مجلس به دولت اجازه دخالت در بافت فرسوده را بدهد

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران مجلس به دولت اجازه دخالت در بافت فرسوده را بدهد سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران به لزوم دخالت دولت در احیای بافت‌های فرسوده اذعان کرد و از مجلس خواست که مجوز این دخالت را به دولت بدهد. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از شرکت عمران و […]

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران

مجلس به دولت اجازه دخالت در بافت فرسوده را بدهد

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران به لزوم دخالت دولت در احیای بافت‌های فرسوده اذعان کرد و از مجلس خواست که مجوز این دخالت را به دولت بدهد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، هوشنگ‌عشایری در نشست مشترک کمیسیون عمران مجلس‌شورای‌اسلامی و مدیران شهری مشهد در خصوص چالش‌ها و راهکارهای اجرای طرح‌های بهسازی و نوسازی بافت‌های ناکارآمد این شهر اظهارداشت: توجه ویژه مقام‌معظم‌رهبری و مسؤولان نظام به حل معضلات و مسایل بافت‌های فرسوده و حاشیه شهر‌ها به ویژه در شهرهای مذهبی و به‌طور خاص در مشهد مقدس، دغدغه‌مندی بیش‌تر سایر مسؤولان ذی‌ربط را می‌طلبد که حضور اعضای کمیسیون عمران مجلس و دیگر مسؤولان مرتبط در این جلسه مؤید همین موضوع است.

وی با بیان این‌که محلات ناکارآمد شهری، ۱۴۱ هکتار از مجموع ۵۴۳ شهر با جمعیت بالای ۵۰ هزارنفر را شامل می‌شوند و مجموعاً بالغ بر ۱۹ میلیون نفر از جمعیت کشور را در برگرفته‌اند، تصریح‌کرد: باید با بهره‌گیری از توان و ظرفیت شهروندان و بخش خصوصی پیرامون اقدامات اثربخش در جهت اصلاح این محلات صورت پذیرد.

سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران افزود: برای بهبود وضعیت زندگی شهروندان ساکن در ۱۳۳۴ محله موجود درسطح کشور چه در حوزه کالبدی و سخت‌افزاری و چه از منظر نرم‌افزاری، اجتماعی و اقتصادی، در برنامه ششم قوانین و مقرراتی وضع شده که طبق پیش‌بینی ما برای تحقق آنها تا سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۳۳ هزار میلیارد تومان منابع مالی مورد نیاز است.

وی با تأکید بر این‌که توان بخش خصوصی یا شهرداری‌ها و یا دولت هیچ یک به تنهایی برای اجرای این پروژه‌ها کافی نیست گفت: اگر سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی جدید با میانگین ۸۵ مترمربع در این فضا ساخته شود، شاهد بالغ بر ۴۸ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان بازگشت سرمایه خواهیم بود.

عشایری ادامه‌داد: این میزان تنها ۴۰ درصد از منابع خواهد بود و برای تأمین بخش دیگر آن می‌توان از ۳۰ درصد توان شهرداری‌ها و ۳۰ درصد دخالت مؤثر دولت بهره گرفت.

این مقام مسؤول در وزارت راه و شهرسازی تصریح‌کرد: وقتی صحبت از دخالت دولت‌ها به میان می‌آید باید الزام و اجازه قانونی به دستگاه‌های دولتی داده شود تا بخشی از فعالیت‌های حوزه خود را به منظور اصلاح زیرساخت بافت‌های ناکارآمد به این سمت سوق دهند که مساعدت ویژه مجلس را می‌طلبد.

 

وی با توجه به مصوبه جدید شورای عالی معماری و شهرسازی در خصوص طرح بهسازی و نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی که نارضایتی مسؤولان و مدیران شهری مشهد را در پی داشته، خاطرنشان‌کرد: این مصوبه به منظور احقاق حقوق مکتسبه شهروندان حاصل از اجرای این طرح بود که در این رابطه جلسات متعددی با متخصصان امر در کمیسیون عمران مجلس داشته‌ایم و به زودی جلسه ویژه‌ای با حضور وزیر راه و شهرسازی، استاندار خراسان‌رضوی و مدیران شهری مشهد در جهت حل مشکلات آن خواهیم داشت که امیدواریم نتایج خوبی به دنبال داشته باشد.