داعش زمین را از دست داده اما سلاحش را زمین نگذاشته است

وزیر اطلاعات داعش زمین را از دست داده اما سلاحش را زمین نگذاشته است وزیر اطلاعات گفت: افراط‌گرایی مذهبی در هر دینی و مذهبی که وجود داشته باشد به حرکت‌های نامعقول و ناهنجار از جمله تروریسم می‌انجامد. به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین‌علوی طی سخنانی در سمینار تروریسم، افراط‌گرایی و امنیت منطقه‌ای در غرب آسیا در بخشی […]

وزیر اطلاعات

داعش زمین را از دست داده اما سلاحش را زمین نگذاشته است

وزیر اطلاعات گفت: افراط‌گرایی مذهبی در هر دینی و مذهبی که وجود داشته باشد به حرکت‌های نامعقول و ناهنجار از جمله تروریسم می‌انجامد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین‌علوی طی سخنانی در سمینار تروریسم، افراط‌گرایی و امنیت منطقه‌ای در غرب آسیا در بخشی از سخنان خود ضمن تشریح علل ایجاد گروهای تروریستی تصریح‌کرد: داعش امروز زمین را از دست داده است ولی همچنان وجود دارد و اسلحه خود را بر روی زمین نگذاشته است و به دنبال تصاحب زمین در مناطقی چون افغانستان، پاکستان، آسیای میانه و یا هر نقطه دیگری که بتوانند، هستند تا ایده خلافت را احیا کنند.

وی گفت: حاکمیت جریان‌های تروریستی پایان یافته ولی وجود آنها پایان نیافته است.

علوی افزود: جریان تکفیری و تروریستی، یک الگوی انحرافی از اسلام و خلافت اسلامی است که توسط استکبار دنبال شد به نحوی که این جریان را جایگزین انقلاب اسلامی کند و یا آن را به عنوان انقلاب اسلامی بدلی ارایه نماید.

وزیر اطلاعات تصریح‌کرد: استعمار برای این‌که عطش و علاقه‌مندی جوانان مسلمان به انقلاب اسلامی ایران را از بین ببرد و آن را از مسیر اصلی خود منحرف کند، تلاش کرد تا یک انقلاب اسلامی بدلی ایجاد کند و از شکل‌گیری یک محوریت جامع در این زمینه جلوگیری کند.

علوی همچنین با بیان این‌که استکبار با حمایت از جریان‌های تکفیری و تروریستی تلاش داشت که از گسترش جریان مقاومت جلوگیری کند، اظهارکرد: آنها جریان‌های تروریستی را ایجاد کردند تا مسلمانان را به درگیری در بین خود مشغول کنند. چنان‌که تفنگ‌‌ها از سمت صهیونیست‌‌ها به سمت خود مسلمانان نشانه رود. آنها در واقع تلاش داشتند تا جریان مقاومت را بشکنند.

وزیر اطلاعات افزود: آنها با حمایت از جریان‌های تکفیری و تروریستی سعی کردند که کشورهای اسلامی را در عقب‌ماندگی و فقر نگه دارند و متأسفانه کشورهایی چون لیبی، افغانستان، عراق و سوریه قربانی این اهداف شدند.

وی با بیان این‌که استکبار تلاش کرد چهره‌ای خشن از اسلام ارایه کند و پروژه اسلام‌هراسی را از طریق حمایت از این گروه‌های تروریستی به پیش ببرد، خاطرنشان‌کرد: آنها در همین چارچوب تلاش کردند که احساسات جوانان پرشور منطقه و کشورهای اسلامی را در میدان تکفیر خالی کنند. به جای این‌که این احساسات در راستای مقابله با اسرائیل به‌کار گرفته شود.

وی با اشاره به این‌که در وضعیت کنونی حماس نیز بار دیگر به جریان مقاومت وصل می‌شود، ادامه‌داد: شاهد این هستیم که بار دیگر بسیاری از جوانان هوشمند در منطقه و جهان اسلام به سمت جریان مقاومت گرایش پیدا کرده‌اند. حامی تروریست‌ها در منطقه از جمله عربستان دچار سرخوردگی شده و در پی این سرخوردگی اقدام به انجام حرکات جنون‌آمیز می‌کند و دست به دست صهیونیست‌‌ها داده است.

