روند ستاره‌زدایی دانشجویان ادامه دارد

معاون زنان و امور خانواده ریاست جمهوری روند ستاره‌زدایی دانشجویان ادامه دارد  معاون زنان و امور خانواده ریاست جمهوری با بیان این‌که آزادی بیان و پس از بیان از شروط اولیه پویایی و نشاط اجتماعی محسوب می‌شود، گفت: خوشبختانه در دوران دولت یازدهم و دوازدهم شاهد برگزاری گسترده مراسم روز ۱۶ آذر و فضای بهتر […]

معاون زنان و امور خانواده ریاست جمهوری

روند ستاره‌زدایی دانشجویان ادامه دارد

 معاون زنان و امور خانواده ریاست جمهوری با بیان این‌که آزادی بیان و پس از بیان از شروط اولیه پویایی و نشاط اجتماعی محسوب می‌شود، گفت: خوشبختانه در دوران دولت یازدهم و دوازدهم شاهد برگزاری گسترده مراسم روز ۱۶ آذر و فضای بهتر اجتماعی و سیاسی بوده‌ایم؛ گرچه موانع و محدودیت‌هایی در این زمینه دیده می‌شود و ستاره‌دار شدن و محدودیت برای ادامه تحصیل برخی دانشجویان نگرانی‌هایی را به وجود آورده، اما با اطلاع و پیگیری جدی وزیر علوم، تعدادی از این موارد کاهش یافته و روند ستاره‌زدایی ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار، ضمن تبریک سالروز جنبش دانشجویی در ۱۶ آذرماه در کانال تلگرامی خود نوشت: «شانزدهم آذر نقطه عطف مبارزات آزادی‌خواهانه، ضداستبدادی و ضداستعماری، ضدامپریالیستی و عدالت‌جویانه جنبش دانشجویی ایران در حساس‌‌‌‌ترین نهضت قبل از انقلاب اسلامی بوده است؛ وقتی در سال ۱۳۳۲ و چند ماهی پس از کودتا علیه دکتر محمد مصدق، خون ۳ شهید اهورایی به خاطر اعتراض به دیدار رسمی ریچاردنیکسون، معاون رییس‌جمهور وقت آمریکا در دانشگاه تهران بر زمین ریخت تا میزان وابستگی و دلدادگی به عمو سام و تسلط و سرکوب مردم ایران در برابر اراده خارجی باشد.

 حالا بیش از ۶ دهه از آن ایام می‌گذرد و روزگار بازی‌های فراوان و مردم ما نقش‌آفرینی‌های بسیار داشته‌اند. با همت و فداکاری مردم و راهبری الهام‌بخش امام و رهبری، سایه شوم سلطه بیگانه و دخالت قدرت‌‌‌‌ها از سر ملت رفع شده و مردم به رغم فراز و نشیب‌های رخ داده، با اصالت بخشیدن به صندوق‌های رأی، سرنوشت خود را با جابه‌جایی مسالمت‌آمیز قدرت به دست گرفته‌اند.

در سال‌های اخیر نرخ رشد آموزش عالی و تعداد دانشجویان در ایران به بالا‌‌‌ترین رتبه‌ها در دنیا رسیده و ۴٫۲ میلیون دانشجوی ایرانی در مقطعی سریع‌‌‌‌ترین شتاب رشد مقالات را داشته‌اند. در این میان ۱٫۸ میلیون نفر از دانشجویان را زنان و حدود ۲۷درصد اعضای هیأت علمی را نیز بانوان تشکیل می‌دهند.

تراز جهانی مرحوم پروفسور مریم میرزاخانی در حالی نسل جوانان جوینده علم و پیشرفت ایران را نمایندگی می‌کند که رشته‌های علوم مهندسی و ریاضی یا STEM به عنوان پیشران اقتصادی مورد توجه قرار گرفته‌اند و دانشجویان ایرانی به ویژه دختران در STEM پیشرو بوده و سرمایه بزرگی برای ایران به شمار می‌آیند؛ سرمایه‌ای که باید در زمینه اشتغال مد نظر قرار گیرد و البته در کنار آن می‌بایست دوره‌های فنی و حرفه‌ای اهمیت لازم را در آموزش عالی به عنوان یک گزینه میان‌بر برای اشتغال به دست آورند.

