افزایش سرعت بهبود زخم‌های عمیق سوختگی به کمک پانسمان‌های نانویی

افزایش سرعت بهبود زخم‌های عمیق سوختگی به کمک پانسمان‌های نانویی پژوهشگران مرکز تحقیقاتی علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تحقیقات آزمایشگاهی خود به نانوفرمولاسیونی دست یافتند که می‌توان به کمک آن زخم‌های عمیق پوستی ناشی از سوختگی را با سرعت بالایی درمان کرد، به‌طوری ‌که اثری از زخم باقی نماند. به گزارش ایرنا، فرایند […]

افزایش سرعت بهبود زخم‌های عمیق سوختگی به کمک پانسمان‌های نانویی

پژوهشگران مرکز تحقیقاتی علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تحقیقات آزمایشگاهی خود به نانوفرمولاسیونی دست یافتند که می‌توان به کمک آن زخم‌های عمیق پوستی ناشی از سوختگی را با سرعت بالایی درمان کرد، به‌طوری ‌که اثری از زخم باقی نماند.

به گزارش ایرنا، فرایند ترمیم زخم یک فرایند پیچیده زیستی چند مرحله‌ای است. در زخم‌های عمیق، مانند آسیب‌های شدید پوستی و سوختگی‌های درجه دو و سه، فرایند ترمیم بسیار کند است و به‌ندرت کامل می‌شود. این موضوع باعث می‌شود که محل آسیب به‌صورت کامل از بین نرود. در برخی موارد، عواملی مانند عفونت‌های شدید و خون‌رسانی ناکافی به محل زخم موجب به تعویق افتادن فرایند ترمیم می‌شود. هم‌اکنون بیش از ۶ میلیون نفر در آمریکا به زخم‌های مزمن مبتلا هستند.

محمد رمضانی، پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این مطلب که پانسمان زخم نقش مهمی در فرایند ترمیم آن ایفا می‌کند، گفت: هرچند هم‌اکنون استفاده از گاز برای پانسمان زخم‌‌‌‌ها بسیار رایج است، اما استفاده از زخم‌بندهای نوین توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. در طرح حاضر یک پانسمان نانوساختار حاوی دارو سنتز شده است که استفاده از آن علاوه بر این‌که رطوبت مورد نیاز برای ترمیم زخم را تأمین می‌کند، موجب می‌شود دارو به‌صورت آهسته در محل زخم آزاد شده و سرعت و کیفیت ترمیم زخم را بهبود بخشد.

 

وی افزود: نتایج مثبت و امیدوارکننده در مطالعات حیوانی حاصل شده است.