رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران: با توجه به نیاز جذب سرمایه بخشخصوصی رغبتی به استفاده از فاینانس ندارد رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران گفت: در شرایط فعلی ۹۰ درصد فعالان بخش خصوصی تمایلی به استفاده از فاینانس ندارند و روشن شدن چرایی این مسأله اولین اقدامی است که دولت […]
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران: با توجه به نیاز جذب سرمایه
بخشخصوصی رغبتی به استفاده از فاینانس ندارد
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران گفت: در شرایط فعلی ۹۰ درصد فعالان بخش خصوصی تمایلی به استفاده از فاینانس ندارند و روشن شدن چرایی این مسأله اولین اقدامی است که دولت باید انجام دهد و متناسب با آن به حل مشکلات بپردازد.
عبدا…مهاجر، در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران، اظهارکرد: استفاده از فاینانسهای خارجی همزمان تبعات و مزیتهایی دارد اما اینکه فعالان اقتصادی بخش خصوصی در شرایط فعلی رغبتی برای استفاده از فاینانسها پیدا نکردهاند، دلایلی دارد که دولت باید آنها را ریشهیابی کند و متناسب با هر کدام تمهیداتی بیندیشد.
وی افزود: در حال حاضر اگر از ۱۰۰ فعال بخش خصوصی سؤال کنید که آیا تمایلی به استفاده از فاینانسهای فعلی دارد یا نه، احتمالاً ۹۰ درصد آنها پاسخ منفی میدهند در حالیکه برای توسعه و بهسازی فعالیت خود نیازمند جذب سرمایه جدید هستند.
به گفته وی، تا زمانی که چرایی بیرغبتی فعالان اقتصاد به استفاده از فاینانس روشن نشود، طبیعتاً نمیتوان راهکار عاجلی برای رفع این بیرغبتی اندیشید.
مهاجر با اشاره به اینکه بخشی از فعالان بخش خصوصی موضوع ضمانتهای مربوط به فاینانس یا تغییرات نرخ ارز را از عوامل بیرغبتی به دریافت فاینانس عنوان میکنند، تصریحکرد: از ابتدا گفته شد فاینانسها باید در طرحهایی بهکار گرفته شوند که ارزآوری داشته باشند و در زمان تسویه فاینانس با مشکل مواجه نشوند پس از آن هم شرایطی برای استفاده از فاینانس تعیین شد، با این وجود بخشی از فعالان اقتصادی هنوز دید در این زمینه با ابهاماتی روبهرو هستند که باید برطرف شود.
از سوی دیگر وی معتقد است هنوز نفوذ بخش خصوصی در اقتصاد ایران جدی گرفته نشده و توجه زیادی به حل مشکلات آن نمیشود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه افزایش سهم بخش خصوصی از اقتصاد کشور نیازمند حمایتهای جدی است، گفت: به نظر میرسد هنوز نفوذ بخش خصوصی در اقتصاد ایران جدی گرفته نشده است و بر همین اساس هم برخی از برنامهریزیها و سیاستگذاریها در حد شعار باقی میماند ضمن اینکه در تدوین دستورالعملها و آییننامههایی که بر بخش خصوصی نیز اثرگذار هستند، نظری از این بخش پرسیده نمیشود.
مهاجر ادامهداد: وقتی در سیاستگذاریهای اقتصادی از بخش خصوصی حرف زده میشود یا موازینی وضع میشود که مستقیماً بر فعالیت بخش خصوصی تأثیر میگذارد، باید نظر بخش خصوصی و اتاق ایران، بهعنوان نماینده این بخش را نیز در نظر گرفت.
وی با تأکید بر اینکه همیشه نمیشود مشکلات بخش خصوصی را روی میز دولت حل کرد، افزود: در اقتصاد کشور مشکلاتی برای فعالیت بخش خصوصی وجود دارد که باید حل شوند؛ اما بررسی این مشکلات حاکی از این است که بخش عمده آنها بهواسطه عدم دخالت نظر بخش خصوصی در برنامهریزی و قانونگذاری به وجود آمد است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.