افزایش ۱۱ درصدی درآمدهای معدنی دولت در لایحه بودجه ۹۷

افزایش ۱۱ درصدی درآمدهای معدنی دولت در لایحه بودجه ۹۷ گروه معدن وزمین-براساس لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ که در اختیار مجلس قرار گرفت، درآمد بخش معدن برای دولت ۱۰۶۵ میلیارد تومان خواهد بود که حدود ۱۱ درصد بیش از امسال در نظر گرفته شده است. به گزارش مناقصه‌مزایده، بنا بر ارقام درج شده در جداول […]

افزایش ۱۱ درصدی درآمدهای معدنی دولت در لایحه بودجه ۹۷

گروه معدن وزمین-براساس لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ که در اختیار مجلس قرار گرفت، درآمد بخش معدن برای دولت ۱۰۶۵ میلیارد تومان خواهد بود که حدود ۱۱ درصد بیش از امسال در نظر گرفته شده است.

به گزارش مناقصه‌مزایده، بنا بر ارقام درج شده در جداول لایحه بودجه سال آینده، درآمد حاصل از بهره مالکانه معادن در سال ۱۳۹۷ برای دولت ۱۰۵۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که نسبت به سال گذشته ۱۶٫۶ درصد افزایش دارد.

همچنین در این لایحه آمده است که درآمد حاصل از تبصره‌های (۲) و (۳) ماده ۶ قانون اصلاح قانون معادن، ۱۵ میلیارد تومان برای دولت پیش‌بینی شده است که این رقم نسبت به سال گذشته بدون تغییر باقی مانده است.

تبصره‌های یاد شده در قانون اصلاح قانون معادن مربوط به پرداخت مبالغ تعیین شده از سوی متقاضیان و دارندگان پروانه اکتشاف است؛ به گونه‌ای که در تبصره ۲ آمده است متقاضیان پروانه اکتشاف موظفند در زمان تعیین و تحمیل محدوده بلامعارض مبلغی را براساس تعرفه که سالانه از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت پیشنهاد و در شورای عالی معادن تصویب می‌شود، پرداخت کنند.

همچنین در تبصره سوم ماده ۶ قانون اصلاح معادن آمده است که دارندگان پروانه اکتشاف به استثنای مالک یا مالکان شخصی در ملک خود یا موقوفات موظفند از زمان صدور اکتشاف سالانه به ازای هر کیلومتر مربع از محدوده اکتشافی مبلغی را به دولت پرداخت کنند که میزان این مبلغ هر سال طبق پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و تصویب شورای عالی معادن تعیین می‌شود.

کاهش ۲۶ درصدی بودجه معدنی

همچنین براساس لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ در مجموع بودجه سازمان‌های معدنی ۲۶٫۵ درصد کاهش یافته و بودجه ایمیدرو نیز نصف شده است.

بخش معدن در یک ردیف و یک زیرمجموعه از لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ سهم داشته است که شامل ردیف بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) می‌شود.

بر این اساس، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور رقمی معادل ۷۵ میلیارد و ۸۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از بودجه سال آینده را به خود اختصاص داده است که نسبت به امسال کاهشی حدود ۷ درصدی دارد.

پژوهشکده علوم زمین نیز از بودجه این سازمان سهم ۴ میلیارد و ۳۵۴ میلیون تومانی را به خود اختصاص داده است.

همچنین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیز سهمی ۳۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی از بودجه سال آینده دارد که این رقم ۴۹٫۳ درصد نسبت به امسال کم شده است.

 

البته در بخش دیگری از درآمدهای دولت به بدهی سازمان‌های توسعه‌ای وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی اشاره شده است که شامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیز می‌شود و رقم در نظر گرفته شده برای درآمد از بدهی‌های مجموع این ۳ شرکت معادل ۴۰۰ میلیارد تومان است.