زندگی ۴ میلیون نفر در نزدیکی گسل‌های فعال تهران

زندگی ۴ میلیون نفر در نزدیکی گسل‌های فعال تهران استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از فعال بودن پهنه تهران از دیدگاه زمین‌لرزه و احتمال بالای رخداد یک زمین‌لرزه مهم در آن خبر داد. به گزارش ایسنا، مهدی‌زارع در این زمینه اظهارکرد: در گستره یک‌صد کیلومتری پیرامون تهران انتظار رخداد زمین‌لرزه‌ای با بزرگای حدود […]

زندگی ۴ میلیون نفر در نزدیکی گسل‌های فعال تهران

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از فعال بودن پهنه تهران از دیدگاه زمین‌لرزه و احتمال بالای رخداد یک زمین‌لرزه مهم در آن خبر داد.

به گزارش ایسنا، مهدی‌زارع در این زمینه اظهارکرد: در گستره یکصد کیلومتری پیرامون تهران انتظار رخداد زمین‌لرزه‌ای با بزرگای حدود ۷ وجود دارد. آخرین رخداد مهم مربوط به زلزله ۱۸۳۰ دماوند شمیرانات در اواخر دوره فتحعلی‌شاه قاجار رخ داده است.

دقیق نبودن هر نوع اظهارنظر در مورد تاب‌آوری تهران در مقابل زلزله

 

وی بیان‌کرد: محدوده جمعیتی کلان‌شهر تهران عملاً از هشتگرد در استان البرز در غرب آغاز شده و تا کرج و تهران ادامه می‌یابد و در نهایت در محدوده شهرهای پردیس و بومهن در استان تهران به پایان می‌رسد. این پهنه کلان‌شهری که شامل چندین شهر و شهرک در دو استان تهران و البرز است، جمعیتی بالغ بر حدود ۱۷ میلیون نفر را در خود جای داده است. متأسفانه گسل‌های فعال مانند گسل شمال تهران و گسل‌های کهریزک و ری و اشتهارد و گسل‌های فعال ولی کوچک‌تری مانند گسل طرشت و چیتگر همگی در همین پهنه بزرگ شهری جای گرفته‌اند. با در نظر گرفتن آسیب‌پذیری بالا و جمعیت زیاد به نحوی که حدود ۴ میلیون نفر در حریم یا نزدیک گسل‌های فعال در این محدوده زندگی می‌کنند، ریسک زلزله ناشی از نزدیک بودن به هریک از گسل‌های فعال در کل محدوده بسیار بالا خواهد بود. این‌که سناریوهای مختلف رخداد زلزله در تهران چه خواهد بود هنوز دقیقاً نمی‌دانیم، چرا که تبعات دقیق رخداد زلزله‌های بزرگ هنوز با شبیه‌سازی و مدل‌سازی نشان داده نشده و برآورد نشده و راه‌های مقابله با تبعات آنها هنوز به تفصیل نشان داده نشده است، بنابراین هر نوع اظهارنظر در مورد تاب‌آوری تهران و میزان آمادگی تهران هم‌اکنون دقیق نیست.