رییس کمیسیون عمران مجلس حمله به نظام مهندسی غیرمنصفانه بود رییس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه موضعگیریهای اخیر نماینده خمین درباره سازمان نظام مهندسی سبب تضعیف جامعه مهندسی میشود در عین حال از تشکیل یک کارگروه تخصصی درکمیسیون متبوعش به منظور بررسی کارشناسی و ارزیابی فنی علت تخریب ساختمان بیمارستان سرپل ذهاب خبرداد و […]
رییس کمیسیون عمران مجلس
حمله به نظام مهندسی غیرمنصفانه بود
رییس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه موضعگیریهای اخیر نماینده خمین درباره سازمان نظام مهندسی سبب تضعیف جامعه مهندسی میشود در عین حال از تشکیل یک کارگروه تخصصی درکمیسیون متبوعش به منظور بررسی کارشناسی و ارزیابی فنی علت تخریب ساختمان بیمارستان سرپل ذهاب خبرداد و تأکیدکرد: مجلس برنامهای برای استیضاح وزیر راه ندارد و از مجاری بررسیها فنی و نیز طرح سؤال، مسایل را پیگیری خواهد کرد.
کمیته فنی برای مقصریابی تخریب بیمارستان سرپل ذهاب تشکیل شد
بحث استیضاح وزیر راه منتفی است، محمدرضارضاییکوچی ضمن بیان مطلب فوق در گفتوگو با خبرنگار صما، با غیرمنصفانه خواندن اظهارات اخیر نماینده خمین درباره سازمانهای نظام مهندسی ساختمان گفت: نمایندگان مجلس باید در بیان مواضع خود جانب انصاف را رعایت کنند و از ارایه اظهارت افراط و تفریط گونه پرهیز کنند.
وی بیاطلاعی درباره سهم مسؤولیتهای عوامل اجرایی صنعت ساختمان را عامل ارایه اظهارنظرهای غیرکارشناسی از سوی برخی از افراد قلمداد کرد و گفت: قاطبه مهندسان جزو اقشار فرهیخته کشور هستند و طرح اتهاماتی نظیر فاسد بودن این سازمان و… منصفانه نیست.
رییس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه جامعه ۴۰۰ هزار نفری مهندسان جزو سرمایههای ملی هستند، درعین حال تخریب نظام مهندسی را سبب تضعیف جایگاه حرفهای مهندسان ارزیابی کرد و گفت: به جای تضعیف پایگاه مهندسان در کشور، لازم است شرایطی فراهم شود که از ظرفیتهای این صنف استفاده بهینه شود.
رضاییکوچی با تأکید بر اینکه طرح بازنگری قانون نظام مهندسی از جمله اقدامات مجلس برای افزایش ارتقای حرفهای مهندسان است، درعین حال بر ضرورت بهرهگیری از پتانسیل مهندسان به منظور صدور خدمات مهندسی نیز تأکید کرد و گفت: باید از ظرفیتهای موجود در جامعه مهندسی برای توسعه صدور خدمات فنی مهندسی بهره گیریم بهطوریکه با استفاده حداکثری از توان فنی و اجرایی مهندسان، زمینه حضور آنها را در عرصههای بینالمللی فراهم کنیم.
رییس کمیسیون عمران مجلس همچنین یادآورشد: درصورتیکه زیرساختهای لازم برای تولید بهینه مسکن فراهم شود، جامعه مهندسی قادر خواهد شد که تولید مسکن را به سمت استانداردهای جهانی سوق دهد که ماحصل آن ساخت واحدهای ایمن و مقاوم در برابر زلزله که دربردارنده تأمین رفاه برای بهرهبرداران است، خواهد بود.
این نماینده مجلس در ادامه اظهارات خود پاسخگو نبودن حلقههای مرتبط با تولید مسکن در برابر محصول ساخته شده را از چالشهای اصلی صنعت ساختمان دانست و گفت: متأسفانه شفاف نبودن تکالیف و سهم مسؤولیتهای عوامل اجرایی و متولیان ساخت و ساز سبب شده است که هیچ پاسخگوی مشخصی در این صنعت وجود نداشته باشد.
وی تصریحکرد: ماحصل ابهام در میزان حد و حدود مسؤولیتها در صنعت ساختمان باعث شده است که در پروسه مقصریابی، اولین انگشت اتهام به سمت مهندسان نشانه رود، این درحالی است که عناصر متعددی در بروز مشکلات صنعت ساختمان دخیل هستند.
رییس کمیسیون عمران مجلس در ادامه اظهارات خود همچنین بر ضرورت تصحیح چرخه معیوب ساخت و ساز که سبب شده پاسخگویی از این عرصه به کنار رود تأکیدکرد و افزود: با تصحیح و بازنگری فرایندهای مرتبط با ساخت وساز، امکان پاسخگو بودن همه عوامل اجرایی فراهم میشود.
رضاییکوچی بر لزوم اجرایی شدن بیمه مسؤولیت در ساختمانها تأکیدکرد و گفت: اگر ساخت وسازها به شکل کیفی ساخته شود و ساختمانها توسط مجریان ذیصلاح تولید شوند در این صورت شرکتهای بیمه نیز جرأت میکنند که نسبت به بیمه واحدهای مسکونی اقدام کنند.
