تعریف خام‌فروشی را برای تک‌تک محصولات معدنی باید انجام دهیم

دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران تعریف خام‌فروشی را برای تک‌تک محصولات معدنی باید انجام دهیم دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران با اشاره به خام‌فروشی موادمعدنی در کشور گفت: بیایید برای یک‌بار که شده تکلیف خام‌فروشی را در کشور مشخص کنید. تعریف خام‌فروشی را برای تک‌تک محصولات معدنی […]

دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران

تعریف خام‌فروشی را برای تک‌تک محصولات معدنی باید انجام دهیم

دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران با اشاره به خام‌فروشی موادمعدنی در کشور گفت: بیایید برای یکبار که شده تکلیف خام‌فروشی را در کشور مشخص کنید. تعریف خام‌فروشی را برای تک‌تک محصولات معدنی باید انجام دهیم.

به گزارش ایرنا، شهرام‌شریعتی در جشنواره ملی تولیدکنندگان و مدیران جوان که در مرکز همایش‌های صدا و سیما با حضور محمدرضا‌نعمت‌زاده، وزیر سابق صنعت، معدن، تجارت، رضا‌رحمانی، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت و علی‌اکبرصالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران و جمعی از صنعتگران و مدیران جوان کشور برگزار شده بود، افزود: از دولت دوم آیت‌ا…‌هاشمی‌رفسنجانی تا دولت کنونی گلایه‌های بی‌شماری از حوزه معدن وجود دارد.

وی ادامه‌داد: به دولت‌های پیش از ایشان کاری ندارم چون ایران در آن سال‌ها دچار مشکلات بیشماری به لحاظ روزهای پس از انقلاب و جنگ بود اما از دوره دوم دولت کارگزاران تاکنون گلایه‌ها شروع می‌شود.

وی معضلات بخش معدن را در حوزه‌های عمومی و کلان مطرح کرد و گفت: نبود زیرساخت‌ها برای توسعه بخش معدن، نبود همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط، کمبود بودجه‌های اکتشافی، مسایل زیست‌محیطی و برخی موضوع‌های دیگر در حوزه معدن مطرح است.

وی با اشاره به بی‌توجهی به طرح‌های جامع کشور گفت: ۲۵سال پیش طرح سراسری جامع معدن در ایران را داشتیم که بعد از مدتی ر‌ها و اطلاعات به بخش خصوصی داده شد.

وی گفت: طرح‌های جامع فلزات، زغال‌سنگ و برخی از طرح‌های دیگر بخش معدن در دولت‌های نهم و دهم ر‌ها شدند.

این فعال بخش خصوصی همچنین معتقد است: قوانین سرمایه‌گذاری خارجی در کشور ناموفق بوده و کدام سرمایه‌گذار خارجی تاکنون در کشور موفق شده است؟ ما فقط اسم آنها را می‌شنویم اما آثاری از حضور آنها احساس نمی‌کنیم.

شریعتی نبود تربیت صحیح نیروی انسانی متخصص در دانشگاه‌های کشور را از مشکلات حوزه معدن عنوان‌کرد و گفت: متأسفانه بخش معدن در تولید ناخالص ملی پایین دیده می‌شود و به همین دلیل این بخش به‌طور عام نادیده گرفته می‌شود.

وی نگرفتن دیدگاه‌های کارشناسی و توجه به خرده فرمایشات برخی از مسؤولان مبنی بر این‌که معدنی را در یک منطقه اکتشاف کنید بدون هیچ‌گونه مطالعه و برنامه‌ریزی علمی را از مشکلات دیگر بخش معدن عنوان کرد.

دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران همچنین نبود تعامل با شرکت‌های بزرگ معدنی را از دیگر کاستی‌های این حوزه دانست و افزود: در جهان امروز لابی و تعامل با شرکت‌های بزرگ حرف نخست را برای تحقق توسعه می‌زند.

شریعتی بیان‌داشت: متولی بخش معدن در کشور معلوم نیست. آیا سازمان زمین‌شناسی و یا ایمیدرو متولی این بخش هستند؟

وی اظهارداشت: پروژه‌های معدنی و به‌طور عام طرح‌های دولتی زیانده هستند و راه‌حل همه مشکلات ایجاد پنجره واحد است.

 

شریعتی معتقد است: نقشه راه توسعه معدن را نباید به دانشگاه‌ها داد که آن را تدوین کنند، باید برنامه و نقشه راهی تدوین شود که بدانیم طی ۲۰سال آینده به سراغ کدام معدن برویم.