اروپا مقصد بیش از ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام ایران در پساتحریم وزیر نفت با اشاره به اجرایی شدن قرارداد توتال در اواخر بهمن ماه و نهایی شدن قرارداد فروش نفت به انی ایتالیا در آیندهای نزدیک، گفت: فروش نفت خام ایران به اروپا تاکنون به بیش از ۳۰۰ هزار بشکه رسیده است. […]
اروپا مقصد بیش از ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام ایران در پساتحریم
وزیر نفت با اشاره به اجرایی شدن قرارداد توتال در اواخر بهمن ماه و نهایی شدن قرارداد فروش نفت به انی ایتالیا در آیندهای نزدیک، گفت: فروش نفت خام ایران به اروپا تاکنون به بیش از ۳۰۰ هزار بشکه رسیده است.
بیژن زنگنه در گفتوگو با شانا با اشاره به این که قرارداد فروش ۱۶۰ هزار بشکه نفت خام ایران به شرکت فرانسوی توتال ۱۶ فوریه (سه شنبه، ۲۷ بهمن ماه) اجرایی میشود، اظهار کرد: براساس قرارداد امضا شده میان شرکت ملی نفت ایران و توتال، این شرکت فرانسوی روزانه ۱۶۰ هزار بشکه نفت خام ایران را خریداری میکند.
وی با تأیید این موضوع که آیا افزون بر قرارداد فروش نفت شرکت ملی نفت ایران و توتال، درباره زمینه حضور این شرکت فرانسوی در پروژههای نفتی نیز توافقی حاصل شده است، گفت: توتال برای حضور در میدان نفتی آزادگان جنوبی و ایران الانجی اظهار علاقه کرده و قرار است ایران اطلاعات لازم را برای مطالعه در اختیار این شرکت فرانسوی قرار دهد، تا آنان پیشنهادهای خود را ارایه دهند؛ بدان معنا که ما در این باره توافق نکردهایم که کار به آنها واگذار شود، بلکه توافق برای انجام مطالعه از سوی توتال انجام شده است.
انی قرارداد خرید نفت از ایران را در تهران نهایی میکند
وزیر نفت درباره این که آیا در سفر اخیر به ایتالیا با شرکت انی قراردادی امضا شده است، اظهار کرد: در سفر به رم با شرکت ایتالیایی انی قراردادی امضا نشد، اما مقامهای این شرکت قرار است بهزودی به تهران بیایند تا یک قرارداد برای خرید نفت از ایران امضا کنند، ضمن این که این شرکت برای مشارکت در توسعه یکی از میدانهای ایران ابراز علاقه کرده است که در این باره نیز مانند توتال، تفاهم خواهیم کرد.
زنگنه مقدار درخواست انی برای خرید نفت خام از ایران را روزانه ۱۰۰ هزار بشکه عنوان کرد و گفت: افزون بر این شرکت، پالایشگر ایتالیایی ساراس خواستار خرید روزانه ۶۰ تا ۷۰ هزار بشکه نفت خام از ایران است.
وی با اشاره به این که انی و ساراس هر دو پیش از تحریمها، از مشتریان اروپایی نفت خام ایران بودند، یادآور شد: تنها مقصد اروپایی نفت خام ایران در دوران تحریم، ترکیه بود که روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت از ایران میخرید که با قراردادهای کنونی به این میزان بیش از ۳۰۰ هزار بشکه در روز اضافه خواهد شد.
بدهکاران مشکلی برای بازپرداخت بدهی ندارند
وزیر نفت درباره دریافت بدهی نفتی ایران با بیان این که هم اکنون فرایند بازکردن حساب برای پرداخت مطالبات ایران در حال انجام است و آنها مشکلی برای پرداخت بدهی ندارند، تصریح کرد: همه شرکتهای معتبری که از آنها طلب داریم حتی شرکت اینوک امارات منتظر باز شدن فرایند حسابهاست که چند روزی طول میکشد تا بدهی آنها پرداخت شود.
وی درباره پرداخت بدهی یونان نیز با اشاره به این که این کشور به دلیل ورشکستگی برای بازپرداخت بدهی، اندکی مشکل دارد، تصریح کرد: این کشور قرار است براساس یک برنامه زمانبندی بدهی خود را پرداخت کنند که هنوز تفاهم با آنها نهایی نشده است.
زنگنه با بیان این که شرکت هلنیک پترولیوم یونان بحثی درباره بازپرداخت بدهی ندارد، به سفر آلکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان به تهران در هفته جاری اشاره کرد و افزود: همزمان با این سفر بحثهای در این زمینه انجام خواهد شد، ضمن این که بازپرداخت این پول با بهره حقوقی اندکی به ایران پرداخت میشود.
پیش از این رییس کنفرانس تهران در ادامه درباره مراحل مختلف یک مناقصه برای پروژههای جدید نفتی ایران توضیح داد و گفت: اولین مرحله مناقصه، معرفی و شناسایی طرحها و فرصتهای مورد نظر ایران است. کاری که ما در روز دوم مراسم رونمایی از IPC انجام خواهیم داد و پروژههای مورد نظرمان را به شرکتکنندگان در کنفرانس معرفی میکنیم.
وی با اشاره به اینکه معرفی عناوین پروژهها به این معنی نیست که فردای معرفی مناقصه برگزار میکنیم، تصریح کرد: بعد از معرفی عناوین پروژهها، فرصتی به شرکتهای بینالمللی داده میشود تا این طرحها را ارزیابی کنند و ما هم واکنش آنها را ببینیم.
حسینی افزود: در مرحله بعد شرکتهای نفتی را برحسب اولویتها تعیین میکنیم که چه شرکتهایی برای چه پروژههایی مناسب هستند و از آنها برای مناقصه یا مذاکره مستقیم در مورد آن طرح دعوت میکنیم.
رییس کنفرانس تهران تأکید کرد: بعد از این مراحل، فرایند مناقصه عادی است و براساس پروسیجر موجود در قرارداد عمل خواهد شد. برنده اعلام شده و قرارداد بسته میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.