رییس کمیسیون عمران مجلس در ادامه اظهارات خود همچنین درباره زلزله کرمانشاه ونیز ریزش بیمارستان سرپلذهاب نیز گفت: کمیسیون عمران کمیتهای فنی برای مقصریابی بیمارستان تخریب شده سرپلذهاب تشکیل داده است و اگرچه پیمانکار این پروژه اخیراً دستگیر شده است، اما این تیم به دنبال آن است که به صورت فنی و کارشناسی موضوع را بررسی کند.
وی درباره زمزمههای استیضاح عباسآخوندی نیزگفت: به هیچ وجه طرح استیضاح وزیر راه در دستور کار مجلس نیست و به دنبال آن هستیم که به صورت فنی و کارشناسی موضوع تخریب بیمارستان سرپل ذهاب را بررسی کنیم و تاکنون چندین بار معاون وزیر راه به مجلس آمده و توضیحات خود را ارایه داده است.
جایگزینی برای مسکن مهر وجود ندارد
رییس کمیسیون عمران مجلس، با اشاره به فاصله میان تولید و نیاز مسکن در کشور، گفت: حباب قیمتی ایجاد شده در این بازار نتیجه کسری تولید ۸۵۰ هزار واحد مسکونی در سال است.
رضایی با تأکید بر اینکه تأمین مسکن در جامعه به عنوان دغدغه ملی مطرح است، گفت: با توجه به اینکه تأمین مسکن برای مردم در اولویت دولت و مجلس است، اما متأسفانه تاکنون راهکار قابل قبولی برای ساماندهی آشفتگی این بازار ارایه و عملیاتی نشده است.
رییس کمیسیون عمران مجلسشورایاسلامی، با بیان اینکه بازار مسکن نیازمند حرکتی در بحث تولید واحدهای مسکونی به میزان نیاز کشور است، افزود: در حال حاضر مکانیزمهای تعریف شده در بحث بازار مسکن همچون صندوق پسانداز یکم یا فروش اوراق در غالب تسهیلاتدهی شبکه بانکی جوابگوی این حوزه نیست.
نماینده مردم جهرم در مجلسشورایاسلامی، با تأکید بر اینکه کشور به تولید سالی بیش از یک میلیون واحد مسکونی نیاز دارد اما تولید ما در حدود ۱۵۰ هزار واحد است، تصریحکرد: فاصله زیادی میان نیاز جامعه به مسکن و میزان دقیق تولید آن وجود دارد که این فاصله خود ایجادکننده حباب قیمتی و برخی مشکلات عدیده دیگر است.
رضایی با بیان اینکه نیاز جامعه به مسکن با روشهای فعلی جبران نمیشود، افزود: دولت باید به سمتی حرکت کند که بتواند با ارایه تسهیلات ارزانقیمت و بازپرداخت متناسب با درآمد مردم به ویژه اقشار متوسط و ضعیف جامعه صاحب خانه شدن متقاضیان را ممکن کند زیرا ادامه این روند به صلاح نیست.
تسهیلاتدهی با سبک و سیاق فعلی نمیتواند به خانهدار شدن اقشار متوسط و ضعیف جامعه کمک کند
وی با تأکید بر اینکه پرداخت تسهیلات مسکن از حیث نرخ سود و همچنین زمان بازپرداخت آن در توان متقاضیان دریافت وام نیست، گفت: دولت باید در بحث مسکن سیاستی مشخصی داشته باشد و برای دهکهای مختلف نسخههای مختلف ارایه کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه مسکن باید از رکود خارج شده و رونق پیدا کند، تصریحکرد: با رونق گرفتن بخش مسکن لبه تیغ اقتصاد کشور نیز تحت تأثیر قرار گرفته و بهبود شرایط زندگی مردم محسوس میشود.
رضایی با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی و با سیاستگذاریهای کنونی در بحث مسکن تمامی فشارها بر دوش مردم است، گفت: دولت باید ارایه خانههای ارزان با اجرایی شدن طرح مسکن اجتماعی را در دستور کار خود قرار دهد تا از بار بر دوش مردم به این ترتیب کاسته شود.
وی ادامهداد: مجلس به ویژه کمیسیون عمران آن در تلاش برای تأمین مسکن ارزان و با کیفیت بوده تا سرنوشتی مشابه مسکن مهر در کشور رقم نخورد، زیرا هر چند این طرح بسیاری از مردم کشور را خانهدار کرد اما انتقاداتی نیز به آن وارد است از این رو در طرح بعدی باید این نوع ایرادات مرتفع شود.
رضایی با بیان اینکه دولت باید به سمت حمایت بیشتر از تولید مسکن حرکت کند، گفت: شاید در بحث جانمایی یا برخی موارد دیگر انتقاداتی به مسکن مهر وارد بود اما بسیاری از مردم با این طرح خانهدار شدند، از این رو لازم است دولت فعلی نیز طرحی در این خصوص داشته باشد.
رییس کمیسیون عمران مجلسشورایاسلامی، یادآورشد: دولت میتواند با کمک به بخش خصوصی خود نیز در بحث تولید مسکن ورود نداشته باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.