نمی‌خواهیم کسی اشتباهی حتی یک ساعت زندان بماند

معاون اول قوه قضاییه نمی‌خواهیم کسی اشتباهی حتی یک ساعت زندان بماند معاون اول قوه قضاییه گفت: بار‌ها گفتیم شورای عالی امنیت ملی مصوب کرد که اکنون صلاح نیست سران فتنه محاکمه شوند و مقرر شد آنها محصور باشند. باید بدانیم این کار شورا براساس قانون اساسی بوده است. به گزارش فارس، حجت‌الاسلام‌محسنی‌اژه‌ای در گپ […]

معاون اول قوه قضاییه

نمی‌خواهیم کسی اشتباهی حتی یک ساعت زندان بماند

معاون اول قوه قضاییه گفت: بار‌ها گفتیم شورای عالی امنیت ملی مصوب کرد که اکنون صلاح نیست سران فتنه محاکمه شوند و مقرر شد آنها محصور باشند. باید بدانیم این کار شورا براساس قانون اساسی بوده است.

به گزارش فارس، حجت‌الاسلام‌محسنی‌اژه‌ای در گپ و گفت با دانشجویان دانشگاه شریف با اشاره به مسأله بودجه گفت: در برنامه ششم شورای نگهبان تأیید کرد که ۲٫۹ بودجه عمومی کشور به قوه قضاییه اختصاص پیدا کند سال ٩٦ این موضوع عملی نشد برای امسال جمع‌بندی کردیم نیاز به ٢٣ هزار میلیارد داریم که نصف این را هم نمی‌دهند.

با این‌که برنامه ششم ملزم کرده مجموع بودجه ما اگر تخصیص دهند می‌شود ۲٫٦ درصد. پس تکالیفی که به عهده ما گذاشته شده چه می‌شود؟ در مسایلی که باید تفاضل دیه داد و قانون اجازه داده از بیت‌المال پرداخته شود بودجه نیاز است.

وی ادامه‌داد: می‌گویید چرا سران فتنه را محاکمه نمی‌کنید؟ ما بار‌ها گفتیم شورای عالی امنیت ملی مصوب کرد الان به صلاح نیست محاکمه و آنها را محصور کرد. تا الان هم این مصوبه پابرجاست که اگر نبود قوه قضاییه همان موقع وارد کار می‌شد.

اژه‌ای گفت: کاری که شورای عالی امنیت ملی کرده براساس قانون اساسی بوده است.

وی گفت: در رابطه با این‌که رییس قوه فقط در مورد مسایل سیاسی حرف می‌زند، این گلایه را خیلی‌ها دارند. در جلسه روز دوشنبه که مسؤولان عالی هستند و حدود ٣ ساعت است فقط چند دقیقه کوتاه به مسایل سیاسی می‌پردازد و بقیه مسایل حقوقی است.

معاون اول قوه قضاییه ادامه‌داد: در خصوص آیین دادرسی کیفری، قانون موادمخدر و اینها صحبت می‌شود. در مورد سازمان زندان‌ها ما تمام تلاش مان این بوده که همه چیز را جرم‌انگاری نکنیم اما مجلس لایحه می‌دهد یا دولت و جرم‌انگاری می‌کنند اما بدانید در بحث حبس‌زدایی از حداکثر ظرفیت قانونی استفاده کرده‌ایم.

وی افزود: برخی می‌گویند خیلی کار‌ها به بودجه ربطی ندارد در حالی که از هزینه‌های اولیه زندان مثل غذا و بهداشت کسر شده که اضافه نشده و این در حالی است که در این ایام شاهد افزایش قیمت هم بوده‌ایم.

اژه‌ای گفت: ما بخواهیم یک فرد معتاد کنار یک زندانی مهریه نباشد این تفکیک‌سازی امکانات می‌خواهد.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: در قوه قضاییه واقعاً شبانه‌روز تلاش می‌کنند و دغدغه‌ای که شما دارید آنها هم دارند، ما نمی‌خواهیم یک فرد به اشتباه یا حتی یک ساعت اضافه در زندان بماند.

وی ادامه‌داد: در خصوص کاسپین مطالبی گفتند که درست نبود و اعتنا نکردیم. من خواهش می‌کنم همه مشکلات را به گردن قوه قضاییه نیندازید. ١١ میلیون و ٧٠٠ هزار چک برگشتی تا آخر آبان داشتیم، این تقصیر قوه قضاییه است.

اژه‌ای گفت: در مورد این مؤسسات اعتباری که من گلوی خودم را پاره کردم که در دادن مجوز بررسی‌های لازم صورت بگیرد، آمدند و به بیش از ١٠٠٠ مؤسسه مجوز دادند. اما بازهم ما بار‌ها گفتیم حق مردم تا جایی که ممکن است به آنها داده شود.

معاون اول قوه قضاییه گفت: بسیار افتخار کرده و می‌کنم که در قوه قضاییه، دادگاه‌های مختلف و وزارت اطلاعات بودم و کوچک‌ترین پشیمانی ندارم.

وی افزود: وقتی کلمه دانشجو به‌کار برده می‌شود و مخاطب لفظ دانشجو را می‌شنود چند چیز به ذهنش خطور می‌کند؛ یک معنا جوان دنبال تحصیل و دانشجویی و دیگر این‌که این دانشجو برای آینده خودش و کشورش و جهان اهدافی دارد و برای رسیدن به آن هدف تلاش می‌کند.

معاون اول قوه قضاییه اضافه‌کرد: وقتی اسم دانشجوی اسلامی ایرانی را می‌شنویم، یعنی کسی است که مبارزه سنگینی را در دهه‌های مختلف با استبداد و استکبار و فساد همراه خود داشته است.

محسنی‌اژه‌ای در معرفی خود گفت: بنده مثل شما از یک طبقه کشاورز بودم و بزرگ شدم و طی سالیانی هم در کارهای قضایی و کم‌تر اجرایی بودم. از آنچه را که در طول بعد از انقلاب بودم از هیچ قسمت آن پشیمان نیستم و بسیار افتخار می‌کنم که در قوه قضاییه و دادگاه‌های مختلف و وزارت اطلاعات بودم و کوچک‌ترین پشیمانی ندارم.

وی درباره شعار عدالت – عدالت گفت: مبنای کار ما عدالت – عدالت است و همه باید تلاش کنیم که این عدالت تحقق یابد.

وی با واکنش به پاسخ دانشجویان به این سؤال که آیا این‌که گفته می‌شود در جمهوری‌اسلامی خفقان است، بی‌عدالتی نیست؟ اظهارکرد: اگر عدالت را اینگونه معنا می‌کنید که هر کسی هر چیزی را بیان کند و بگوییم که عدالت نیست، خب باید برداشتش از عدالت را بیان کنیم.

 

وی در واکنش به سوت و دست‌زدن‌های دانشجویان با ذکر خاطره‌ای گفت: در مجلسی رفتم صحبت کنم، مدام سوت می‌زدند که من گفتم اگر بنا باشد سوت بزنید منم بلدم، بلبلی هم بلدم و در ادامه واکنش مشابهی نشان داد.