شرط سازمان مالیاتی برای معافیت سهم شرکتهای سرمایهگذار از پرداخت مالیات رییس کل سازمان امور مالیاتی در بخشنامهای، عدم شمول مالیات سهم شرکتهای سرمایهگذار از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییهای شرکتهای سرمایهپذیر را برای اجرا ابلاغ کرد. به گزارش ایرنا، این بخشنامه به دلیل سؤالات و ابهامات ادارات کل امور مالیاتی در خصوص شمول یا […]
شرط سازمان مالیاتی برای معافیت سهم شرکتهای سرمایهگذار از پرداخت مالیات
رییس کل سازمان امور مالیاتی در بخشنامهای، عدم شمول مالیات سهم شرکتهای سرمایهگذار از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییهای شرکتهای سرمایهپذیر را برای اجرا ابلاغ کرد.
به گزارش ایرنا، این بخشنامه به دلیل سؤالات و ابهامات ادارات کل امور مالیاتی در خصوص شمول یا عدم شمول مالیات شرکتهای سرمایهگذار در شرکتهای سرمایهپذیر بابت شناسایی سهم آنان از محل مازاد تجدید ارزیابی براساس استانداردهای حسابداری مربوطه در مواردی که شرکت سرمایهپذیر در اجرای قوانین و مقررات موضوعه اقدام به تجدید ارزیابی داراییها کرده و همچنین پس از آن به افزایش سرمایه از محل مازاد مذکور مبادرت میکند، صادر شده است.
در این بخشنامه که با امضای «سیدکاملتقوینژاد» ابلاغ شده، آمده است: طبق تبصره ۴ ماده ۱۰۵ قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی مصوب ۲۷ بهمن ۱۳۸۰ اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی نسبت به سود سهام یا سهمالشرکه دریافتی از شرکتهای سرمایهپذیر مشمول مالیات دیگری نخواهند بود.
بر این اساس چنانچه شرکت سرمایهپذیر ضمن رعایت قوانین و مقررات مربوط به تجدید ارزیابی داراییها از جمله آییننامه موضوع ماده ۱۷ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات و اصلاحیههای بعدی آن و یا طبق آییننامه موضوع تبصره ۱ ماده ۱۴۹ قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی مصوب ۳۱ تیر ۱۳۹۴ حسب مورد مشمول مالیات نشود، به تبع آن شرکت سرمایهگذار نیز مشمول مالیات بر درآمد سهم مازاد مذکور نخواهد بود.
در غیر این صورت چنانچه به دلیل رعایت نکردن قوانین و مقررات موضوعه، شرکت سرمایهپذیر بابت مازاد تجدید ارزیابی مشمول مالیات شود، با لحاظ کردن تبصره ۴ ماده ۱۰۵ و ماده ۱۴۳ و تبصره ۱ ماده ۱۴۳ مکرر قانون مذکور، اخذ مالیات مضاعف از درآمد شناسایی شده شرکت سرمایهگذار بابت افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایهای شرکت سرمایهپذیر، موضوعیت نخواهد داشت.
شرکتهای سرمایهگذار شرکتهای هستند که تولیدی یا خدماتی بوده و از بستر تولید و درآمد حاصل از عملیات اجرایی خود را با ایدههای مختلف و غیرتخصصی صرف خرید سهام سایر شرکتها کرده و حداقل انتظارشان داشتن سود مناسب است و در مقابل شرکتی که سرمایهگذاری در آن انجام میشود، سرمایهپذیر نامیده میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.