«زرین گیاه» با خواص رفع دردهای روماتیسمی، و دردهای مفصلی

«زرین گیاه» با خواص رفع دردهای روماتیسمی، و دردهای مفصلی زرین گیاه، یکی از گیاهان اندمیک و منحصر به فرد منطقه زاگرس خصوصاً استان‌های اصفهان و چهارمحال‌وبختیاری می‌باشد و به خاطر ارزش و اهمیت آن در معرض نابودی قرار گرفته و هر روز از تراکم آن کاسته می‌شود. زرین گیاه، گیاهی است نیمه‌چوبی به طول […]

«زرین گیاه» با خواص رفع دردهای روماتیسمی، و دردهای مفصلی

زرین گیاه، یکی از گیاهان اندمیک و منحصر به فرد منطقه زاگرس خصوصاً استان‌های اصفهان و چهارمحال‌وبختیاری می‌باشد و به خاطر ارزش و اهمیت آن در معرض نابودی قرار گرفته و هر روز از تراکم آن کاسته می‌شود.

زرین گیاه، گیاهی است نیمه‌چوبی به طول ۲۰ سانتی‌متر با ساقه‌‌های متعدد چوبی، برگ‌های دمبرگ‌دار، تخم مرغی شکل و گل‌‌های سفید متمایل به زرد که این گل‌‌‌ها از اوایل اردیبهشت ماه ظاهر شده و تا تیرماه باقی می‌مانند.

شرایط محیط رشد

پراکنش این گیاه در ایران در منطقه مرکزی ایران در منطقه ایران و توران، در استان اصفهان و چهارمحال‌وبختیاری در ارتفاعات خوانسار، سمیرم، فریدن، فریدونشهر مشاهده می‌شود.

در مناطق استپی و نیمه استپی، مناطق کوهستانی، مکان‌های سردسیر و سنگلاخی با ارتفاع ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ متر و بارندگی حداقل ۳۰۰ میلیمتر در سال به چشم می‌خورد.

 خواص درمانی

این گیاه به عنوان یک گیاه دارویی مهم جهت رفع دردهای روماتیسمی، و دردهای مفصلی به‌کار می‌رود.

وجود ترکیبی به نام «زانتومیکرول» در برگ‌های زرین گیاه مسؤول اصلی خاصیت ضدسرطانی این گیاه دارویی است.

اجزاء اصلی این گیاه شامل لیمونین، Verbenone, alpha-terpineol,، الکل پریلیل و کاریوفیلین می‌باشد. بر اساس تحقیق مذکور صورت گرفته، اثرات درمانی اسانس زرین گیاه قابل مقایسه با هیوسین و ایندومتاسین می‌باشد.

اثرات درمانی این گیاه شامل کاهش تب، درد مفاصل و روماتیسم، تقویت حافظه، درمان بیماری‌ام اس، سریع کردن جریان خون، درمان سرگیجه، وزوز گوش و سردرد اشاره شده است.

 

لیمونن که یکی از اجزای اصلی اسانس زرین گیاه می‌باشد، به عنوان یک مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین، ضد تومور، ضد ویروس، باکتری‌کش، عامل پیشگیری‌کننده از سرطان، ضد کاندیدیا، خلط‌آور، مهارکننده رشد قارچ‌ها، ضد اسپاسم و مسکن مؤثر می‌باشد. ژرانیول نیز یکی از ترکیباتی است که در اسانس زرین گیاه وجود دارد و سبب ممانعت از رشد و سنتز پلی‌آمین‌‌‌ها در سلول‌های سرطانی انسان شده است.