واگذاری مسکن به خانواده‌های دارای یک معلول در سال آینده

واگذاری مسکن به خانواده‌های دارای یک معلول در سال آینده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از واگذاری مسکن به خانواده‌های دارای یک معلول در سال آینده خبر داد و گفت: از میان معلولان ۴ نفر به عنوان مشاور انتخاب خواهند شد. به گزارش ایلنا، علی‌ربیعی در گردهمایی روز جهانی معلولان با اشاره به این‌که […]

واگذاری مسکن به خانواده‌های دارای یک معلول در سال آینده

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از واگذاری مسکن به خانواده‌های دارای یک معلول در سال آینده خبر داد و گفت: از میان معلولان ۴ نفر به عنوان مشاور انتخاب خواهند شد.

به گزارش ایلنا، علی‌ربیعی در گردهمایی روز جهانی معلولان با اشاره به این‌که این اطمینان را می‌دهم که مقام‌معظم‌رهبری، رییس‌جمهور و دولت دغدغه زیادی در جهت رفع مشکلات معلولان دارند، گفت: دولت و بهزیستی اقدامات زیادی در جهت بهبود وضعیت معلولان انجام داده‌اند و تلاش می‌کنیم مشکلات آنها را برطرف کنیم.

وی با تأکید بر این‌که دید جامعه در خصوص معلولان باید تغییر کند، اظهارداشت: در این زمینه نیز قدم‌هایی برداشته شده به‌طوری که در گذشته دیدگاه‌های نامناسبی در مورد معلولان حاکم بود و توانمندی آنها دیده نمی‌شد اما امروز معلولانی هستند که با توانمندی‌های خود توانسته‌اند مقام و رتبه‌هایی در جامعه به دست آورند.

ربیعی به ایجاد فرصت‌های برابر برای معلولان اشاره کرد و افزود: در زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی باید فرصت‌های برابر برای این قشر از افراد جامعه ایجاد شود تا آنها نیز بتوانند از تمامی ظرفیت‌های موجود به صورت عادلانه بهره‌مند شوند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهارداشت: باید از فقر و معلولیت جلوگیری کنیم و این افراد به حق خود برسند.

ربیعی در مورد مستمری معلولان نیز گفت: براساس تأکید برنامه ششم توسعه، مستمری معلولان افزایش پیدا کرده است و در آینده نزدیک ۲۰ درصد حداقل حقوق به معلولان پرداخت می‌شود.

وی تصریح‌کرد: همچنین به خانواده‌های دارای یک معلول، مسکن تعلق خواهد گرفت.

به گفته ربیعی، پس از این‌که واگذاری به خانواده‌های دارای دو معلول در سال آینده به پایان رسید، واگذاری مسکن به خانواده‌های دارای یک معلول آغاز می‌شود.

کودکان زیر یکسال غربالگری شنوایی می‌شوند

رییس سازمان بهزیستی کشور نیز از تحت پوشش قرار گرفتن تمام کودکان زیر یکسال در طرح غربالگری شنوایی‌سنجی و ۸۰ درصد از کودکان۳ تا ۵ سال در طرح غربالگری بینایی‌سنجی خبر داد.

انوشیروان‌محسنی‌بندپی در گردهمایی بزرگ معلولان در سالن همایش‌های برج میلاد با اشاره به سیاست‌ها و برنامه‌های علمی بهزیستی در دولت تدبیر و امید در ۳ محور گفت: به‌کارگیری همه اقدامات پیشگیرانه در پیشگیری از معلولیت‌ها از جمله این اقدامات است. عوامل ناشی از بیماری‌های مزمن، سالمندی، حوادث و تصادفات، سوء‌تغذیه، حوادث حین بارداری و زایمان و اختلالات ژنتیکی شرایطی را فراهم کرده است تا آمار معلولان افزایش یابد.

وی در ادامه با تأکید بر این‌که توسعه غربالگری از اقدامات اصلی بهزیستی است، افزود: در ماده ۷۵ قانون غربالگری انجام آزمایش‌های ژنتیکی اجباری شده است تا از تولد ۳۰هزار کودک معلول در بدو تولد پیشگیری شود.

بندپی با بیان این‌که اولین راهبرد بهزیستی ارایه خدمات تخصصی، به موقع، فراگیر و دسترسی گسترده است، اظهارکرد: در معاونت توانبخشی و ۳ اداره کل سازمان بهزیستی تا جایی که توان داشتیم تلاش کردیم تا خدمات کیفی را به معلولان ارایه کنیم.

رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه تصریح‌کرد: خدمات CBR برای ۴۲۰ هزار روستا انجام شده و قرار است این طرح برای استان سیستان و بلوچستان به شکل پایلوت در سطح شهری انجام شود.

وی در ادامه با اشاره به لایحه حمایت از حقوق معلولان گفت: این طرح توسط وزیر رفاه کار و تعاون اجتماعی بررسی شده و قرار است به مسایل معلولان نظیر تحرک‌پذیری آنان، مناسب‌سازی فضای شهری و مکان‌های عمومی، اشتغال، خدمات بیمه‌ای پایه، صندوق حمایت فرصت‌های شغلی، الزام دستگاه‌های که از استخدام ۳ درصد معلولان سرپیچی می‌کنند، بپردازد.

