توسعه سواحل مکران انحصار تنگه هرمز را رفع میکند عضو هیأت رییسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلسشورایاسلامی گفت: ارتباطگیری ایران با آبهای آزاد از طریق چابهار تکیه مطلق به تنگه هرمز را برطرف میکند. به گزارش خانهملت، جلیلرحیمیجهانآبادی در خصوص تعیین بودجه ۹۶۰ هزار میلیون ریالی برای «توسعه سواحل مکران و تقویت نیروی دریایی ارتش» […]
توسعه سواحل مکران انحصار تنگه هرمز را رفع میکند
عضو هیأت رییسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلسشورایاسلامی گفت: ارتباطگیری ایران با آبهای آزاد از طریق چابهار تکیه مطلق به تنگه هرمز را برطرف میکند.
به گزارش خانهملت، جلیلرحیمیجهانآبادی در خصوص تعیین بودجه ۹۶۰ هزار میلیون ریالی برای «توسعه سواحل مکران و تقویت نیروی دریایی ارتش» در لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور، اظهارداشت: ارتباط ایران با آبهای آزاد بینالمللی، صادرات و واردات دریایی و حفاظت دریایی در مرزی وسیع از خرمشهر تا خلیج گوادر در مرز پاکستان انجام میشود.
نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلسشورایاسلامی با بیان اینکه اگر بخواهیم خود را از تنگه هرمز رها کنیم و صادرات و واردات کشور منوط به رفت و آمد در تنگه هرمز نباشد و همچنین ارتباط ایران با آبهای آزاد راحتتر باشد، لازم است که سواحل مکران توسعه یابند، بیانکرد: بهترین نقطه اتصال ایران با آبهای آزاد، چابهار است که کریدور عبور کالا از مرزهای آبی در جنوب به آسیای میانه، افغانستان و کشورهای هم مرز در شرق است.
ارتباطگیری ایران با آبهای آزاد از طریق چابهار تکیه مطلق به تنگه هرمز را برطرف میکند
وی افزود: با وجود ارتباطگیری ایران از طریق چابهار با آبهای آزاد، تکیه کامل به تنگه هرمز وجود ندارد و هر حادثه و چالش احتمالی در تنگه هرمز راه عبور و مرور ایران را قطع نخواهد کرد.
حضور ایران در آبهای بینالمللی از طریق چابهار آسیبپذیری امنیتی را کاهش میدهد
عضو هیأت رییسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلسشورایاسلامی با بیان اینکه نیاز داریم بر آبهای پیرامونی اعم از آبهای سرزمینی، آبهای آزاد، منطقه انحصاری اقتصادی برای رفت و آمد بینالمللی کشتیها در اقیانوس هند، آبهای آزاد و محدوده دریای عرب و دریای احمر(سرخ) تسلط لازم را داشته باشیم، ادامهداد: حضور ایران در خلیجفارس به هر میزانی که به سمت بندر چابهار تکیه بیشتری داشته باشد، آسیبپذیری امنیتی کمتری به دنبال خواهد داشت و راحتتر میتوانیم این داد و ستد اقتصادی و تسلط نظامی را بر منطقه داشته باشیم.
رحیمیجهانآبادی متذکر شد: سواحل مکران و چابهار یک ایده کارشناسی و دقیق است که میتواند به اقتصاد، امنیت، قدرت دریایی و ضریب نفوذ ما در آبهای بینالمللی فوقالعاده کمک کند.
رییس کمیته بینالملل کمیسیون قضایی و حقوقی مجلسشورایاسلامی با بیان اینکه ارتش نیرویی با وجهه بینالمللی است و حضور ایران در آبهای بینالمللی، اقیانوس هند، آبهای ساحلی در مناطقی از یمن و عمان نیاز به حضور قدرتمند ارتش و نیروی دریایی جمهوریاسلامیایران دارد، گفت: تقویت نیروی دریایی ارتش، تقویت پایگاه نظامی و دریایی چابهار، گسترش امکانات اقتصادی و رفت و آمد در چابهار میتواند برای جمهوریاسلامیایران مفید باشد و روابط ایران و پاکستان را گسترش دهد.
امنترین مسیر کشورهای آسیای مرکزی برای رسیدن به آبهای بینالمللی مسیر ایران است
عضو فراکسیون امید مجلسشورایاسلامی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای منطقه در آسیای مرکزی هیچ مسیری امن تر از مسیر ایران برای رسیدن به آبهای بینالمللی ندارند، اظهارداشت: ارتباط کشورهایی مانند ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قذاقستان و قرقیزستان با آبهای اقیانوس هند از طریق ایران، امنیت دارد و ایران میتواند نقش کریدور شمال جنوب را ایفا کند.
رحیمیجهانآبادی با بیان اینکه ایران در شرایط فعلی میتواند از قدرت نظامی و تجربه دوران دفاع مقدس خود برای ایجاد امنیت رفت و آمد کشتیها بهره ببرد و توسعه بندرچابهار و سواحل مکران میتواند در خصوص بخشی از محرومیتزدایی داخلی نقش مؤثری را ایفا کند.
توسعه سواحل مکران منجر به توسعه شرق کشور میشود
وی با بیان اینکه مرزنشینان شرقی حتی در استان خراسان نیز میتوانند از توسعه سواحل مکران استفاده ببرند، زیرا به هر میزان که روابط اقتصادی چابهار توسعه پیدا کند به توسعه شرق کشور کمک میکند، افزود: بخش عمدهای از کالا و بار بنادر چابهار و بندرعباس از طریق گمرک دوغارون تایباد به افغانستان میرود و در این شرایط توسعه اقتصادی چابهار قدرمسلم به توسعه مناطق شرق کشور نیز کمک میکند.
نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلسشورایاسلامی بیان کرد: توسعه اقتصادی مکران به بهبود وضعیت اقتصادی منطقه سیستان و نهبندان در خراسانجنوبی نیز کمک میکند و میتوان بخشی از محرومیتهایی که در شرق کشور داریم را به این طریق جبران کنیم.
عضو هیأت رییسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلسشورایاسلامی با بیان اینکه تخصیص ۹۶ میلیارد تومان برای «توسعه سواحل مکران و تقویت نیروی دریایی ارتش» بخشی از تأمین هزینههای توسعه قدرت دریایی ایران و پایگاههای نظامی در چابهار میتواند باشد که در سالهای بعدی نیز امکان تداوم آن وجود دارد، گفت: معتقدم این ایده کاملاً کارشناسی شده و ارتشجمهوریاسلامی این توان و تجربه را برای حضور قدرتمندانه در منطقه چابهار و آبهای آزاد متصل به چابهار را دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.