دلایل عدم اجرای کاتسا

دلایل عدم اجرای کاتسا یک کارشناس اقتصادی دلایل اجرایی نشدن کاتسا را تشریح کرد و گفت: مهم‌ترین عامل داخلی این موضوع، موضع‌گیری خردمندانه رییس‌جمهور در دفاع از برنامه موشکی است. به گزارش مهر کاوه تقوی درباره دلایل این‌که چرا کاتسا تاکنون اجرایی نشده است، اظهار داشت: با وجود آن که لیست نخست ذیل کاتسا در […]

دلایل عدم اجرای کاتسا

یک کارشناس اقتصادی دلایل اجرایی نشدن کاتسا را تشریح کرد و گفت: مهم‌ترین عامل داخلی این موضوع، موضع‌گیری خردمندانه رییس‌جمهور در دفاع از برنامه موشکی است.

به گزارش مهر کاوه تقوی درباره دلایل این‌که چرا کاتسا تاکنون اجرایی نشده است، اظهار داشت: با وجود آن که لیست نخست ذیل کاتسا در ٣١ اکتبر اعلام شد ولی این تحریم عملاً اجرا نشده است. به این معنا که به صورتی آشکار و نشاندار اوفک از هر نوع درگیر کردن اقتصاد ایران خاصه شبکه بانکی ایران با تحریم‌ها احتراز کرده است؛ مثلاً اگر مؤسسه مالی‌ را برچسب‌زده، هدفی را انتخاب کرده که نه به شتاب، نه شاپرک، نه بین بانکی و نه هیچ شبکه دیگری وصل نباشد و به لحاظ حقوقی شانس سرایت تحریم در آن صفر باشد.

وی درباره دلیل این رویکرد توضیح داد: علت داخلی اصلی این موضوع موضع‌گیری صحیح، خردمندانه و مطابق با منافع ملی رییس‌جمهور در دفاع از برنامه منطقه‌ای، موشکی و سپاه است که آمریکایی‌‌‌ها را درباره امکان همکاری دولت برای دو پاره کردن اقتصاد ایران فعلاً دچار تردید کرده است.

این کارشناس ارشد اقتصادی ادامه داد: البته تلاش برای انتقال پیامی رسمی به جامعه ایران که گسل را دوباره فعال کند ادامه دارد و سفر احتمالی رییس‌جمهور به فرانسه یا سفر احتمالی ماکرون به تهران از بزنگاه‌های اصلی این تلاش است.

تقوی درباره رویکردی که باید در قبال سیاست آمریکایی‌‌‌ها در پیش گرفته شود، گفت: توصیه اکید بسیاری از اقتصاددانان حوزه تحریم، تأخیر این قبیل سفر‌‌‌ها و موکول شدن آن به اردیبهشت سال آینده است که عوامل فصلی مانع از تکمیل دو تایی پیشنهاد مذاکره و فشار ارزی است. امید که رییس‌جمهور با همان خردی که تا کنون نشان داده‌اند، با تأخیر این قبیل سفر‌‌‌ها ابزار طرف مقابل را کند کنند.

تقوی افزود: در بعد فنی اما مهم‌ترین عامل تأخیر در اجرا، مسأله ترکیه است. آمریکایی‌‌‌ها به خوبی می‌دانند که در صورت عدم همکاری ترکیه با تحریم‌ها و فعال شدن حتی سایه‌ای از پیمان سوآپ ریال- لیر منعقده، تحریم‌ها توان فشار کارا بر بازار ارز ایران را ندارد. این موضوع هم یادآور اهمیت بالای پیمان پولی دو جانبه است و هم ارزش زمان انعقاد آن را نشان می‌دهد.

به گفته وی، هدف اول و مرئی پرونده رضا ضراب فشار شدید به ترک‌‌‌ها برای ممانعت از همکاری آنها با ایران و مسدود کردن مسیر در حال فعال شدن پیمان پولی دو جانبه است.

 

گفتنی است قانون کاتسا قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم است که بر اساس آن ایران، کره شمالی و روسیه هدف قرار گرفته شده است.