از سوی دیگر اما نگرانی‌های موجهی در میان دانشجویان وجود دارد که به عنوان پیش‌درآمد پویایی، خلاقیت و رشد علمی و فناوری نباید آنها را نادیده گرفت.

آزادی بیان و پس از بیان از شروط اولیه پویایی و نشاط اجتماعی محسوب می‌شود. روحیه و انگیزه دانشجویی که با تکیه بر آن بزرگ‌‌‌‌ترین انقلاب دینی، سیاسی و اقتصادی معاصر رقم خورد و از سوی امام و رهبری به عنوان سرمایه یاد شده است، نباید توسط تفکرات یا عده‌ای خاص تهدید شود یا آسیب ببیند.

خوشبختانه در دوران دولت یازدهم و دوازدهم شاهد برگزاری گسترده مراسم روز ۱۶ آذر و فضای بهتر اجتماعی و سیاسی بوده‌ایم، گرچه موانع و محدودیت‌هایی هم قابل احصاء باشد. چنانچه ستاره‌دار شدن و محدودیت برای ادامه تحصیل برخی دانشجویان نگرانی‌هایی را به وجود آورده که با اطلاع و پیگیری جدی وزیر علوم، تعدادی از این موارد کاهش یافته و روند ستاره‌زدایی ادامه دارد.

از طرفی رشد تشکل‌ها و ارایه مجوز به برخی اتحادیه‌ها و نشریات دانشجویی، فعالیت‌های ورزشی، فرهنگی و هنری دانشجویان مورد حمایت قاطع دولت بوده و حاکی از بهبود شرایط عمومی است، در عین حال اما ضرورت توجه به مهارت‌های زندگی در دانشگاه‌ها، توان افزایی دانشجویان در زمینه‌های حقوقی، ارتباطی، فضای مجازی، حل و فصل اختلاف و کاهش خشونت، مقابله با آسیب‌ها، خودمراقبتی، خودشکوفایی و حفاظت از محیط‌زیست بسیار جدی است. دختر و پسر هر دو برای آینده و زندگی سالم خود نیازمند این رویکرد بوده و هستند.

با وجود همه کاستی‌‌‌ها از پویایی و شور جنبش دانشجویی کاسته نشده است. حضور مؤثر و تعیین‌کننده دانشجویان در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری بر کسی پوشیده نیست. دانشگاه زمینه طرح مباحث نظری، نقد و آینده‌نگری را فراهم کرده و با تضارب آرا و دیدگاه‌ها، افتراق با جریان رقیب و ائتلاف جریان اعتدال و اصلاحات را میسر کرد.

مقابله فعال با افراط‌گرایی و خشونت داعشی، در بعد نظری و عملی در جریان دانشجویی مشهود بوده و از سوی دیگر دانشجویان در فعالیت داوطلبانه اجتماعی مانند امدادرسانی به مناطق زلزله‌زده و خدمات خیریهای به صورتی بسیار امیدوارانه حاضر هستند.

امروز دانشجویان از موضع عزتمند ایران در برجام و اهمیت تلاش برای تحقق آن و موفقیت‌های منطقه‌ای کشور غافل نیستند. مطالبه‌گری برای اصلاح امور و عدالت‌جویی و استقلال‌طلبی حق جریان دانشجویی است و دولت و دستگاه‌های حاکمیت باید سعه‌صدر و تسامح برای شنیدن صدا و نقد مشفقانه دانشجو را داشته باشد.

دانشجویان همواره مراقب نفوذ و دخالت و هدایت جریان‌های سیاسی بوده و سعی کرده‌اند استقلال و عزت خود را در مواضع حق مدارانه و انتقاد سازنده و نه تخریب و ملامت تقویت کنند.

 

دولت بیش‌ترین اهتمام خود را برای اشتغال دختران و پسران تحصیل کرده صرف می‌کند تا آینده روشنی برای ایرانیان رقم خورد.»