ضرورت ساخت و ساز پیمانکاران در واحدهای کم متراژ بافت‌های فرسوده شهری

ضرورت ساخت و ساز پیمانکاران در واحدهای کم متراژ بافت‌های فرسوده شهری عضو کمیسیون عمران مجلس، با تأکید بر ضرورت افزایش ساخت و ساز توسط پیمانکاران ساختمانی در واحدهای کم متراژ در بافت‌های فرسوده شهری، گفت: بیش از ۹۵ درصد واحدهای خالی از سکنه متراژی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر داشته و از نوع لوکس […]

ضرورت ساخت و ساز پیمانکاران در واحدهای کم متراژ بافت‌های فرسوده شهری

عضو کمیسیون عمران مجلس، با تأکید بر ضرورت افزایش ساخت و ساز توسط پیمانکاران ساختمانی در واحدهای کم متراژ در بافت‌های فرسوده شهری، گفت: بیش از ۹۵ درصد واحدهای خالی از سکنه متراژی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر داشته و از نوع لوکس است.

حسن‌خسته‌بند در گفت وگو با خانه‌ملت، با اشاره به وضعیت فعلی بازار مسکن، گفت: در سال‌های اخیر ساخت و ساز واحدهای نقلی و کم متراژ کم شده که این خود بر افزایش تقاضای مسکن و در نتیجه بر هم خوردن تعادل میان عرضه و تقاضا و رشد قیمت اثر‌گذار بوده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس‌شورای‌اسلامی، با بیان این‌که خانه‌هایی با متراژ کم و نقلی بهترین گزینه برای افراد تازه ازدواج کرده و همچنین اقشار متوسط و ضعیف جامعه‌ است، افزود: اقشار متوسط و ضعیف جامعه می‌توانند با مقداری پس‌انداز و همچنین اخذ تسهیلات از شبکه بانکی صاحب واحدهای نقلی شده و سرپناهی داشته باشند.

مسکن مهر در کاهش ساخت واحدهای نقلی نقشی نداشت

نماینده مردم بندرانزلی در مجلس‌شورای‌اسلامی، با رد این ادعا که طرح مسکن مهر ساخت و ساز واحدهای کم متراژ را در کشور کاهش داده است، تصریح‌کرد: طرح مسکن مهر به خانه‌دار کردن بسیاری از اقشار متوسط و ضعیف جامعه منجر شد، از این رو اگر انبوه‌ساز یا پیمانکاری قصد ساخت و ساز واحد نقلی یا کم متراژ را نیز در خلال عملیاتی شدن مسکن مهر داشت، می‌توانست در بافت‌های فرسوده اقدام به این کار کند.

خسته‌بند با بیان این‌که عدم ارایه تسهیلات لازم از سوی شبکه بانکی و همچنین بی‌توجهی دولت به پرداخت بدهی‌های خود به شهرداری‌ها در کمرنگ شدن ساخت وساز واحدهای نقلی و با متراژهای کم‌تر از ۷۵ متر مؤثر بوده است، گفت: اگر به دنبال این هستیم که اقشار متوسط و ضعیف جامعه خانه‌دار شوند باید به موضوع تسهیلات، ارایه مشوق‌های مالیاتی به ویژه در مناطقی که بافت‌های فرسوده وجود دارد، ورود کنیم.

وی با تأکید بر این‌که کاهش قیمت خانه با ارایه برخی مشوق‌ها می‌تواند ساخت و ساز را برای انبوه‌سازان به صرفه کند، گفت: در صورتی‌که انبوه‌ساز در حوزه ساخت و ساز حاضر شود به‌طور حتم تعادل میان عرضه و تقاضا نیز بیش‌تر شده و کمبود مسکن از بین می‌رود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که دولت به ویژه وزارت راه و شهرسازی باید با در نظر گرفتن واحدهایی هر چند با زیربنای کم خانه‌دار شدن اقشار متوسط و ضعیف جامعه را رقم بزند، افزود: در شوروی سابق خانه‌هایی ۱۷ تا ۸۰ متری تحت عنوان خانه‌های چوب کبریتی ساخته و در اختیار مردم قرار می‌گرفت، خوشبختانه این واحدهای مسکونی توانستند در آن برهه سرپناه خوبی برای صاحبان خود باشند.

ساخت واحدهای نقلی نیاز به مسکن را کاهش می‌دهد

وی با تأکید بر این‌که ساخت واحدهایی با متراژهای کم در ایران نیز می‌تواند نیاز مردم به مسکن را کاهش دهد، تصریح‌کرد: دولت می‌تواند با در نظر گرفتن حداقل‌هایی به ساخت واحدهای مسکونی نقلی و رفع نیاز مردم جامعه به ویژه تازه عروس و داماد‌ها یا خانوارهایی با توان مالی کم اقدام کند.

خسته‌بند با انتقاد از این‌که نزدیک به یک دهه از رکود موجود در بخش مسکن می‌گذرد، گفت: علی‌رغم وعده‌های دولت برای خروج مسکن از رکود اما تاکنون هیچ جهت‌دهی به این بخش داده نشده و متأسفانه در پی اوج‌گیری مشکلات مؤسسات مالی غیرمجاز بسیاری از وجوه و پول‌ها به هدایت به سمت ساخت و ساز سوی این نوع مؤسسات هدایت شد.

وی ادامه‌داد: به‌طور حتم افزایش ساخت و ساز علاوه بر خروج مسکن از رکود به افزایش آمار ایجاد اشتغال در جامعه نیز می‌انجامد.

انتقاد از نرخ بالای سود تسهیلات بانکی

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که سود بالای تسهیلات بانکی عامل عقبگرد در حوزه خانه‌دار شدن مردم است، گفت: با توجه به این‌که سالانه به۸۰۰ تا یک میلیون واحد مسکونی در کشور نیاز است، بی‌توجهی به این میزان نیاز نیز تبعات بدی برای کشور به همراه خواهد داشت.

خسته‌بند با اشاره به برخی آمار و ارقام در خصوص تعداد خانه‌های خالی از سکنه در کشور، افزود: گفته می‌شود خانه‌های در تهران و سایر کلان‌شهر‌ها ساخته شده اما اکنون خالی است، در این زمینه باید بدانیم این واحدهای مسکونی به علت لوکس بودن خالی از سکنه هستند زیرا همه اقشار جامعه توان مالی خرید آنها را ندارند.

وی ادامه داد: واحدهای مذکور برای قشر ضعیف جامعه مانند کارمندان و کارگران ساخته نشده از این رو نباید گفته شود این نوع واحد‌ها خالی از سکنه است.

خانه‌های خالی از سکنه متراژی بیش از ۱۵۰ متر دارند

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که بیش از ۹۵ درصد واحدهای خالی از سکنه از نوع لوکس بوده و در صورت عرضه به بازار مسکن نمی‌تواند دردی از اقشار متوسط و ضعیف جامعه رفع کند، گفت: بسیاری از واحدهای خالی از سکنه بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر متراژ دارند که با عرضه آنها به بازار مسکن اقشار متوسط و ضعیف جامعه نمی‌توانند نسبت به خرید آنها اقدام کنند.

 

عضو کمیسیون عمران مجلس‌شورای‌اسلامی، تأکیدکرد: در شرایط فعلی بازار مسکن و با توجه به غالب بودن اقشار متوسط و ضعیف جامعه باید ساخت و ساز واحدهای کم متراژ در دستور کار دولت قرار بگیرد تا به این ترتیب خانه‌دار شدن این اقشار ممکن شود.