ساخت کاغذ از الیاف گیاه لیف پژوهشگران واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به ساخت کاغذ از الیاف گیاه لیف (Luffa Cylindrica) شدند. به گزارش ایرنا، علی کاظمی تبریزی مجری این طرح با اشاره به کاهش ۳٫۸ میلیون هکتاری سطح جنگلهای ایران طی چند دهه گذشته گفت: کاهش سطح جنگلهای ایران که حایز […]
ساخت کاغذ از الیاف گیاه لیف
پژوهشگران واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به ساخت کاغذ از الیاف گیاه لیف (Luffa Cylindrica) شدند.
به گزارش ایرنا، علی کاظمی تبریزی مجری این طرح با اشاره به کاهش ۳٫۸ میلیون هکتاری سطح جنگلهای ایران طی چند دهه گذشته گفت: کاهش سطح جنگلهای ایران که حایز رتبه ۴۵ بین ۵۶ کشور دارای جنگل است، وضعی نگران کننده را رقم زده است.
او با بیان اینکه واردات محصولات چوبی، کاشت گونههای سریع رشد (زراعت چوب)، حفاظت بهتر محصولات چوبی، تقویت بخش بازیابی و خروج دام از جنگل از جمله راههای مناسب جایگزین برداشت از جنگلهاست، افزود: یکی از راهکارها، استفاده از گیاهان غیرچوبی در تولید محصولات بر پایه الیاف یا ذرات چوبی است.
کاظمی تبریزی با اشاره به مزایای گیاه لیف شامل رشد خوب، یکساله بودن و قابلیت کشت در مناطق شمالی کشور و در اقلیم گرم و مرطوب، ادامه داد: این گیاه در طول یک فصل رشد، ممکن است تا ارتفاع ۱۰ متر و بیشتر برسد، میوهای دارد که تا زمان سبزرنگ بودن، خوراکی است و زمانی که به سمت زردی برود بخش درونی آن به شکل فیبری در میآید که اکثرا در ساخت اسفنج و لیف استفاده میشود. بر همین اساس تحقیقات خود را برای ساخت کاغذ از فیبر میوه گیاه لیف آغاز کردیم.
او تصریح کرد: الیاف تولید شده از گیاه لیف از ابعاد و شرایط مقاومتی مناسبی برخوردار است. در آزمایشها برای تعیین درصد ترکیبات در میوه این گیاه، مشاهده شد ماده فیبری موجود در آن سلولز بالایی دارد و میزان لیگنین آن پایین بوده و در عمل میتوان از میوه گیاه لیف، مادهای مناسب برای تهیه خمیر کاغذ تولید کرد.
به گفته کاظمی تبریزی، ویژگیهای مقاومتی کاغذهای تولید شده از این گیاه نه تنها مشابه بلکه در برخی موارد بهتر از کاغذهای تولیدی در صنعت، نظیر کاغذ کرافت چوکا از پهن برگان و کاغذ سودای پارس از الیاف باگاس دارد.
دانشجوی دکتری واحد علوم و تحقیقات تأکید کرد: با حمایت و انجام طرح ملی روی این محصول میتوان کشور را از نظر تولید کاغذ بینیاز کرد و به عدم استحصال درختان کشور کمک کرد.
علی کاظمی تبریزی پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات با همکاری وحیداتقیا و فرهادزینلی این پروژه را به انجام رسانده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.