تأثیر چاقی و مصرف غذاهای آماده در ابتلا به سرطان

تأثیر چاقی و مصرف غذاهای آماده در ابتلا به سرطان نایب رییس انجمن سرطان ایران با تأکید بر نقش مصرف غذاهای آماده در ابتلا به سرطان و لزوم توجه به پرهیز از مصرف این گونه موادغذایی گفت: چاقی و اضافه‌ وزن نیز تأثیر چشمگیری در ابتلای افراد به سرطان دارد. به گزارش ایرنا، عبدا… فضلعلی‌‌زاده […]

تأثیر چاقی و مصرف غذاهای آماده در ابتلا به سرطان

نایب رییس انجمن سرطان ایران با تأکید بر نقش مصرف غذاهای آماده در ابتلا به سرطان و لزوم توجه به پرهیز از مصرف این گونه موادغذایی گفت: چاقی و اضافه‌ وزن نیز تأثیر چشمگیری در ابتلای افراد به سرطان دارد.

به گزارش ایرنا، عبدا… فضلعلی‌‌زاده اظهار کرد: سبک زندگی اهمیت به‌سزایی در پیشگیری از سرطان دارد؛ بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به سرطان‌ خودمراقبتی‌ لازم است و باید نسبت به عوامل ایجادکننده سرطان آگاهی کافی داشته باشیم.

وی بیان کرد: افراد باید‌ از مصرف غذاهای آماده، گوشت‌های فرآوری‌ شده و نمک برای پیشگیری از ابتلا به سرطان خودداری‌ کنند. همچنین اضافه‌ وزن و چاقی‌ چه در دوران کودکی و چه در بزرگسالی نیز زمینه را برای ایجاد سرطان فراهم می‌کند؛ بنابراین افراد باید‌ وزن مناسب داشته باشند‌، پیاده‌روی کرده و از مصرف غذاهای مضر‌ و سرطان‌زا پرهیز کنند.

نایب رییس انجمن سرطان ایران افزود: سال‌ها طول می‌کشد تا موادغذایی‌ که وارد بدن شده است‌، سبب بروز سرطان شوند؛‌ بنابراین رژیم غذایی نامناسب‌ و مصرف‌ زیاد مواد گوشتی و پروتئینی‌ نقش مؤثری در ابتلای افراد به سرطان دارند.

فضلعلی‌‌زاده تأکید کرد: افراد باید‌ به تناسب اندام خود توجه ویژه‌ای داشته و فعالیت بدنی داشته باشند‌. پرهیز از استعمال سیگار، قلیان و دخانیات نیز در پیشگیری از سرطان‌ بسیار مهم است‌؛ اما باور غلطی بین مردم رایج شده مبنی بر این که استعمال قلیان ضرر کم‌تری نسبت به سیگار دارد‌.

وی تصریح کرد: ما تنها می‌توانیم مردم را نسبت به عوامل خطرزا‌ در بروز سرطان آگاه کنیم‌ ولی قدرت اجرایی نداریم که بتوانیم استعمال دخانیات و قلیان را محدود کنیم، بنابراین نقش مسؤولان نظام سلامت در این زمینه مطرح می‌شود؛ مسؤولان نظام سلامت باید مراقب باشند که موادغذایی‌ با چه استانداردی و چگونه تولید می‌شوند البته تنها وزارت بهداشت در این زمینه مسؤول نیست بلکه‌ مجموعه‌ای از سازمان‌ها در این امر دخیل هستند.

نایب رییس انجمن سرطان ایران گفت: زندگی صنعتی و ماشینی امروزی‌ و به‌طور کلی سبک زندگی ناسالم‌ سبب افزایش شیوع سرطان‌ در کشور شده است‌ البته سن نیز نقش مهمی در ابتلای افراد به سرطان دارد به‌طوری که هر چه سن بالاتر‌ رود، احتمال ابتلای افراد به سرطان‌ نیز بیش‌تر می‌شود اکنون هرم‌ سنی ما به‌طور کامل در حال تغییر است و ما به سمت میانسالی‌ پیش می‌رویم.

نایب رییس انجمن سرطان ایران بیان کرد: در ایران شیوع سرطان آن طور که می‌گویند بالا نیست بیماران سرطانی در هر ۱۰۰ هزار نفر محاسبه می‌شوند و با محاسباتی‌ که سازمان بهداشت جهانی انجام داده است‌ ما در رده‌ چهارم قرار داریم‌ در این محاسبات‌ عدد یک بالا‌‌ترین رده و عدد ۵ پایین‌‌‌ترین رده است‌.