وی با بیان این‌که برای این‌که تروریسم را بهتر بشناسیم؛ می‌بایست سیر تاریخی و بسترهای تاریخی شکل‌گیری آن را مرور کنیم، اظهارکرد: ریشه افراطی‌گری در دنیای اسلام در اخوان‌المسلمین در مصر و وهابیت در عربستان است. بعد از فروپاشی عثمانی و تقسیم این منطقه به کشورهایی چون ترکیه، عراق، سوریه لبنان و… و همچنین الغای مسأله خلافت توسط پارلمان ترکیه، بعد از مدتی خلافت به عنوان یک گمشده بخشی از آرمان‌گرایان اسلامی تبدیل شد و عده‌ای در پی احیای مجدد خلافت برآمدند. چرا که فکر می‌کردند راه احیای عظمت و مجد از دست رفته دنیای اسلام در گرو احیای خلافت است.

وی با بیان این‌که احیای خلافت یکی از عوامل حرکت‌های نهضتی و استقلال‌طلبانه در برخی مناطق شد، افزود: برخی برای احیای خلافت به سمت انجام اقدامات تروریستی سوق داده شدند.

وی گفت: ترامپ در سخنرانی هفته قبل خود اعلام کرد که ۲۰ سال پیش می‌بایست قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخته می‌شد و در این زمینه بیست سال تأخیر شده است. حال این سؤال مطرح است که چه عواملی باعث شد که آمریکایی‌ها در این زمینه ۲۰ سال تأخیر کند و اکنون چه اتفاقی افتاده که این زمینه برای آنها فراهم شده تا صحبت از انتقال از تلاویو به قدس کنند. پیش از این وحدتی که در جهان اسلام وجود داشت و تأکید کشورهای اسلامی مبنی بر این‌که صهیونیست‌ها تهدید اول جهان اسلام هستند، باعث شده بود که آنها نتوانند به راحتی صحبت از این موضوع کنند ولی اکنون متأسفانه در بین کشورهای اسلامی اجماع و وحدتی نیست و دیگر آن نگاه که صهیونیست‌‌ها تهدید اول جهان اسلام هستند، حاکم نیست.

علوی یکی از عوامل گرایش جوانان مسلمان در کشورهای اروپایی و آمریکایی به جریان‌های تروریستی و تکفیری در منطقه را عامل عقده حقارت عنوان کرد و گفت: می‌بینید که برخی از آنها در حالیکه شرایط اقتصادی مناسبی داشتند به این گروه‌های تروریستی گرایش پیدا کردند و این به خاطر این بود که در این کشور‌ها با آنها به عنوان شهروندان درجه دوم برخورد می‌شد و این حقارت‌‌ها و برخورد‌ها باعث شد که آنها به سمت این گروه‌ها تمایل پیدا کنند.

وی با بیان این‌که جریان‌های تروریستی حاکمیت‌شان به پایان رسیده ولی وجود آنها پایان نیافته است، در بخشی از صحبت‌های خود اظهارکرد: آمریکا، برخی از کشورهای اروپایی و دشمنان اسلام درصدد هستند تا جریان افراطی را که منشأ تروریسم است به عنوان دین اسلام به جهانیان معرفی کنند. به نحوی که اسلام را منشأ تروریسم قلمداد کنند.

 

علوی با بیان این‌که آنچه که نطفه تروریسم را منعقد می‌کند، این نیست بلکه افراطی‌گری است، خاطرنشان‌کرد: وهابیت به تدریج به ایدئولوژی جریان تروریسم تبدیل شده است و افرادی که از جریان اخوان‌المسلمین در این مسیر قرار گرفته‌اند به تدریج به اندیشه وهابیت گرایش پیدا کرده‌اند. امروز وهابیت ایدئولوژی جریان‌های تروریستی است و حامیان مالی آنها کشورهایی مانند عربستان، قطر و بعضاً کویت هستند.