بندپی با ابراز امیدواری از تصویب سریع این لایحه اظهارکرد: امیدواریم این لایحه به‌گونه‌ای تصویب شود که از ظرفیت بودجه ۹۷ بهره‌مند شود و ظرفیت مالی برای ارایه خدمات حمایتی به معلولان را فراهم کند.

راه‌اندازی مراکز توانبخشی معلولان در دو منطقه تهران

قائم مقام شهردار تهران نیز در ادامه این مراسم از راه‌اندازی دو مرکز توانبخشی معلولان در منطقه ۱۲ و ۳ تهران خبر داد و گفت: بیش از ۱۰ هزار معلول در ۳۵۴ محله تهران فعالیت می‌کنند.

سیدرضاصالحی‌امیری با اشاره به این‌که دولت در سال‌های گذشته تلاش‌های زیادی برای معلولان انجام داده گفت: البته تا رسیدن به هدف اصلی فاصله زیادی وجود دارد و برای رسیدن به آن نقطه باید تلاش بیش‌تری کرد.

وی با اشاره به این‌که شهرداری تهران هیچ شأنی را بالاتر از خدمت به معلولان ندارد، افزود: از طرف خودم و شهردار تهران به دلیل کوتاهی‌هایی که در شهر وجود دارد از معلولان پوزش می‌خواهم و البته اعضای شورای شهر بار‌ها درباره وضعیت معلولان، گوشزدهایی را انجام داده‌اند.

قائم مقام شهردار تهران با تأکید بر این‌که بهزیستی در طی سال‌های گذشته اقداماتی را برای معلولان انجام داده است، اظهارداشت: دولت دوازدهم نیز با کمک مجلس و مردم و همچنین نهادهای غیردولتی، خدمات مطلوبی را به این قشر از جامعه ارایه داده است.

صالحی‌امیری با اشاره به این‌که ۱۰ هزار معلول در ۳۵۴ محله تهران فعالیت می‌کنند، گفت: ما می‌دانیم که مشکلات و کاستی‌هایی وجوددارد و قول می‌دهیم در جهت ارایه خدمات به آنها اقدام نماییم.

وی از راه‌اندازی دو مرکز توانبخشی در مناطق تهران خبر داد و تأکیدکرد: در منطقه ۱۲ و ۳ تهران، دو مرکز توانبخشی برای رفع مشکلات معلولان فعال خواهند شد.

برخورد با ناقضان قوانین معلولان

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز با اشاره به این‌که با افراد یا مسؤولانی که قوانین مربوط به معلولان را اجرایی نمی‌کنند، برخورد می‌شود، گفت: از مهرماه مستمری معلولان به ۲۰ درصد حداقل حقوق رسیده است.

عبدالرضاعزیزی در ادامه گردهمایی بزرگ روز جهانی معلولان افزود: روز جهانی معلولان فرصت مناسبی برای بیان نیاز‌ها و حقوق شهروندی این افراد است و امیدواریم بتوانیم جامعه را نسبت به حقوق آنها آگاه کنیم و از تمامی ظرفیت‌های آنها استفاده نماییم.

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس اظهارداشت: قانون جامع معلولان در سال ۸۳ به تصویب رسید اما متأسفانه نتوانست توقعات این قشر از افراد جامعه را برآورده کند، بر همین اساس اصلاح آن در دستور کار قرار گرفت و در نهایت در کمیسیون اجتماعی به تصویب رسید و ایراد شورای نگهبان نیز برطرف شد.

به گفته وی، مواردی که در آن مدنظر قرار گرفته مجازات برای افرادی است که به حقوق معلولان توجه نمی‌کنند که این فرد می‌تواند وزیر یا شهروند باشد. همچنین در این قانون به معیارهای سازمان بهداشت جهانی در خصوص دسته‌بندی معلولیت‌ها نیز اشاره شده است. از سویی دیگر برخورد با شهردارانی که به مناسب‌سازی معابر و اماکن توجه نمی‌کنند از دیگر مواردی است که در لایحه مدنظر قرار گرفته است.

وی از نظارت بر اجرای این قانون خبر داد و افزود: کمیته‌ای متشکل از نمایندگان مجلس بر اجرای آن نظارت می‌کنند ضمن این‌که دستگاه‌های مختلف نیز مکلفند گزارشی سالانه در خصوص اجرایی شدن آن ارایه دهند.

 

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس به برنامه ششم توسعه نیز اشاره کرد و گفت: افزایش مستمری معلولان و رسیدن آن به ۲۰ درصد حداقل حقوق از جمله تأکیدات برنامه ششم بوده که از مهر ماه آن اجرایی شده است و همچنین پرداخت شهریه دانشگاه این افراد بیمه‌های اجتماعی، حمایت از بیماران روانی مزمن، تأمین بسته‌های کمک توانبخشی و… نیز از دیگر موارد درج شده در جهت حمایت از معلولان در برنامه ششم توسعه بوده است.