در صورتی که میخواهد جزو ۱۶ تیم نهایی بازیها قرار گیرد، رویارویی در روز اول مسابقات با تیم سید ۴ گروه و بازی رو در روی تیمهای سید یک و دو در همان روز نخست است. برتری یکی بر دیگری و برد ایران در بازی نخست و گرفتن یک تساوی مقابل تیم مدعی شکست خورده (در بازی بین تیمهای سید یک و دوی گروه) شرایط صعود را ایدهآل خواهد ساخت.
البته باید از تیم ملی کشورمان به اندازه پتانسیلش توقع داشت؛ چیزی که پس از مشخص شدن قرعه و کسب نتیجه در اولین دیدار، مشخص خواهد شد که آیا تیم ملی فوتبال ایران پتانسیل صعود به دور حذفی بازیها را خواهد داشت یا خیر؟ چرا که ممکن است تیمی حتی با ۳ امتیاز به عنوان تیم دوم راهی دور بعد شود؛ اما شاید با به دست آوردن ۶ امتیاز هم نتوان از گروهی صعود کرد!
شما بین گروه مرگ، گروه سخت، گروه متوسط و گروه آسان کدام را متناسب با توقعتان از تیم ملی فوتبال کشورمان میدانید؟
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.