رژیم غذایی که ریسک آلزایمر را تا ۵۳ درصد کاهش میدهد رژیم غذایی شبه مدیترانهای موسوم به MIND میتواند ریسک ابتلا به اختلال شناختی را کاهش دهد. به گزارش مهر، زوال عقل یا دمانس یکی از خطرناکترین و ناراحت کنندهترین شرایطی است که هر فردی میتواند در طول زندگی با آن مواجه شود. زوال عقل […]
رژیم غذایی که ریسک آلزایمر را تا ۵۳ درصد کاهش میدهد
رژیم غذایی شبه مدیترانهای موسوم به MIND میتواند ریسک ابتلا به اختلال شناختی را کاهش دهد.
به گزارش مهر، زوال عقل یا دمانس یکی از خطرناکترین و ناراحت کنندهترین شرایطی است که هر فردی میتواند در طول زندگی با آن مواجه شود.
زوال عقل یک اختلال مزمن یا پایدار در فرایندهای مغزی است که ناشی از بیماری یا آسیب به مغز بوده و علائم آن، اختلالات حافظه، تغییرات شخصیتی و استدلال معیوب است.
طبق گزارشهای قبلی، حدود ۴۷میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به زوال عقل هستند و هرساله بیش از ۹٫۹ میلیون مورد جدید از این بیماری تشخیص داده میشود که بدین معناست در هر ۳٫۲ ثانیه یک نفر مبتلا به زوال عقل میشود.
طبق گزارش اخیر محققان، تغییر رژیم غذایی و مصرف سبزیجات پربرگ سبز نظیر اسفناج میتواند احتمال ابتلا به آلزایمر را تا نصف کاهش دهد.
محققان همچنین دریافتهاند رژیم غذایی شبهمدیترانهای موسوم به MIND ریسک ابتلا به اختلال شناختی را کاهش داده و ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر را تا ۵۳ درصد کاهش میدهد.
رژیم غذایی MIND نه تنها برای سلامت بهتر جسم توصیه میشود بلکه سلامت بهتر مغز را در طول عمر تضمین میکند.
محققان ارتباط این رژیم غذایی با سلامت مغز را ناشی از مصرف غذاهای آنتیاکسیدانی که موجب کاهش التهاب میشوند میدانند. در رژیم غذایی MIND بر مصرف مواد خوراکی زیر تأکید میشود.
سبزیجات پربرگ سبز
اسفناج و کلم برگی جزو این سبزیجات هستند که سرشار از مواد مغذی سالم برای مغز نظیر فولات، ویتامین E و فلاونوئیدها هستند.
محققان مصرف حداقل یک وعده در روز به میزان دو فنجان خام از این نوع سبزیجات یا یک فنجان پخته آن را توصیه میکنند.
انواع توت ها
میوههای جزو خانواده توتها سرشار از فلاونوئیدها هستند که موجب بهبود حافظه کوتاه مدت و بلندمدت میشوند. محققان مصرف یک فنجان از این میوههای تازه یا ۲٫۱ فنجان از این میوههای خشک را حداقل دو بار در هفته توصیه میکنند.
میوه و سبزیجات
در این رژیم غذایی مصرف حداقل یک وعده در روز سبزیجات و میوههای نظیر بروکلی، سیبزمینی شیرین یا سیب توصیه میشود.
در مورد سبزیجات دو فنجان سبزیجات خام یا یک فنجان سبزیجات پخته و در مورد میوه، یک فنجان میوه تازه یا ۲٫۱ فنجان میوه خشک یا یک عدد میوه متوسط مانند سیب توصیه میشود.
حبوبات
حبوبات نه تنها غنی از پروتئین و فیبر هستند، بلکه سرشار از ویتامینهای B هم که برای عملکرد و سلامت مغز ضروریاند، هستند. حبوبات میزان چربی کمی دارند و به راحتی در انواع غذاها قابل ترکیب هستند. محققان مصرف ۲/۱ فنجان حبوبات پخته شده حداقل ۴ بار در هفته را توصیه میکنند.
غذای دریایی
غذاهای دریایی دارای امگا۳ بوده و با کاهش ریسک بیماری آلزایمر مرتبط هستند.
روغن زیتون
روغن زیتون سرشار از بیش از ۲۳۰ آنتیاکسیدان و ماده ضدالتهاب است که به از بین رفتن پروتئینهای خطرناک از مغز کمک میکند. محققان مصرف یک قاشق غذاخوری از این روغن را در روز توصیه میکنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.