شرط صدور کارت پایان خدمت برای مشمولان بی‌سواد

    جانشین اداره سرمایه‌های انسانی ستادکل نیروهای مسلح از مأموریت صدور کارت پایان خدمت برای مشمولان و سربازان بی‌سواد خبر داد. موسی کمالی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره طرح سوادآموزی به سربازان بی‌سواد اظهار کرد: مطابق قانون صدور کارت پایان خدمت برای مشمولان و سربازان بی‌سواد ممنوع بوده و چنین افرادی حتما باید در […]

 

 

جانشین اداره سرمایه‌های انسانی ستادکل نیروهای مسلح از مأموریت صدور کارت پایان خدمت برای مشمولان و سربازان بی‌سواد خبر داد.

موسی کمالی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره طرح سوادآموزی به سربازان بی‌سواد اظهار کرد: مطابق قانون صدور کارت پایان خدمت برای مشمولان و سربازان بی‌سواد ممنوع بوده و چنین افرادی حتما باید در طول مدت سربازی سواد آموخته و سپس کارتشان را دریافت کنند.

وی با بیان این‌که در سال‌های گذشته به ویژه در دهه ۶۰، ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ تعداد افراد بی‌سوادی که برای خدمت سربازی مراجعه می‌کردند قابل توجه بود، گفت: در آن ایام سالانه حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار سرباز بی‌سواد وارد نیروهای مسلح می‌شدند و به همین دلیل الزام سربازان به سوادآموزی مطرح شد اما در حال حاضر و از اوایل دهه ۹۰ این آمار به شدت کاهش یافته و سالانه بین هزار تا ۱۲۰۰ فرد بی‌سواد به خدمت سربازی اعزام می‌شوند.

جانشین اداره سرمایه‌های انسانی ستادکل نیروهای مسلح ادامه داد: اما این قانون همچنان اجرا شده و کارت پایان خدمت به هیچ وجه برای افراد بی‌سواد صادر نمی‌شود.

کمالی درباره طرح سرباز معلم نیز اظهار کرد: سرباز معلم همان‌طور که از نامش پیداست، استفاده از ظرفیت سربازان در امور آموزشی و برای آموزش و پرورش است. این طرح نیز طرح جدیدی نیست و سالانه تعدادی از مشمولان در قالب سرباز معلم، سرباز هیأت علمی، سرباز صنعت، سرباز تعاون‌یار و… در اختیار دستگاه‌های دولتی قرار می‌گیرند تا از ظرفیت و دانش آنان در بحث تولید علم، امور بهداشتی، محرومیت‌زدایی و… استفاده شود.

به گفته وی، این سربازان در قالب امریه فعالیت کرده و پس از طی کردن دوران آموزشی در اختیار دستگاه‌های دولتی قرار می‌گیرند که تعداد و ظرفیت آن همواره با تأیید ستادکل نیروهای مسلح تصویب می‌شود.

جانشین اداره سرمایه‌های انسانی ستادکل نیروهای مسلح درباره اجرای طرح جریمه ریالی سربازی در سال ۹۵ گفت: بحث جریمه ریالی سربازی پس از ابلاغ قانون بودجه اجرایی خواهد شد و جزییات و نحوه اجرا، چگونگی قسطی شدن و نحوه پرداخت آن نیز پس از ابلاغ قانون بودجه مشخص شده و به اطلاع شهروندان می‌رسد.

کمالی از مشمولان خواست که نسبت به تعیین تکلیف سربازی خود اقدام کرده و وارد غیبت نشوند، چرا که غیبت از سربازی امکان بهره‌مندی آنان از بسیاری از تسهیلات و شرایط را از بین می‌برد ضمن این‌که ممکن است برخی از مشمولان به امید شایعاتی به سربازی نروند که به هیچ‌وجه واقعی نیست.

وی در پایان از مشمولان و خانواده آنان خواست که اخبار مربوط به حوزه سربازی را تنها از طریق رسانه‌های معتبر و منابع سازمان وظیفه عمومی و ستادکل نیروهای مسلح پیگیری کرده و به دیگر اخباری که ممکن است بعضاً از سوی افراد سودجو و با نیت‌های خاص مطرح شود توجه نکنند.