ترس بلوط‌های زاگرس از زغال شدن

ترس بلوط‌های زاگرس از زغال شدن داغ بزرگی است وقتی شاه‌بلوط‌های سوخته را در بسته‌های ۵هزار تومانی عرضه کنند و سرمایه ملی را ببینید که به همین راحتی دود می‌شود. به گزارش مهر، انگار این مرثیه تمامی ندارد برای جنگل‌های زاگرس که امروز نفس‌هایش به شماره افتاده است، درختان کهنسال و هزارساله بلوط از قهر […]

ترس بلوط‌های زاگرس از زغال شدن

داغ بزرگی است وقتی شاه‌بلوط‌های سوخته را در بسته‌های ۵هزار تومانی عرضه کنند و سرمایه ملی را ببینید که به همین راحتی دود می‌شود.

به گزارش مهر، انگار این مرثیه تمامی ندارد برای جنگل‌های زاگرس که امروز نفس‌هایش به شماره افتاده است، درختان کهنسال و هزارساله بلوط از قهر طبیعت یا از دستان بی‌مهر آدمیان به سمت نابودی می‌روند.

گاهی آتش به دامنشان افتاده و زنده زنده در آتش سوخته‌اند و گاهی یک بیماری عجیب از ریشه خشکشان کرده است.گاهی ریزگرد‌‌ها و گرد و خاک نفسشان را بند آورده و گاهی هم بی‌آبی امانشان را بریده است؛ آنهایی هم که از این مهلکه‌ها جان سالم به در برده‌اند تنها سرشان را به زیر تیزی تبر‌‌ها و اره برقی‌‌‌ها داده‌اند

«زغال مرغوب، زغال بلوط» این مضمون اصلی تابلوهای زغال فروشانی است که آخرین حلقه زنجیره تخریب جنگل‌های زیبای بلوط هستند که یا واقعاً به ارزش این جنگل‌ها واقف نیستند یا برایشان اهمیتی ندارد که این طور سرمایه‌های ملی را در بسته‌های ۵هزارتومانی به دست مردم می‌دهند تا دود شود و زاگرس‌نشینان بمانند و مرثیه‌ای که هربار تکرار می‌شود.

اما سرحلقه‌های این زنجیره ویرانگر سودجویانی هستند که با علم به مرغوبیت زغال بلوط درختان کهنسال را به آتش کشیده و تبدیل به زغال می‌کنند و بازار شهرهای اطراف زاگرس را در قبضه خود گرفته‌اند و حتی به استان‌های دیگر هم آن را صادر می‌کنند.

وسعت بالای جنگل‌های بلوط و ضعف کنترل و نظارت بر قطع درختان این منطقه را تقریباً از پوشش گیاهی خالی کرده است و این افراد سودجو با اطلاع از این موضوع با خیال راحت به قطع درختانی مشغولند که ریه‌های تنفسی زاگرس هستند.

استقبال از زغال بلوط مهم‌ترین عامل فروش

یک فعال حوزه محیط‌زیست در این زمینه می‌گوید: برخی از شهروندان نسبت به اهمیت جنگل‌های بلوط و روند نابودی آن توجیه نیستند و به آن چندان بها نمی‌دهند.

محمد عباسی با تأکید بر لزوم فرهنگ‌سازی در خصوص حفظ منابع طبیعی گفت: آموزش از طریق رسانه‌ها در ریشه‌کن کردن این معضل بسیار کارساز است و باید مردم را نسبت به عواقب این کار و نابودی جنگل‌های بلوط آگاه کرد.

وی با اشاره به ارزش مادی بسیار زیاد درختان بلوط گفت: متأسفانه استقبال شهروندان از زغال بلوط که مرغوبیت آن با زغال‌های دیگر قابل مقایسه نیست به فروش آن دامن زده و این در حالی است که حتی از لحاظ مادی نیز قیمت زغال با درخت بلوط بسیار ناچیز است.

 

 این فعال زیست‌محیطی جنگل‌های بلوط را جزو سرمایه‌های ملی عنوان کرد و افزود: نگهداری از این میراث گران‌بهای طبیعی وظیفه آحاد جامعه است و در قبال آن همه مسؤول هستند.