سلطه روابط دلالی قدرت نیروی کار را کاهش داده است

    اکبر شوکت گفت: نیروی کار در کشور سهم مناسبی ندارند و این مسأله معلول یک ساختار نامناسب و غیرعلمی در اقتصاد کشور است و موجب سلطه روابط دلالی و واسطه گری شده است. به گزارش ایلنا، رییس هیأت مدیره انجمن صنفی کارگران ساختمانی در نشست تخصصی نقش و سهم نیروی کار در اقتصاد […]

 

 

اکبر شوکت گفت: نیروی کار در کشور سهم مناسبی ندارند و این مسأله معلول یک ساختار نامناسب و غیرعلمی در اقتصاد کشور است و موجب سلطه روابط دلالی و واسطه گری شده است.

به گزارش ایلنا، رییس هیأت مدیره انجمن صنفی کارگران ساختمانی در نشست تخصصی نقش و سهم نیروی کار در اقتصاد کشور گفت: امروز فاصله مزد و تورم روز افزون است و این امر به دلیل سیستم ناکارآمدی است که رانت و فساد بر آن حاکم است و فشار مضاعفی را بر دوش تولیدکنندگان وارد می‌کند.

وی افزود رانت صادرات و واردات به افراد و گروه‌های خاص کمر کارفرمایان را شکسته و آن‌‌‌ها این مسأله را بهانه اخراج کارگران عنوان می‌کنند.

این فعال کارگری با اشاره به نرخ ۲۰ تا ۲۵ درصدی تسهیلات بانکی گفت: با این نرخ سود بالا هیچ کارفرمایی نمی‌تواند اشتغال ایجاد کند و منجر به ورشکستگی آن‌‌‌ها می‌شود.

شوکت ادامه داد در مورد بهره‌وری کارگران همواره عنوان می‌شود که کارگران افغانستانی دارای بهره‌وری بیش‌تری نسبت به ‌کارگران ایرانی هستند در حالی که بهره‌وری کار این نوع کارگران بیش‌تر از روی اجبار و به دلیل شرایط خاص اقامت و زندگی آن‌‌‌ها در ایران است و آن‌‌‌ها را در یک شرایط برده‌وار قرارداده است.

وی با اشاره به‌کارگران کره‌جنوبی گفت: کارگران کره‌ای نیز دارای بهره‌وری بالایی هستند اما کم‌تر کارگران ایرانی با آن‌‌‌ها مقایسه می‌شوند، چون آن‌‌‌ها دارای امکانات تأمین اجتماعی و دستمزد بیش‌تر هستند.

به گفته رییس هیأت مدیره انجمن صنفی کارگران ساختمانی در بحث بهره‌وری باید به بهره‌وری پایدار تأکید شود و شرایطی به وجود بیاید که منجر به بهره‌کشی بیش‌تر از کارگران نشود.

وی با بیان مثالی از نوعی سازماندهی کار در پتروشیمی تبریز گفت: یک نمونه از حضور تعاونی‌‌‌ها و حذف پیمانکاران و واسطه‌ها در پتروشیمی تبریز نشان می‌دهد که در یک واحد تولیدی چگونه می‌توان با حذف یک پیمانکار حداقل حقوق کارگران را به ۳ برابر افزایش داد.

 

شوکت با بیان این‌که ۹۰ درصد از کارگران شاغل ایران حداقل‌بگیر هستند، افزود: کارگران ایران فاقد تشکل کارگری مستقل هستند تصمیم‌هایی که در مجلس و دیگر مراکز تصمیم‌گیری کشور گرفته می‌شود بدون آگاهی کارگران و کارفرمایان است در صورتی که همه آن‌‌‌ها تأثیراتی زیادی بر زندگی آن‌‌‌ها می‌گذارد.