حاکمیت مثل ماشین چمن‌زنی قدبخش خصوصی را کوتاه می‌کند

رییس سازمان نظام مهندسی حاکمیت مثل ماشین چمن‌زنی قدبخش خصوصی را کوتاه می‌کند  برای اصلاح مملکت نیازمند دیدگاهی هستیم که بتواند باید‌‌ها و نباید‌‌ها را اجرا کند و نگران حرف و حدیث‌‌‌ها نباشد. رییس سازمان نظام مهندسی کشور گفت: دوره‌ای که دولت بتواند سد بسازد تمام شده است و الان باید کار را به بخش […]

رییس سازمان نظام مهندسی

حاکمیت مثل ماشین چمن‌زنی قدبخش خصوصی را کوتاه می‌کند

 برای اصلاح مملکت نیازمند دیدگاهی هستیم که بتواند باید‌‌ها و نباید‌‌ها را اجرا کند و نگران حرف و حدیث‌‌‌ها نباشد.

رییس سازمان نظام مهندسی کشور گفت: دوره‌ای که دولت بتواند سد بسازد تمام شده است و الان باید کار را به بخش خصوصی سپرد و وقت آن است که دستورالعمل مشخص و شفافی برای حمایت از این بخش داشته باشیم.

به گزارش تین‌نیوز، فرج‌ا…رجبی، رییس سازمان نظام مهندسی کشور در سومین همایش ملی ساختمان پایدار مصرف بهینه انرژی که امروز در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد به گلایه از وضعیت فعلی کشور پرداخت و با بیان این‌که سخنرانی امروز خود را در قالب نماینده مجلس و نه رییس سازمان نظام مهندسی انجام می‌دهم، گفت: ۴۰ سال است که بحث اقتصاد سبز در جهان مطرح است و ایران از آن عقب‌مانده؛ این سؤال مطرح است که آیا کشور ما خالی از قوانین زیست‌محیطی است؟ خیر! چرا با این حجم از قوانین مرتبط، آمار و ارقام انقدر تأسف‌بار است که اگر قرار باشد صحیح آن را اعلام کنیم، باید بگویم ۶۰ برابر دنیا به مصرف درست منابع بی‌توجهیم.

رجبی با انتقاد از این‌که ایران سرزمین تقویم‌‌‌ها است، گفت: ما به هر مناسبتی منکر اجرای قانون می‌شویم. یک بار ناراحت شدن مردم بهانه‌ای برای عدم اجرایی قانون می‌کنیم و بار دیگر نزدیک شدن انتخابات و سایر مسایل را برای گریز از قانون قرار می‌دهیم.

این نماینده مجلس همچنین با بیان این‌که اساساً بخش خصوصی در کشور به رسمیت شناخته نمی‌شود، گفت: مسأله سوم این است که ما بخش خصوصی و نیروی غیردولتی را قبول نداریم و هر گاه تشکیلات غیردولتی و خصوصی بخواهد رشد کند مجموعه حاکمیت و قوای سه‌گانه مثل ماشین چمن‌زنی قد آنها را کوتاه می‌کنند.

رجبی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که ما اساساً نقش حاکمیتی را در تعاملات قبول نداریم، گفت: افراد باید زیرنظر و کنترل و اعمال حاکمیت باشند اما اساساً حاکمیت در جاهایی که باید، اعمال حاکمیت نمی‌کند.

وی تصریح کرد: مشکل بعدی این است که در هر زمینه‌ای از سوم شخصی حرف می‌زنیم و کار روی زمین مانده را به گردن سوم شخصی می‌اندازیم. انگار هیچ‌کدام از ما در هیچ زمانی مسؤول نبودیم و همیشه یکی از ما بهترانی بوده است که باعث مشکلات شده است.

رجبی ادامه داد: چرا هنوز مصرف سوخت و انرژی زیاد است؟ چرا ساختمان‌سازی ما مشکل دارد و بی‌کیفیت است؟ چرا مصرف بهینه انرژی هنوز که هنوز است در حد رویا است؟

وی خاطرنشان ساخت: در برخی از کلان‌شهرهای ما و نه شهرهای دور افتاده درآمد‌‌ها ناشی از ساخت‌وسازهای خلافی است که از کمیسیون ماده ۱۰۰ تأمین می‌شود. مگر من در کمیسیون عمران یا فلان مسؤول در وزارت کشور یا وزارت راه از این تخلفات بی‌خبر است؟ مسؤول یک شهرستان می‌گوید که ۸۰ درصد ساختمان‌های فلان شهر بدون پروانه است سؤال اینجاست که چرا این اتفاقات می‌افتد و برخوردی صورت نمی‌گیرد و اعمال مدیریت ما در نگهداری منابع کجاست و چرا نظارت نداریم؟

رجبی با طرح این سؤال که مگر قرار نبود درصدی از یارانه‌ها به صنعت تعلق بگیرد، گفت: سرانجام این قانون چه شد و چرا اجرایی نشد؟ سؤال این است که مگر این مهم قانون نبوده پس چرا اجرا نشده است؟

عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: ما برای اصلاح مملکت نیازمند دیدگاهی هستیم که بتواند باید‌‌ها و نباید‌‌ها را اجرا کند و نگران حرف و حدیث‌‌‌ها نباشد.

رجبی ادامه داد: مشکل بعدی این است که اساساً بخش خصوصی و نیروی غیردولتی را قبول نداریم و هرگاه یک تشکیلات غیردولتی و خصوصی و نهاد و سمن خواست رشد کند مثل ماشین چمن‌زنی و به صورت چکشی با آن رفتار شده است.

وی با بیان این‌که از ظرفیت بخش خصوصی استفاده نمی‌کنیم، گفت: نقش بخش غیردولتی را در تعاملات قبول نداریم و نمی‌خواهیم که داشته باشیم.

 

رجبی با بیان این‌که مگر می‌شود به فکر اقتصاد سبز بود و از سرمایه‌گذار بخش خصوصی حمایت نکرد، گفت: دوره‌ای که دولت بتواند سد بسازد، تمام شده است و الان باید کار را به بخش خصوصی سپرد و وقت آن است که دستورالعمل مشخص و شفافی برای حمایت از این بخش داشته باشیم.