پیشنهاد افزایش یارانه نیازمندان روی میز دولت

مشاور رییس‌ سازمان‌ برنامه‌وبودجه اعلام کرد پیشنهاد افزایش یارانه نیازمندان روی میز دولت مشاور رییس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به جزییات لایحه بودجه ۹۷ کشور گفت: دولت برنامه‌ای برای افزایش حامل‌های انرژی ندارد و پیشنهاد افزایش یارانه نیازمندان ارایه شده است. به گزارش فارس، ایرج‌ندیمی با اشاره به رویکردهای جدید دولت در […]

مشاور رییس‌ سازمان‌ برنامه‌وبودجه اعلام کرد

پیشنهاد افزایش یارانه نیازمندان روی میز دولت

مشاور رییس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به جزییات لایحه بودجه ۹۷ کشور گفت: دولت برنامه‌ای برای افزایش حامل‌های انرژی ندارد و پیشنهاد افزایش یارانه نیازمندان ارایه شده است.

به گزارش فارس، ایرج‌ندیمی با اشاره به رویکردهای جدید دولت در لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور، اظهارداشت: یکی از رویکرد‌ها نگاه به بودجه عملیاتی و عملکردی و بازتعریف بسیاری از مسؤولیت‌ها و پرداخت منابع است.

مشاور رییس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به موضوع هدفمندی یارانه‌ها تصریح‌کرد: نگاه دولت، مدیریت منابع هدفمندی و نفی فقر مطلق است که از طریق تجمیع و هدایت منابع هدفمندی انجام خواهد شد بنابراین پیشنهاد شده تا یارانه دهک‌های پایین مانند مددجویان و افراد شناخته‌شده تحت پوشش سازمان‌های حمایتی افزایش یابد.

وی افزود: احتمال دارد صندوقی برای منابع هدفمندی یارانه‌ها پیش‌بینی شود تا یارانه نقدی از محل این صندوق به صورت متمرکز هزینه شود.

ندیمی ادامه‌داد: در حقیقت به‌جای این‌که بگوییم چه میزان ثروتمند یا غیرنیازمند باید حذف شوند، آنهایی که احراز شده‌اند مشمول دریافت یارانه خواهند بود. بنابراین پیشنهاد مدیریت پرداخت یارانه نقدی در دولت مطرح است و باید منتظر ماند که چه پیشنهاد‌ی تصویب می‌شود.

این نماینده سابق مجلس در مورد افزایش حامل‌های انرژی نیز گفت: سازمان برنامه و بودجه هیچ تصمیمی در مورد افزایش حامل‌های انرژی ندارد و با مدیریت منابع از محل نفت، مالیات به دنبال پوشش مصارف بودجه است اما این احتمال وجود دارد که در مجلس برای این موضوع تصمیم‌گیری شود.

وی یکی دیگر از رویکردهای لایحه بودجه ۹۷ را متوجه موضوع سلامت دانست و افزود: روش مدیریت بیمه سلامت قطعاً تغییر خواهد کرد و وضعیت درصدها، سهم بیمارستان‌ و بیماران بازتعریف خواهد شد. یک پیشنهاد این است که درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها نیز به خزانه واریز و با نظارت بیش‌تری تخصیص یابد. اکنون درآمد اختصاصی آنها خود هزینه‌ای است و بدون نظام نظارتی به خزانه واریز نمی‌شود.

به گفته مشاور رییس سازمان برنامه و بودجه کشور برای توسعه اشتغال و طرح‌های عمرانی توأمان از منابع یارانه، تسهیلات، درآمد بودجه و ردیف‌های رونق تولید استفاده خواهد شد و موضوع واگذاری طرح‌های عمرانی به بخش خصوصی را دنبال خواهیم کرد.

ندیمی یکی دیگر از رویکردهای بودجه‌ای را تمرکز بیش‌تر روی ردیف‌های بودجه دانست و یادآور شد: به‌ جای آن‌که به درآمد ردیف اختصاص دهیم، بر دستگاه‌ها و نهادهای مختلف در فصل و بخش‌های بودجه تمرکز خواهیم کرد و برابر کار انجام‌شده ردیف اختصاص خواهد یافت.

 

مشاور رییس سازمان برنامه و بودجه کشور از کاهش ۱۰ درصدی سهم نفت در بودجه عمومی کشور و لایحه بودجه سال آینده خبر داد و گفت: افزایش درآمدهای بودجه سال ۹۶ در مجلس، دولت را با دشواری روبه‌رو کرده اما با این حال برای جلوگیری از کسری بودجه با مدیریت و جابه‌جایی منابع و مصارف و همچنین بهره‌گیری از میزان تخصیص آن را مدیریت خواهیم کرد، همچنین در ماه‌های پایانی درآمد‌ها افزایش می‌یابد تا کمبود‌ها جبران شود.