زنجبیل شامی، مقوی و فرح بخش

زنجبیل شامی، مقوی و فرح بخش گروه محیط‌زیست- زنجبیل شامی گیاهی است چندساله با ساقه راست، توخالی، به بلندی یک یا دو متر، کرکدار با شاخه‌های منشعب، برگ‌های آن بدون دمبرگ است و بن برگ، ساقه آغوش و همچنین برگ آن متناوب و به رنگ سبز روشن است، پهنه فوقانی برگ زبر و پهنه تحتانی […]

زنجبیل شامی، مقوی و فرح بخش

گروه محیط‌زیست- زنجبیل شامی گیاهی است چندساله با ساقه راست، توخالی، به بلندی یک یا دو متر، کرکدار با شاخه‌های منشعب، برگ‌های آن بدون دمبرگ است و بن برگ، ساقه آغوش و همچنین برگ آن متناوب و به رنگ سبز روشن است، پهنه فوقانی برگ زبر و پهنه تحتانی آن کرکدار مایل به سفید می‌باشد. گل‌های زنجبیل شامی به رنگ زرد متمایل به قهوه‌ای و ریشه آن در سطح خارجی ضخیم گوشتی و قرمز رنگ یا زرد کمرنگ با بوی خیلی تند و معطر و طعم تلخ و گس است.

گیاه زنجبیل شامی در چمنزارهای مرطوب و نقاط باتلاقی شمال آسیا در خاورمیانه، اروپا، جنوب‌غربی چین و ایران به‌طور خودرو می‌روید. در ایران در مناطق شمالی، غرب و مناطق مرکزی مانند اراک دیده می‌شود.       

خواص درمانی

در چین و ژاپن ریشه آن را به عنوان قابض، مقوی معده، نرم‌کننده سینه و مقوی عمومی برای بیماری سل به‌کار می‌برند. داروی ضد کرم شکم است. برای معالجه وبا، تب مالاریا، التهاب لوله‌های گوارشی، اسهال خونی و برونشیت خوردن آن تجویز می‌شود. در استعمال خارجی به عنوان تر‌یاق ضد سم مار و حشرات سمی کاربرد دارد.

در کره ریشه زنجبیل شامی برای بند آوردن اسهال و در موارد کو‌لیک، گوش درد، دندان درد و دردهای ناگهانی موضعی خورده می‌شود. سرشاخه‌های گلدار گیاه در اغلب داروخانه‌های چین به عنوان داروی تونیک عرضه می‌شود.

در فرانسه معمول است که از دم کرده ۵۰ گرم ریشه ر‌اسن در یک لیتر آب جوش که با عسل شیرین شده باشد، ۴- ۵ فنجان در روز برای تسکین سرفه می‌خورند.

 

ریشه را‌سن از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب ستی ایران خیلی گرم و خشک است. خوردن آن فرح بخش است و دارای نیروی تر‌یاقیه و مبارزه با آثار مسمومیت می‌باشد. مقوی قلب، دهانه معده، هاضمه، نیروی جنسی و مثانه است. مالیخولیا و احساس وحشت و ترس را رفع می‌کند و انسداد مجاری کبد و طحال را از بین می‌برد و گاز و نفخ را تحلیل می‌دهد. مسکن دردهای سر و کبد و درد مفاصل و روماتیسم و سیاتیک و درد پشت می‌باشد.