ایجاد چابکی در بازار ICT؛ نیازمند نوسازی نظام تعرفه‌ای

رییس رگولاتوری مطرح کرد ایجاد چابکی در بازار ICT؛ نیازمند نوسازی نظام تعرفه‌ای رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تأکیدکرد: ایجاد چابکی در بازار ارتباطات و فناوری اطلاعات به نحوی که فعالان در این بازار بتوانند در سریع‌ترین زمان ممکن و با کم‌ترین هزینه خدمات خود را ارایه کنند، نیازمند نوسازی نظام تعرفه‌ای است […]

رییس رگولاتوری مطرح کرد

ایجاد چابکی در بازار ICT؛ نیازمند نوسازی نظام تعرفه‌ای

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تأکیدکرد: ایجاد چابکی در بازار ارتباطات و فناوری اطلاعات به نحوی که فعالان در این بازار بتوانند در سریع‌ترین زمان ممکن و با کم‌ترین هزینه خدمات خود را ارایه کنند، نیازمند نوسازی نظام تعرفه‌ای است که این موضوع در فرایندهای قیمت‌گذاری خدمات با رویکرد تعیین قیمت براساس شرایط بازار و عدم مداخله رگولاتوری می‌تواند نمود پیدا کند.

به گزارش سیتنا، حسین‌فلاح‌جوشقانی، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، به مناسبت چهاردهمین سالروز تأسیس این سازمان، پیامی به شرح ذیل منتشر کرد:

«نوزدهم آذرماه، رگولاتوری کشور چهاردهمین سال فعالیت خود را از سر می‌گذراند. ۱۴ سالی که نهاد نوپای مقررات‌گذار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور را گام به گام به بلوغ رساند. نهادی که در گام‌های ابتدایی فعالیت خود با مقررات‌گذاری برای آزادسازی و ورود بازیگران مختلف به بازار ارتباطات و فناوری اطلاعات، زمینه حضور و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را فراهم کرد و در پی آن تقویت شرایط رقابتی سالم در بین اپراتورهای فعال، افزایش حجم بازار ارتباطات، توسعه شبکه ملی اطلاعات، حمایت از تولید محتوای داخلی و ارایه سرویس‌های ارزش افزوده متنوع در اولویت قرار گرفت.

اکنون با شکل‌گیری نسبی بازار رقابتی، تحقق آزادی عمل و گستره وسیع فعالیت در حوزه ICT برای فعالان آن، رگولاتوری، همزمان با بلوغ خود باید دوران‌گذار به رویکرد مقررات‌زدایی را آغاز کند. دورانی که در آن متناسب با تغییرات جهانی، ظهور اقتصاد دیجیتالی و شکل‌گیری الگوهای جدید در فرهنگ مصرف مردم، توسعه بازار محتوا، کاربرد و خدمات ارزش افزوده باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

بی‌تردید ایجاد چابکی در بازار ارتباطات و فناوری اطلاعات به نحوی که فعالان در این بازار بتوانند در سریع‌ترین زمان ممکن و با کم‌ترین هزینه خدمات خود را ارایه کنند، نیازمند نوسازی نظام تعرفه‌ای است که این موضوع در فرایندهای قیمت‌گذاری خدمات با رویکرد تعیین قیمت براساس شرایط بازار و عدم مداخله رگولاتوری می‌تواند نمود پیدا کند.

همه آنچه که در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور به واسطه رگولاتوری رقم خورده، با هدف ارایه خدمات با کیفیت بالاتر و قیمت مناسب‌تر به مردم بوده است، مهم‌ترین ذی‌نفعی که در شرایط پیش رو در کنار ابزار‌ها و فناوری‌های نوین برای نظارت هوشمند بر اپراتورها، یکی از بازوهای اصلی نهاد حاکمیتی رگولاتوری در نظارت بر کیفیت خدمات ارایه شده خواهد بود تا حفظ و صیانت از حقوق کاربران در چارچوب منشور حقوق شهروندی، بیش از پیش جامه تحقق به تن کند.

استفاده از نظرات افراد صاحبنظر و متخصصان داخلی، مشارکت فعالان در حوزه ICT در فرایند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری و استفاده از تجربیات بین‌المللی از رویکردهای مهم رگولاتوری در مسیر پیش روست.

 

چهاردهمین سالروز تأسیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را به تمامی همکارانم در بدنه دولت، اپراتورها، مدیران و کارکنان سازمان تبریک می‌گویم. همت تمامی رؤسای پیشین سازمان را در پیشبرد اهداف حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ارج نهاده و از تلاش تمامی همکارانم در بدنه سازمان سپاسگزارم. امیدوارم در کنار یکدیگر با عزمی راسخ و مصمم‌تر از گذشته، چشم‌اندازهای بلند پیش‌رو را محقق سازیم».