مشارکت با شرکت‌های تراز اول دنیا میانبری برای کشوری صادراتی شدن است

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران مشارکت با شرکت‌های تراز اول دنیا میانبری برای کشوری صادراتی شدن است عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران گفت: مشارکت‌ با شرکت‌های تراز اول جهان می‌تواند بخشی از عقب‌ماندگی اقتصادی کشور را جبران و ایران را به هاب تولید در منطقه تبدیل کند.  به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از سایت خبری […]

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران

مشارکت با شرکت‌های تراز اول دنیا میانبری برای کشوری صادراتی شدن است

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران گفت: مشارکت‌ با شرکت‌های تراز اول جهان می‌تواند بخشی از عقب‌ماندگی اقتصادی کشور را جبران و ایران را به هاب تولید در منطقه تبدیل کند.

 به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از سایت خبری اتاق تهران بخش خصوصی در هفته‌ای که گذشته، دو نشست مهم یکی در رم، پایتخت ایتالیا و دیگری در بروکسل، مقر اتحادیه اروپا در کشور بلژیک را پشت سر گذاشت. نشست‌هایی که هر دو به منظور معرفی پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری در ایران به سرمایه‌گذاران اروپایی برگزار شد.

به گفته علیرضا کلاهی‌صمدی، عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران که در نشست اقتصادی شهر رم که به میزبانی مؤسسه آمبروزوتی برگزاری شد، مسؤولان ارشد وزارت امور خارجه دو کشور ایران و ایتالیا، ۸ تن از نمایندگان عضو کمیسیون‌های اقتصادی مجلس، رییس و چند تن از اعضای هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و مدیران عامل شرکت‌های مطرح دو کشور حضور یافته بودند.

وی با اشاره به این‌که‌ مؤسسه آمبروزتی به عنوان مهم‌ترین اتاق فکر اقتصادی ایتالیا و یکی از ۴ اتاق فکر مهم اروپا شناخته می‌شود، افزود: این نوع مؤسسات، نشست‌های بین‌المللی گوناگونی برگزار می‌کنند، که همه این نشست‌‌ها در سطح دنیا از اهمیت بالایی برخوردار است. این مؤسسه ایران را به عنوان یک شریک استراتژیک برای ایتالیا و به عنوان یکی از کشورهایی که می‌تواند موتور محرک رشد اقتصادی دنیا باشد، شناسایی کرده است.

 کلاهی‌صمدی سپس به محتوای بحث‌‌ها در همایش رم اشاره کرد و گفت: در این نشست به موقعیت استراتژیک ایران در جهان اشاره و تأکید شد که ایران می‌تواند تأمین‌کننده گاز اروپا باشد. به ویژه آن‌که، اکنون گاز اروپا به شدت به روسیه وابسته است و ایران می‌تواند جایگزین مناسبی برای روسیه باشد. ایتالیایی‌‌ها تصور می‌کردند که یکی از بهترین راهکار‌ها برای بهره‌گیری از گاز ایران، اتصال ایران به خط لوله ترکیه باشد که قرار است نفت‌ و گاز آذربایجان را به اروپا منتقل کند. البته مقامات ما عقیده داشتتند که ایران می‌تواند کریدوری را هم به‌طور مستقیم به مدیترانه باز کند. که در صورت تأمین امنیت این کریدور، می‌تواند مسیر قابل توجهی برای انتقال گاز باشد.

این عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران در ادامه به آثار توسعه همکاری‌های مشترک میان ایرانی‌‌ها و ایتالیایی‌‌ها و نیز ارزش افزوده‌ای که مشارکت و همکاری می‌تواند برای بنگاه‌های دو طرف ایجاد کند پرداخت و گفت: واقعیت این است که فضای کسب‌وکار ایران دچار عدم بلوغ مدیریت است. مصادره شرکت‌های موفق در سال‌های نخست پس از انقلاب، سال‌های سخت دفاع مقدس، اقتصاد مدیریت‌شده کوپنی و در سال‌های بعد نیز فضای اقتصاد رانتی، هیچ‌گاه شرکت‌های ایرانی را به رشد واقعی سرمایه‌گذاری و بهره‌وری در منابع انسانی، سیستم‌ها و روش‌هایشان تشویق نکرده است. در این فضا کارآفرینان رشد لازم را نداشته و جهانی نشده‌اند. البته بخشی از این عقب‌ماندگی نیز ناشی از ایزوله بودن ایران از تحولات جهانی است.

 کلاهی‌صمدی یکی از راهکارهای جبران این عقب‌ماندگی را در مشارکت دانست و گفت: اگر بتوانیم در رشته‌های گوناگون اقتصادی با شرکت‌هایی که تراز اول دنیا هستند، مشارکت کنیم، میانبری کوتاه برای آموزش مدیران و دسترسی به معیارهای بین‌المللی و یادگیری سریع زده‌ایم. در واقع، با توسل به این میانبر می‌توان هر چه سریع‌تر ایران را به کشوری جهانی و صادراتی تبدیل کرد. برای مثال تشویق وزارت صنعت، معدن‌و تجارت برای مشارکت شرکت‌های نام آشنای بین‌المللی در صنعت خودرو در همین مسیر است.

 

 این عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران گفت: اگر بتوانیم پروژه‌های مشترکی را تعریف کنیم و این مشارکت‌‌ها شکل بگیرد، هدف دولت که قصد دارد ایران را به عنوان‌ هاب منطقه برای تولید و بازار ۶۰۰ میلیون نفری تبدیل کند، تحقق می‌یابد. در این صورت می‌توان انتظار داشت که بخشی از عقب‌ماندگی اقتصادی کشور جبران شود.